2 x HOME

 

Helsinki-home2.png

Helsinki-home3.png

Helsinki-home1.png

Healthinki4.png

Helsinki-home4.png

 

Olemme olleet nyt reilun vuoden kahden kodin omistajia ja olemme edelleen todella tyytyväisiä ratkaisuumme. Miksikö?

Tavallaan saamme napattua ne parhaimmat puolet molemmista kaupungeista. Toinen kotimme sijaitsee pienellä paikkakunnalla joen ääressä, toinen taas täällä Helsingissä aivan ydinkeskustan laidalla. Pienellä paikkakunnalla elämä on leppoisaa, luonto lähellä ja arki helppoa. Helsingissä elämä taas on aktiivisempaa jo pelkästään sosiaalisen elämän vuoksi, virikkeitä riittää vaikka kellon ympäri ja aamukahvin voi hakea kotikadulta. Hyvin erilaista elämää siis, molemmat omalla hyvällä tavallansa. 

Toki ”jatkuva” tavaroiden pakkaaminen ja purkaminen tuntuu välillä vaivalloiselta, m u t t a toistaiseksi ainakin kumpaan tahansa kotiin tulo tuntuu aina hyvältä. Mitä matkustamiseen tulee, tunnin lentomatka ei tunnu pahalta kapsäkkien ja matkustamossa matkustavan koiran kanssa, mutta saa nähdä miten kaikki sujuu vauvan kanssa?

Tähän asti olemme myös jakaneet arjen ja vapaat pääsääntöisesti saman katon alla. Tulevaisuudessa on kuitenkin hyvin todennäköistä, että töidemme vuoksi meillä on kaksi kotia myös arjessa. Siihen, miten se saadaan onnistumaan pienen lapsen kanssa, ei meillä ole vielä ratkaisua, mutta luotan, että kaikki järjestyy juuri niin kuin pitääkin. Emme varmasti ole ainoita maailmassa tällaisen ratkaisun kanssa. Vai olemmeko? Olisi kiva kuulla kokemuksia kahden kodin ja arjen pyörittämisestä? Täällä voit lukea siitä, miksi ylipäätään hankimme kodin myös Helsingistä.

Home is where your heart is. 

M.

 

// How does it feel when you have 2 homes in 2 different cities? Good, just good.

Kommentit (4)
 1. Meillähän eletään niinkin kummallisessa tilanteessa, että minä asun arkisin Tampereella ja mies ja poika Helsingissä. Viikonloppuisin tulen Helsingin kotiin ja lomat toki vietän siellä. Alkuun mietin järjestelyn toimivuutta, mutta yllättävän hyvin on mennyt. Toinen vaihtoehto olisi ollut koko perheen muuttaa kokonaan Tampereelle ja sitä meistä kukaan ei oikeastaan halunnut sillä Helsinki on kotikaupunkimme niin vahvasti, että siellä halusimme pitää kodin.

  Minulla on nyt sitten kaksi kotia ja muukin perhe reissaa Tampereelle välillä. Välillä vietetään siellä lomia ja viikonloppuja porukalla. 

  Koen itsekin, että on etuoikeus kun saan nauttia molemmista kaupungeista. Toki muuta perhettä on arkisin kova ikävä, mutta tässä tilanteessa tämä oli paras ratkaisu. Saan ainakin arkisin sitä niin kutsuttua omaa aikaa. 🙂

  Uskon kyllä, että saatte kahden kodin elämän järjestymään lapsenkin kanssa. Jotain pientä varusterulettia se varmaan vaatii ja suosittelenkin hankkimaan ne isoimmat ja tärkeimmät vauvan tavarat kahtena kappaleena. Molempiin kotiin omansa. 

  1. Hei miten ihanaa ja rohkaisevaa kuulla, että olette saaneet kahden kodin arjen toimivaksi! Rohkeaa ja ihailtavaa. 

   Jonkinlaiseen tavara- ja matkarulettiin täytynee varmasti valmistautua henkisesti ja fyysisesti etukäteen 😀 Osa vauvan tavaroista on onneksi jo hankittu kahtena kappaleena ja vaunuille hommasimme myös matkustamiseen tarkoitetun oman ”matkalaukun”. 

   Täytyy uskoa, että kaikki järjestyy juuri niin kuin on tarkoitus. Uskon myös, että se mikä on vanhemmille paras ratkaisu, on sitä myös lapselle. Tällaiset tilanteet ja ratkaisut ovat mielestäni monesti myös vain asenteesta kiinni. Kiitos, kun jaoit kokemuksesi! <3

 2. Ihania kuvia. Itsellä on parisuhde vielä siinä alkuvaiheessa, että molemmilla on omat kotinsa, enkä kyllä ihan heti näe tilanteeseen tulevan muutosta – molemmilla kun on työt oman kodin lähellä. Olen kuitenkin heittänyt romukoppaan uskomuksen, että jokaisen parisuhteen/perheen pitäisi toimia samalla kaavalla. Minusta pitää tehdä juuri niin kuin omaan elämäntilanteeseen sopii ja hyvältä tuntuu. Kyllä ne ratkaisut jollain keinolla löytyy aina 🙂

  1. Samaa mieltä: Täytyy tehdä juuri niin kuin omaan elämäntilanteeseen sopii ja hyvältä tuntuu. Aika näyttää ja kaikki kyllä varmasti järjestyy juuri niin kuin pitää sitten, kun aika on! Ihanaa kesää teille ja kaikkea hyvää parisuhteeseen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *