IT’S ALL ABOUT THE BOOKS

 

Täällä lomaillaan, mutta ajattelin kuitenkin tarttua saamaani kirjahaasteeseen ja jakaa teille muutaman kirjavinkin! Jospa joku saisi näistä vaikka vielä piristävää kesälukemista ja ehkä nämä kirjat kertovat taas jotain enemmän minusta. Omia suosikkeja saa myös mielihyvin jakaa kommenttiboxiin.

Reading is like travel, allowing you to exit your own life for a bit, and to come back with a renewed, even inspired, perspective.

 

Books5.png

Books4.png

Books3.png

Books2.png

Books1.png

 

Kun minulle ehdotettiin postausta viimeksi lukemistani kirjoistani ajattelin aluksi kauhuissani ”Apua, enhän mä lue mitään!” Sitten tajusin, että luen oikeastaan melko paljon, mutta en klassikkoromaaneja, bestsellereitä tai peruspokkareita. Sen sijaan kirjahyllyni on viime vuosina täyttynyt ahkerasti erilaisista elämänkerroista sekä elämään, hyvinvointiin ja muotiin liittyvistä kovakantisista.

Tässä viisi viimeksi lukemaani kirjaa:

Positiivisen vetovoiman salaisuus (Ruediger Schache)

Tutustuin vetovoiman lakiin ja positiiviseen ajatteluun joitakin vuosia sitten lukiessani Rhonda Byrnen teoksen Salaisuus (The Secret). Voisi sanoa, että kirja jollain tapaa herätti minut ja sai ajattelemaan elämää uudella tapaa. Samaan aiheeseen liittyen olen lukenut mm. myös kirjat Voima (Rhonda Byrne), Taikavoima (Rhonda Byrne) ja Päästä irti, vapaudu läsnäoloon (Kimmo Takanen). Juuri nyt yöpöydälläni on ylläoleva Ruediger Schache kirja Positiivisen vetovoiman salaisuus.

 

Erityisherkkä ihminen ja parisuhde (Elaine N. Aron)

Erityisherkkyys on myös aihe, joka on ollut paljon pinnalla viime aikoina ja en yksinkertaisesti voinut vastustaa kiusausta olla ostamatta kirjaa, niin paljon samaa tunnistin itsessäni. Kirja on todellakin ollut matka itseeni ja avannut silmiäni uskomattoman paljon. Olemme myös saaneet puolisoni kanssa hyvät naurut lukiessamme yhdessä kyseistä kirjaa. Välillä tilanteet ovat olleet, kuin suoraan meidän elämästä tai konflikteista, joita ”erityisherkkyyteni” välillä saa aikaan. Lilyssä Mirvaannamaria kirjoittikin juuri taannoin hyvin erityisherkkyydestä, käykää lukemassa jos aihe kiinnostaa!

Juuri nyt minulla on kesken Tommy Hellstenin ikisuosikki Saat sen, mistä luovut.

Aina lukemisen ei kuitenkaan tarvitse olla ”vakavaa” ja joskus lomalla tulee luettua myös kepeämpiä pokkareita. Muotiopukset ja elämänkerrat ovat myös mielestäni mielenkiintoista luettavaa, vaikka olisivatkin vähän huumorimielessä kirjoitettuja.

 

The life-changing magic of not giving a fuck (Sarah Knight)

Tämä kirja oli aivan sattuman kauppaa. Kirja tuli vastaani Lontoon reissulla Urban Outfittersillä ja en yksinkertaisesti voinut olla ostamatta kirjaa. Kirjan otsikko osui ja upposi, ja tuntui siltä, että kyseinen kirja on juuri sillä hetkellä se mitä nyt tarvitsen. Väärässä en ollut. Kirja on ollut paitsi hauskaa, myös oikeasti ajatuksia herättävää luettavaa. Meillä suomalaisilla, kun on tapana ajatella vähän liikaa sitä, mitä muut ajattelevat. Bucket listojen sijaan ihmisten todellakin tulisi tehdä myös fuck listoja! The things I give a fuck about and the things I don’t give a fuck about…

 

Love Style Life (Garance Doré)

Viimeisimpänä muotiaiheisena kirjana luin Garance Dorén kirjan. Inspiroivissa elämäntarinoissa on vaan sitä jotakin ja Garancen kirja todellakin oli inspiroiva! Muotiaiheisista kirjoista voin myös suositella kirjoja How to be a Parisian where ever you are (Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret & Sophie Mas). Grace Coddingtonin elämänkerta oli myös mielenkiintoista luettavaa.

 

Sellaisia opuksia olen lukenut viimeiseksi. Luen myös jonkin verran englanniksi, oiva tapaa pitää yllä kielitaitoa! Kirja, johon palaan aina uudelleen ja uudelleen on ehdottomasti Rhonda Byrnen Voima. Sitä haluaisin suositella ihan jokaisella, sillä jos jokainen ymmärtäisi tuon kirjan ydinajatuksen olisi maailma paljon parempi paikka.

Parhainta perjantaita,

M.

 

// The books that I’ve liked…

Kommentit (2)
  1. rondawashere
    1.7.2016, 10:35

    Kiitos vinkeistä, lukeminen on kyllä niin huippua! 🙂 Itse luen tällä hetkellä Elizabeth Noblen Yhdessä jälleen-kirjaa (engl. The way we were), joka on niin mukaansatempaava että tänäänkin tuli aamupalan yhteydessä ihan huomaamatta luettua reipas 30 sivua. 🙂 😀 

    1. Ei kestä! Maailma on kyllä täynnä niin upeaa luettavaa! Parasta on juuri tuo tunne aika lentää kuin siivillä lukiessa jotain hyvää. Täytyy kurkata tuo sinunkin kirjasi 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *