MUST SEE’S NEW YORK

NY jatkuu!

Vaikka New Yorkin sanotaan olevan  kallis paikka, löytyy kaupungista myös edullisia tapoja nauttia lomasta, varsinkin jos haluaa nähdä aitoa nykiläistä elämää! Tässä muutamia matkavinkkejä Manhattanilta! 

Pysähdy puistossa 

NEW6.jpg

Keskeltä kaupunkia löytyy muutamia upeita puistoja, joissa puiden katveessa voi levähtää ja nauttia kahvit! Kuuma kesäpäivä Manhattanilla taittuu nopeasti puistossa loikoillessa, jos ostoskadut eivät kiinnosta. Madison Park löytyy aivan Sixth Avenuen laitamilta Madison Avenuelta. Central Park on myös nähtävä: Tarkkaan suunniteltu ja miestyövoimalla istutettu puisto keskellä Manhattania on henkeäsalpaava. Täällä voi juosta aamutuimaan vastaan vaikka joku superjulkku!

 

Huilaa Happy Hour:lla

NEW7.jpg

 

New York on täynnä mitä ihanempia kahviloita ja istuskelupaikkoja, joissa kannattaa nauttia lounas tai pysähtyä päivän päätteksi happy hourille. Happy Hour on todella suosittu. Silloin tarjolla on drinkkejä puoleen hintaan ja oistereita dollarilla! Suosittelen istahtamaan ja ihmettelemään. Happy Hour aikana voi todella nauttia aidosta nykiläisestä tunnelmasta.

 

Muistele museossa 

NEW4.jpg

 

Siinä missä Pariisi on museoiden mekka, myös Manhattanilta löytyy! Sadepäivä sujuu lokoisasti jossakin monista museoista. MoMa ja Metropolitan näistä suosituimmat. Jos luonnonhistoria kiinnostaa, voi myös suunnata Museum of Natural Historyyn. Itse pidin henkilökohtaisesti enemmän Metropolitanista, jossa valinnanvaraa riitti!

 

Kipaise kiertoajelulle

NEW2.jpg

 

Turistitouhua tai ei. Kiertoajelulla näet hujauksessa koko Manhattanin. Päänähtävyyksien lisäksi kiertoajelu tarjoaa vilaisun myös Manhattanin ulkopuolelle, Brooklynistä Harlemiin. Hop on and hop out, eli pulita lipusta ja hyppää kyydistä, kun huvittaa. Lippu on voimassa usemman päivän, joten myös hurvittelun voi jakaa vaikka useampaan päivään

 

Piipahda Brooklynissä

NEW10.jpg

 

Mukavimpana muistona meille molemmille jäi iltaretki Brooklyniin. Hurautimme taksille sillan toiselle puolen, söimme kaupungin parasta pizzaa ja kävelimme auringonlaskussa takaisin. Auringonlaskun aikaan Manhattan on kauneimmillaan. Valot syttyvät ja hetki on henkeäsalpaava. Ajatuksemme Brooklyniin matkaamisesta lähti alunperin siitä, että sieltä saa ”kaupungin parasta pizzaa”. Grimaldi’s on ikivanha, jonne jono kasvaa hyvin nopeasti monien metrien mittaiseksi iltahämärässä. Mutta odottaminen on vaivan väärti. Täällä pizza oli to-del-la hyvää. 

 

Sokkeloi Sohossa

NEW1.jpg

 

Midtownin hulinan ja luksusputiikkien lisäksi myös Soho tarjoaa paljon! Sohosta ja Little Italysta onkin viime vuosina tullut uusia trendialueita. Kadut ovat kauniita, kapeampia ja vähemmän ruuhkaisia, mutta ostosmahdollisuudet lähes samat. Vintagea rakastavan kannattaa suunnata tänne. Ruutukaavakadut ovat täynnä second handia! 

 

Maksa musikaalista

NEW5.jpg

 

Kaikki maksaa New Yorkissa, mutta jos haluat pulittaa jostain vähän enemmän, sijoita musikaalilippuun. Broadwaylla osataan hommat ja ilta jää varmasti ikimuistoisena mieleen! Myös Time Square, jonka lähettyvillä on usea teatteri, on parhaimmillaan iltamyöhään. Juuri klo 20 näytöksen jälkeen. Itse kävimme katsomassa Motownin ja oli muuten lystiä! Jenkkiläisten hymyt ja hetkutukset tarttuivat myös katsomoon. Yleisöä poimittiin mukaan ja esitys päättyi yhteislauluun käsikädessä katsojien kanssa. Reach out and touch somebody’s hand, make this world a better place, if you can…

 

Kapua korkealle

NEW9.jpg

 

New Yorkissa joutuu pulittamaan sievoisen summan myös nähtävyyksistä. Itse emme juurikaan kiertämällä kiertäneet nähtävyyksiä, mutta Empire State Buildingiin kapusimme. Korkealta katsottuna vasta aistii, kuinka päätä huimaavia pilvenpiirtäjät todella ovat! Korkealta on myös upeat maisemat Manhattanille. Jos haluat välttyä ruuhkalta suuntaa Empire State Buildingiin aamuvarhain tai iltamyöhään. Prot kuulemma ihailevat maisemaa viereisestä Chrysler Buildingista, josta kuulema sieltäkin on vertaisensa näkymät. Myös Metropolitanin katolta aukeaa upeat näkymät Midtowniin Central Parkin yli. Kattoterassilla toimii huhujen mukaan myös salainen baari auringonlaskun tullen. Vapauden patsaan ihaileminen on puolestaan ilmaista. Itse saarelle ei kannata matkustaa, sillä Staten Island Ferry lautalla pääsee ilmaiseksi aivan vapauden patsaan vierestä. Lautan yläkerrasta oikealta puolelta on kuulemma parhaimmat näkymät. Itse missasimme veneilyt, sillä sadesää yllätti. Vapauden patsas on kuitenkin varmasti vertaansa vailla.

 

Matkusta metrolla

new11.jpg

 

New Yorkin metro on paitsi helppo ja edullinen tapa liikkua mutta myös nähdä aitoa Manhattanilaista elämää. Aamuisin Manhattanlaiset kiiruhtuvat metroihin, vaihtavat metropysäkilä korot jalkaansa ja jatkavat matkaa kuulokkeet korvillansa. Iltaisin linjat täyttyvät puolestaan kotiinpalaavista. Työpäivä takana ja happy hour odottaa. Metrossa viimeistään ymmärtää Manhattanin monikulttuurisuuden.

Nyt NY kuittaa! Ellette vielä halua kuulla jotain…? 🙂

M.

Few hints from New York…

Kommentit (4)
 1. TiinaMariN.
  5.6.2013, 04:40

  Hei, mielenkiintoinen matkajuttu!  Itse olin NYkissä Sandy-hurrikaanin aikaan, oli aivan hullua palata Brooklynistä pimeän Manhattanin lävitse, vain taskulampun valot ympärillä välkkyen. Tieteisleffa 🙂

  Pakko päästä pian takaisin!

  1. Oi vitsi! Voin vain kuvitella! Eteläkärjessä näkyi vieläkin merkkejä Sandyn tuhosta ja osa paikoista oli vieläkin kiinni. NY täytyy kyllä kokea 🙂

 2. Kiinnittäisitkö hieman huomiota oikeinkirjoitukseen. Esim. oisteri (ihan vain osteri).

  1. Oi voi oisteri, eiku osteri! Kiitos kielipoliisi! Lupaan petrata. Käsi sydämellä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *