PANOSTA VS. PIHISTÄ

Vinkkasin taannoin, että voisin jakaa kanssanne pienen pihistä ja panosta listauksen vaatekaappiin, ja voilà tässä se tulee!

 

Panosta1.png

Panosta7.png

Panosta2.png

Panosta3.png

Panosta4.png

Panosta8.png

Panosta9.png

 

Itselleni takit, neuleet, kengät, laukut ja asusteet ovat niitä joihin erityisesti satsaan. Laadukas ja malliltaan klassinen villakangas- tai bikertakki palvelee parhaimmillaan vuosia. Samoin hyvin istuva farkkupari ja laadukas neule. Hyvä kenkäpari puolestaan maksaa kilometrien saatossa nopeasti itsensä takaisin. Sama juttu klassikkolaukkujen kanssa. Laadukas nahkalaukku kestää äidiltä tyttäreltä ja parhaimmassa tapauksessa vielä nostaa vuosien saatossa arvoaan.

Laukkujen lisäksi koruthuivit ja aurinkolasit ovat asusteista sellaisia joihin mielelläni satsaan. Parhaimmat huivini olen löytänyt Acnelta, Tiger of Swedeniltä, Marimekolta ja Balmuirilta. Täällä puolestaan olen kertonut enemmän koruistani. Muutama ajaton aurinkolasipari on myös satsauksen arvoinen, Ray-Banin klassikkomalli ei esimerkiksi varmasti koskaan poistu ”muodista”. 

Trendi- ja sesonkijuttuihin satsaan puolestaan huomattavasti vähemmän. Muotihömpötykset ovat hetkessä ohi ja vaihtuvat nopeasti, joten niihin ei kannata mielestäni kuluttaa pitkää penniä.  Sama ajatus on itselläni myös juhlavaatteiden kanssa. Käytän juhlamekkoja harvoin ja usein vain erikoistilanteissa, joten niistä en myöskään ole valmis maksamaan maltaita. Sama juttu alusvaatteiden ja trikootuotteiden kanssa. 

Klassikoihin ja oman vaatekaapin luottotuotteisiin sekä tuotteisiin, joiden on tarkoitus kestää aikaa, kannattaa sen sijaan mielestäni panostaa. Kun kerran satsaa, kestävät luottuotteet parhaimmillaan vuosia. Luottotuotteiden kanssa kannattaa kiinnittää huomiota kuitenkin materiaalilaatujen lisäksi myös väreihin. Perusvärit eivät poistu koskaan muodista ja kestävät katseita siinä missä laadukkaat materiaalit kestävät käyttöä.

Kannattaa myös ehdottomasti miettiä, mitkä ovat juuri ne oman vaatekaapin kulmakivet ja luottotuotteet, ja panostaa juuri niihin. Kun löytää sen oman juttunsa, on helppo myös kartuttaa garderobia niillä oikeilla jutuilla.

Mitä sitten kannattaisi löytyä jokanaisen vaatekaapista? Lukaise täältä!

 

M.

 

// My wardrobe essentials…

Kommentit (2)
  1. Muuten hyvä juttu, mutta alusvaatteisiin kannattaa kyllä mun mielestä panostaa. Istuvat ja mukavat alusvaatteet vaikuttavat tosi paljon fiilikseen. Samoin trikoota on olemassa tosi monenlaista laatua, jos löytää hyvälaatuista, siihenkin kyl kannattaa sijoittaa 🙂

  2. Kiitos! Tämä oli hyvä muistilista ja järkevältä kuulostaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *