I need a miracle

Viikonlopun seminaarifiilistelyn parasta antia olivat luennot ja ihmiset – pääsin pitkästä aikaa keuhkoamaan terapiasuuntauksista, nykyihmisten seksi- ja parisuhdeongelmista ja siitä, mitä tälle kaikelle pitäisi tehdä. Keskustelin muun muassa pitkään yhden ratkaiskeskeisen psykoterapeutin kanssa, mistä tuli sitten mieleeni, että pitääpä kirjoittaa teille koulukunnan tutuksi tekemästä ns. ihmekysymyksestä. Tai, tässä Duodecimin sivuilta kätevästi copypastettamassani tekstissä käykin jo ilmi, mistä on kyse – kokeile, toimiiko!

Kuvittele, että keskellä yötä nukkuessasi tapahtui ihme, ja toiveesi, tavoitteesi tai unelmasi toteutuisivat.

Mitkä asiat olisivat eri lailla herätessäsi?
Mikä olisi ensimmäinen pieni muutos käyttäytymisessäsi, jonka huomaisit?
Mitä ihmiset, jotka asuvat kanssasi, huomaisivat?
Mitä ihmiset, jotka työskentelevät kanssasi, huomaisivat?
Mitä käyttäytymisesi muutoksia, jotka kertoisivat, että ihme on tapahtunut viime kerran tapaamisen (terapeutin tapaamisen, Elinan huom.) jälkeen, muut ihmiset havaitsisivat?
Valitse yksi pieni käyttäytymisen muutos, joka edustaisi askelta kohti ihmettäsi, ja harjoittele sen tekemistä.

Jos sinun on vaikea keksiä pieniä merkkejä ihmeesi tapahtumisesta, kokeile seuraavaa: Kuvittele, että sinulla on itsestäsi videonauha, joka alkoi pyöriä sillä hetkellä kun ihme tapahtui keskellä yötä. Mitä huomaisit itsesi tekevän, jos katsoisit videonauhaa itsestäsi ensimmäisenä päivänä (ja yönä) sen jälkeen kun ihme tapahtui? Mikä olisi ensimmäinen kuva tai kehys videonauhalla, joka osoittaisi sinulle, että ihme oli tapahtunut? Mikä olisi seuraava?

Harjoitus voi olla erityisen hyödyllinen, kun tunnet olevasi juuttunut paikoillesi tai lannistunut ongelmasi suhteen. Se auttaa sinua selventämään, miten toiveesi voisi tapahtua tai tavoitteesi toteutua todellisessa elämässä, ja se auttaa sinua tunnistamaan pienet askeleet, jotka ovat välttämättömiä päästäksesi kohti toiveesi tai tavoitteesi saavuttamista.

 

53198839317869125_7PbSppnB_c.jpg

Source: lovenordic.blogspot.com via Michelle on Pinterest

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *