Miksi muutin Filippiineille?

Panglao Filippiinit rantakohde

Koska Dominikaaninen tasavalta ei ollut toimiva kuvio ja mielettömällä Palaulla ei ollut tarjota työpaikkoja, joten etsintä jatkui kapsäkkien kanssa. Olisimme halunneet asustella Palaulla kauemminkin, mutta maan järkyttävä hintataso pakotti meidät ulos maasta jo kuukauden oleskelun jälkeen. 

Nappasin siis kalliin yhdensuuntaisen lennon Manilaan, ja koska meillä oli sukellustuttuja Boholissa, päätimme mennä hetkeksi joogaamaan ja nauttimaan edullisesta asumisesta, ystävien seurasta, ruuasta ja euron San Miguelista. Manilan kautta Tagbilaraniin, josta siltaa pitkin Pangalon-saarelle, ja hetkessä oltiin jo Alona-biitsillä. Katselin aiemmin netistä, jossa Panglaon biitsit on rankattu Filppareiden parhaimmiksi ja wikitravelkin kehuu tätä Filippiinien hienoimmaksi biitsiksi.

No ihan sitä se ei ainakaan enää ole. Ranta on varmasti ollut mieletön ennen kuin kaikki nämä vieri vieressä olevat resortit, ravintolat, myymälät, baarit ja sukelluskeskukset valtasivat kaistale kerrallaan koko rannan. Nyt rannalle avattiin jo toinen viiden tähden hotellikompleksi, ja jotenkin epäilen, että ne ovat tyypillisesti paratiisirannan tuntomerkkejä.

Mutta koska olen asunut paratiisirannalla viimeiset kuusi vuotta, on Panglao erittäin sopiva juuri minulle juuri nyt. Infrastruktuuri tuo mukanaan ihmisiä ja uusia ystäviä, joogastudioita, herkkuja maailman ääristä, oikeita asuntoja ja taloja – ei pelkästään bambumökkejä. Kaikkea sitä, mitä olen pitkään jo kaivannut elämääni. Turisteja on paljon ja sitä kautta töitäkin löytyi heti suhteellisen helposti. 

Uusia ystäviä Panglaossa

 

Nyt työskentelen dive centerissä, jossa on suurin osa asiakkaista on kiinalaisia. Kaikki työkaverit ovat aivan mahtavia ja keskus on ainut oikeasti ympäristöstä välittävä yritys ainakin tällä rantakaistaleella. Olen heti päässyt opettelemaan korallienkasvatusta ja riuttojen elvyttämistä näinä katastrofisina aikoina. Singaporelainen omistaja onkin kertonut, että hänen elämäntehtävänsä on opettaa mahdollisimman monelle kiinalaiselle oikeita sukellustaitoja ja meristä välittämistä. Hän on uusi idolini, inspiroiva ja vahva nainen, joka tekee eikä tuumaa. Olen todella onnekas, että pääsin osaksi tätä tiimiä! 

Nyt muutama viikko on vierähtänyt ja olen tykännyt ihan älyttömästi. Asiat, jotka Indoissa olivat vain haave, ovat täällä helpommin saatavissa, esimerkkeinä vaikkapa rukola ja maidoton jäätelö. Nyt koko FIlippiineillä alkaa taifuunikausi, joten kesä on hiljaisempaa. Joka paikassa alkoivat vuosiremontit ja ranta on hiljentynyt. Vihdoin myös alkoi sataa ja mangot ovat parhaimmillaan. Kyllä nyt kelpaa!

 

suhteet oma-elama tyo matkat
Kommentit (4)
  1. Ihanan kuuloista siellä, nauti! 🙂

  2. Kiitos kommenteista ihanat! Uudessa työssä menee noin neljä sukellusta päivässä ja vähän lomatuuraan manageriakin ni ei meinaa ehtiä mittään kirjoittelemaan!

    Filppareilla kelit on parhaimmillaan tammikuusta toukokuuhun, Indoissa vähän vaihtelee saarten mukaan, mutta alkuvuodesta tuppaa kyllä satamaan aika reippaasti. Muttei kyllä välttämättä, usein on siihenkin vuodenaikaan ihan mahtavat kelit ja joskus kesällä sitten sataa enempi. Tuurista myös kiinni, mutta pääasiassa parhaat matkustuskuukaudet ovat kesäkuusta lokakuuhun.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *