Berliini pähkinänkuoressa

Vihdoin ja viimein, Berliini pähkinänkuoressa. Olkaa hyvät! 

Nähtävyydet

Berliinissä riittää pilvin pimein nähtävää. Historia on edelleen käsin kosketeltavissa, ja jako itään ja länteen näkyy yhä. Länsi on hyvin länsimainen isoine ostoskeskuksineen ja katuineen, kun taas itä osittain vielä autio. Tuntui todella, kuin olisi palannut ajassa taaksepäin kun eksyimme idässä hiukan sivumalle. Isot talot tyhjillään ja kadut graffiteissa. Jos on aikaa, kannattaa siis ehdottomasti uhrata muutama hetki historiaan tutustumalla. Berliinin muuri ja Euroopan juutalaisten muistomerkki, Holocaust memorial, ovat ainakin viikonloppumatkaajan must seet. Pariser platzilta alkaa myös ns. keskusta Unter den Linden.

b24.png

b20.png

b8.png

 

Shoppailu

Kuten nähtävää, Berliinissä riittää pilvin pimein myös ostosmahdollisuuksia. Isoja kauppakeskuksia oli uskomattoman monta! Euroopan suurimmasta ostoskeskuksesta KadeWesta löytää kaiken. Gallerie Lafayette tuo puolestaan ripauksen Ranskaa Saksan maalle.

Varsinainen ostoskatu on Friedrichstrasse. Itse suosittelisin kuitenkin Charlottenburgiin suuntaavaa KurfürstendamiaKadun varrelta löytyy kaikki, ja sen sivukujilta pienempiä, ihania berliiniläisiä putiikkeja. Erityisesti Charlottenburgin sydämessä, Savigny Platzilla voi tutustua toisenlaiseen Berliiniin ja unohtaa hetkeksi pienten sivukujien huminassa olevansa suurkaupungissa. Savigny Platz on myös täynnä kahviloita ja hyviä ravintoloita, jotka sykkivät Charlottenburgilaista väkeä iltatuimaan.

Viikonloppuisin kannattaa myös suunnata Winterfeldt platzin markkinoille. Winterfeltmarktmarkkinoista on tullut kuulemma Berliinin suosituin viikonlopun kohtaamispaikka. Myös Strasse des Junilla ja S-bahn junien asemien kaarien alla joen rannassa voi tehdä löytöjä viikonloppuisin. Myös kirpparit ovat suosiossa Berliinissä. Humana 2hand käymisen arvoinen, joskin aika tavaratalomainen ja kuulemma ylihinnoiteltu (?). Mutta juuri Humanasta löysin itse takkini ja norjalaisneuleen.

b16.png

b4.png

b5.png

 

 

 

Ruoka

Ruokakulttuuri on Berliinissä on yhtä monimuotoinen kuin kaupunki itse. Ravintoloita löytyy joka makuun. Myös perinteisiä saksalaisia ravintoloita, kneipeja  sekä biergarteneita, joista saa myös ruokaa. Itse illallistimme suurimmaksi osaksi italialaisissa ja ranskalaisissa ravintoloissa, mutta kokeilimme myös perinteistä Berliiniläistä keittiötä, bratwurstia ja perunakeittoa.

b2.png

b25.png

 

Sellaista siis Berliinissä! Unohtuikohan jotain? Haluaisitteko vielä kuulla jotain muuta?

M.

Berlin in a nut shell: KadeWe, Kurfürstendam, Savigny Platz, Pariser platz, the Holocaust memorial, Winterfeldtmarkt.

Kommentit (3)
  1. Berliini on aivan ihana paikka, suosikkini Euroopassa 🙂

  2. Kovin oli ihana!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *