Joulu tropiikissa ei ole sama asia

christmas_beach_holiday.jpg

Joulufiiliksen löytäminen ei ole helppoa etelän lämmössä. Koko sielu ja ruumis ovat orientoituneet vuosien varrella jouluun, joka tapahtuu kynttilöiden loisteessa sisätiloissa, kun ulkona paukkuu pakkanen. Joulusaunan hiljaisuus, kuusen tuoksu, joulupukin odotus, jouluruokien valmistus ja herkuttelu. Loputtomat suklaakohvendit. Ympärillä oleva perhe. Se on minun jouluni.

Kun kaikki edeltä mainitut puuttuvat, mitä jää joulusta jäljelle? Nyt perheeni sisältää minut ja uunituoreen aviomieheni. Olemme molemmat töissä todennäköisesti kaikki joulunpyhät, sillä kun muualla on loma, meillä turismin parissa työskentelevillä on töitä. 

Yritämme kuitenkin parhaamme. Eilen olin mökissämme yksin kissojen kanssa, sammutin kaikki valot. Laitoin kynttilöitä palamaan ja joululauluja soimaan. Keraamisessa tuoksulyhdyssä oli veljen tyttöystävän nerokkaasti lahjoittamaa kuusimetsän tuoksuista löylytuoksua. Hetkeksi sain luotua synkän ja pimeän joulufiiliksen tupaani, yritin sulkea korvani ulkoa kantautuvalta heinäsirkan siritykseltä.

Paketoimme illalla lahjat. Jouluaattona lämmitetään joulusauna, hangessa pyöriminen on ehkä hieman vaikeampi toteuttaa. Jouluruokana kasvisruokailijoille on tarjolla mausteista intialaista currya. Toisaalta olen aina ollut sitä mieltä, että intialainen curry on hyvin lähellä piparin makua, joten se menköön.

Riisipuuron valmistuksessa ei ole ongelmaa. Riisiä löytyy takuuvarmasti ja kanelipuu kasvaa takapihalla. Ja sitten vain laulamaan Let it snow ja toivotaan parasta.

Kuva täältä.

Lämmintä ja ihanaa joulua kaikille!

 

Kommentit (2)
  1.  

    On muuten ihan totta, miten Suomen erityisen hartaan jouluperinteen tajuaa täysin vasta ollessaan kaukana kotoa. Esimerkiksi mieheni on muuttanut pois kotimaastaan ollessaan vasta 16-vuotias eikä hänellä ole mitään oikeita jouluperinteitä enää jäljellä. Hänelle joulu ei juuri poikkea muusta arjesta eikä hän oikein ymmärrä, miten hiljaisen harras suomalainen ja sitä kautta minun jouluni on. Mutta sen aion korjata vuoden päästä, jolloin vien miehen Suomeen tutustumaan joulupukin joulumaahan oikein toden teolla.

    Ihanaa uutta vuotta Maria ja kaikki muut lilyläiset! 🙂

  2. Allekirjoitan täysin. Joulu on kaukana Suomessa, täällä sitä ei ole näkynyt. Joulutunnelma iskee korkeintaan hetkittäin eikä mistään voisi uskoa, että on aattoaamu. Täällä Aasiassa korostuu se kuinka harras joulutunnelma Suomessa on. Se ulottuu kaikkialle ja kaikkiin ihmisiin. Täällä joulu on jotenkin pinnallinen ja kevyt raapaisu, jos sitäkään.

    Mutta nautitaan lämmöstä  ja tehdään muita kivoja juttuja. 🙂 Hyvää joulua!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *