IHO-ONGELMISTA OSA I

Kirjoitan harvoin koskaan mistään näin henkilökohtaisesta, mutta luulen, että tämä on aihe, joka kiinnostaa. Olen nimittäin ainakin itse ongelman äärellä ahkerasti kolunnut kokemuksia ja keskustelupalstoja läpi, joten ehkäpä joku voi löytää itselleen jotain myös minun kokemuksistani.

 

Skin care1.png

Skin care3.png

 

Olen aina kärsinyt jonkin verran näpyistä, mutta pääsääntöisesti ihoni on kuitenkin ollut aina hyvä. Teininä pienet epäpuhtaudet saatiin kuriin e-pillereiden avulla, joita söin ongelmitta lähes 15 vuotta. Iho-ongelmat nostivat kuitenkin aikuisuudessa uudestaan päätään, kun luovuin hormonaalisesta ehkäisystä noin vuosi sitten. Alku- ja kesäaika menivät ihon kannalta hyvin, mutta syksyn tullen minulle alkoi ilmestyä entistä enemmän hormonaalisia näppyjä ja siloposkeni saivat myös osansa. Erityisesti iho-ongelmani pahenivat muutama kuukausi takaperin, kun vaihdoin erääseen itselleni vain sopimattomaan kosmetiikkasarjaan. Kova stressi ja paukkupakkaset eivät myöskään varmasti tehneet hyvää. Onneksi hoksasin nopeasti, että jotain on tehtävä enkä jäänyt odottelemaan tilanteen rauhoittumista.

 

Skin care2.png

Skin care4.png

 

Näiden vinkkien avulla olen saanut ihoni takaisin (jonkinlaiseen) tasapainoon.

Oikeanlaiset ihonhoitotuotteet ovat ehdottomasti kaiken a ja o. Tärkeää on löytää itselleen sopivat tuotteet, eikä tuijottaa kosmetiikkamerkkiä. Siinä missä joku voi löytää avun luksus- tai luomukosmetiikasta, toiselle voi toimia edullinen markettikosmetiikkakin. Tärkeää on kuunnella omia tuntemuksia ja kokeilla mikä toimii ja mikä ei. Kokeilu voi toki olla välillä hermoja raastavaa, eikä jatkuva tuotteiden vaihtaminenkaan tee hyvää, mutta oikean tuotesarjan löytyminen on myös todella palkitsevaa. Itse olen kokeillut melkein kaikkea maan ja taivaan väliltä ja tällä hetkellä löytänyt tasapainon apteekkisarjan Avènen tuotteilla. Tärkeää on  myös tietää oma ihotyyppi, jotta ihoaan osaa hoitaa oikein oikeilla tuotteilla. Moni kuvittelee ihonsa esimerkiksi olevan normaali- tai sekaiho, vaikka omaisikin herkän ja kuivan ihon. Itselläni oli juuri näin!

Omalle ihotyypille sopivien oikeanlaisten hoitotuotteiden lisäksi liputan ehdottomasti myös kosmetologipalveluiden puolesta ja suosittelen jokaisen hankkimaan luottokosmetologin, jonka puoleen kääntyä ja joka tuntee ihosi. Pahinta on mennä kosmetogille, joka tekee asiakkaan varaaman hoidon liukuhihnatyönä välittämättä siitä, että kyseinen hoito ei välttämättä edes sovi asiakkaalle. Itse olen käynyt samalla kosmetologilla nyt jo useampia vuosia, minkä olen kokenut valtavana helpotuksena. Hän tietää ihoni, historiani ja räätälöi sopivan hoidon joka kerta paikan päällä nähdessään minut. Luottokosmetologilta saa myös ihanaa lohdutusta silloin, kun iho-ongelmat tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Osaava kosmetologi osaa varmasti suositella myös sopivia tuotteita.

Sinkki on myös hyvä vitamiini ihonhoidon tueksi. Sinkki on osallinen kollageenin muodostuksessa ja A-vitamiinin toiminnan tukena, eli tärkeä vitamiini ihon, hiusten ja kynsien hyvinvointiin. Sinkki myös lisää vastustuskykyä, mikä vain on plussaa. Sinkki on ainakin itselläni rauhoittanut ihon kuntoa.

Sinkin lisäksi olen löytänyt avun myös D-vitamiinista. Törmäsin yhdellä keskustelupalstalla tietoon, että eräs hormonaalisesta aknesta kärsinyt oli löytänyt pitkien hoitojen ja kuurien jälkeen yksinkertaisen avun D-vitamiinista nostamalla D-vitamiiniannostusta. Itse syön tällä hetkellä 100mg D-vitamiinia päivittäin ja olen valehtelematta jo muutaman viikon jälkeen huomannut valtavan eron ihossani. Voin siis lämpimästi suositella, jos muita esteitä suuremman D-vitamiiniannostuksen syömiselle ei ole.

Vedenjuonnin merkitystä ei myöskään voi vähätellä. Vesi kirkastaa kasvot ja auttaa pitämään koko kehon nestetasapainoa yllä. Tässä minulla on ehdottomasti petrattavaa. Vedenjuonti unohtuu minulta helposti ja arkena esim. kehoa kuivattavaa kahvia tulee litkittyä senkin edestä. Onneksi pika-apuna toimivat kosteuttavat seerumit ja naamiot. Niistä ja muista suosikki-ihonhoitotuotteistani lisää myöhemmin.

Kaunista sunnuntaita! Muistetaan, että: ”Beauty is not in the face, beauty is a light in the heart.”

M.

Tips to a beautiful skin:

°Find the right products

°Visit regurarly cosmetologist

°Eat your greens and vitamins (especially zinc and d-vitamin)

°Drink water

kauneus iho meikki oma-elama
Kommentit (2)
  1. Kiitos, että jaoit tän! Meitä kolmenkympin korvilla olevia e-pillereiden lopettajia löytyy varmasti paljon. Musta haastavinta on ollut se, että pilleriaikaan ei ollut oikeastaan mitään väliä miten ihoa hoitaa, koska se voi hyvin. Nyt kaikki tieto ja taito on pitänyt kerätä lähes nollasta, kun ihotyyppi muutti totaalisesti muotoaan.

    1. Ei kestä kiittää! Ihanaa, jos joku saa tästä jotain vinkkiä tai apua omaan taisteluunsa. Elämä e-pillereiden jälkeen kun ei todellakaan välttämättä ole kaikille niin helppoa, kuin kuvittelisi. Ihanaa kevättä sinulle ja kiitos kommentistasi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *