Rapeat lehtikaalisipsit

Ja taas ruoka-aiheisella asialla 😉

Jenkkilässä terveellisistä kale chipseistä on kohistu jo pitkän aikaa ja olenkin palanut halusta maistaa näitä hieman ihmeellisen kuuloisia sipsejä. Kun sitten näin Prisman vihannesosastolla myytävänä lehtikaalia, päätin vihdoin kokeilla niiden tekemistä itse. 

kale_chips.jpg

En valitettavasti omista kuivuria, joten resepti ei ole raw, mutta muuten simppeli ja nopea. 

Revi lehtikaalista (noin 100 g) sopivia sipsin kokoisia paloja. Jos peset lehtikaalin, niin kuivaa huolellisesti esim. salaattilingolla. Lisää kulhoon noin 1 ruokalusikallinen oliiviöljyä ja ripaus suolaa (mieluiten Himalajan ruususuolaa tai muuta karkeampaa lajiketta).

Pyörittele palaset käsin öljyssä siten että se levittyy tasaisesti. Levitä palat väljästi uunipellille. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia ja vahdi etteivät pääse palamaan. Sipsit ovat valmiita kun reunat ovat ruskeat.

Varoitus: tästä annoksesta tuli kaksi pellillistä sipsejä jotka menivät alta aikayksikön parempiin suihin 🙂 

kale_chips2.jpg

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta

Syksy on yhtä kuin omenat

Mistä tietää että syksy on tullut? No omenoistapa tietenkin. Niitä on tänä vuonna meilläkin riittänyt yllin kyllin, suorastaan ennätysmäärä, vaikkei meillä ole kuin kaksi nuorehkoa omenapuuta. Olenkin joutunut pinnistämään mielikuvitukseni äärimmilleen keksiäkseni miten tätä omenavuortamme hyödyntäisin.

Ihastuin tähän yksinkertaiseen omenabrownieen, jonka reseptin löysin täältä ja sitä onkin tullut nautittua harva se päivä vaniljakastikkeen kanssa.

brownie.jpg

 

Ohje suomeksi:

  • puoli kuppia sulatettua voita
  • 1 kuppi sokeria
  • 1 muna
  • 3 keskikokoista kuorittua omenaa siemenkodat poistettuna ja ohuesti viipaloituna
  • puoli kuppia rouhittuja saksanpähkinöitä (muutkin pähkinät käyvät, itse suosin pekaanipähkinöitä)
  • 1 kuppi vehnäjauhoja
  • 1/4 teelusikallista suolaa
  • 1/2 teelusikallista leivinjauhetta
  • 1/2 teelusikallista ruokasoodaa
  • 1 teelusikallinen kanelia

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka (käytin noin 15×25 cm kokoista).  

Sekoita kulhossa voi, sokeri ja muna kunnes kuohkeaa. Lisää omenat ja pähkinät. Sekoita keskenään kuiva-aineet ja lisää taikinaan varovasti sekoittaen kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Levitä tasaisesti vuokaan.

Paista 35 min kunnes kypsää, voit kokeilla tikulla onko taikina keskeltä kypsä. 

Miksiköhän tästä blogista on hyvää vauhtia tulossa ruokablogi vaikka olen kaikkea muuta kuin keittiöihminen? Ehkä ensi kerralla sitten jotain ihan muuta 🙂 

Koti Ruoka ja juoma