HAUSSA: HYVÄ OLO

 

Avec Mari koti3.png

 

Tämä viikonloppu on tullut itselleni todella tarpeeseen. Viime viikot ovat olleet hyvin hektisiä (ja stressaavia) ja vasta tänä viikonloppuna kunnolla pysähtyessäni huomasin olevani oikeasti todella väsynyt. Niin väsynyt, että uni ei tunnu riittävän juuri nyt millään, eikä kahvikaan käynnistävän päivää ja mieli on matala -monestakin syystä.

Mutta juuri silloin, kun olo on voimaton tai tuntuu muuten vain ikävältä, on hyvä pysähtyä ja muistaa, että suunnan voi kääntää helposti. Keinoja on useita ja erilaisia, mutta varmasti jokaiselle sopivia. Hetken hengittely, luonnossa käyskentely tai lempibiisi saa helposti heräämään siihen, että hengitys kulkee taas kevyemmin ja mieli on kirkkaampi. On vain löydettävä oma tapa.

Tässä muutamia käyttämiäni keinoja paremman ja tasapainoisemman mielenlaadun saavuttamiseksi silloin, kun paha päivä painaa. 

 

Avec Mari koti2.png

 

Meditaatio

En tarkoita tällä välttämättä mitään sen suurempaa meditatiivista harjoitusta. Itsekin olen vasta vasta-alkaja, mutta jo hetken hengittely keventää kummasti ja saa ajatukset kirkastumaan. Meditaatiota voi siis yksinkertaisimmillaan harjoittaa juurikin omaan hengitykseensä keskittymällä. Hengitykseen keskittyminen saa meidät unohtamaan ympärilläolevat asiat ja palauttaa perusasioiden äärelle. Kun henki kulkee hyvin, on olokin kevyempi. Jokin mieleinen tekeminen voi kuitenkin myös yhtä hyvin olla meditatiivista (ks. tee jotain mistä pidät).

 

Luonto2.png

 

Hyvän elämän anatomia.png

 

Lempikirjan lukeminen ts. tee jotain mistä pidät

Lempikirjan lukeminen kuuluu sarjassamme tee jotain mistä pidät -vinkkivitoseen. Mielipuuha, oli se sitten lukeminen, treeni tai luonnossa käyskentely vaikuttaa varmasti parantavasti mielenlaatuun. Kun keskitymme lempipuuhaamme, mielemme useimmiten myös täyttyy mielekkäillä ajatuksilla. Kunnon treeni saa myös endorfiinit korkealle, mikä puolestaan vaikuttaa myös hyvän olon kokemiseen.

 

aamu2.png

Kuppi kuumaa

Liittyy vähän samaan sarjaan, mutta pelkästään kuppi kuumaa ja hetki omaa aikaa voi tehdä ihmeitä. Parhaimmillaan vain yhden kupposen ääressä ajatukset voivat kirkastua kummasti. Nauti ja hörpi, älä hötkyile.

 

Hay2.png

Kirjoita

Kirjoittaminen toimii ainakin itselläni hyvin. Kun saa paperille auki kaiken, ei asioita tarvitse pyöritellä mielessään, kuin mustaa möykkyä. Jos kirjoittaminen tuntuu haastavalta ilman mitään kummempaa aihetta, yksi hyvä harjoitus on aikaisemminkin hehkuttamani kiitollisuusharjoitus. Kirjaa ylös 10 asiaa (tai niin monta asiaa, kuin haluat), joista olet juuri nyt erityisen onnellinen ja kiitollinen. Lista saa havahtumaan pieniinkin juttuihin ja auttaa ymmärtämään, että pahoinakin päivinä, päivissä on vielä paljon hyvää. Hyvä aamukahvi, kanssatoverin hymy, puhtaat lakanat ja puhelu ystävältä. Pieniä isoja asioita.

 

ilta-auringossa1.png

 

Puhelu ystävälle

Sanomattakin selvää, että puhelu ystävälle kirkastaa mieltä kummasti. Kuulumisten vaihtoa, vertaistukea ja tunne siitä, että joku ymmärtää ja välittää. Ensiarvoista ja ihanaa.

Ellos.png

 

Musiikki

Musiikki toimii itselläni ehdottomasti myös iisinä piristyskeinona. Hyvä biisi soimaan, volat kaakkoon ja avot! Tällä hetkellä ehdoton voima-albumimi on tämä. Olen soittanut levyä valehtelematta repeatilla jo monta viikkoa. Onneksi on kuulokkeet töissä ja kotona.

 

 

maanantai6_0.png

 

”Meidän tulee vain päästää irti  niistä ikävältä tuntuvista ajatuksista, jotka painavat meitä alaspäin. Lakata tukkimasta ja vastustamasta sitä elämänvoimaa, joka meissä virtaa.” Sara K. Hyvän elämän anatomia.

Lokoisaa sunnuntaita! Toivottavasti tekin olette levänneet?

M.

Tips to relax and realise how beautiful life is…

suhteet oma-elama mieli syvallista
Kommentit (2)
  1. Hyviä vinkkejä! Tulevat tarpeen hektisessä syksyssä.

    1. Kiitos Susann! Ihanaa, jos näistä jotain apua syksyn kiireisiin. Hyvää syksyä! 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *