QUESTIONS & ANSWERS I

Teiltä tuli niin paljon mielenkiintoisia kysymyksiä arvonnan yhteyteen, että ajattelin vastata kaikkiin yhteisesti ja toteuttaa tällaisen kysymys-vastaus-postauksen. Tämä ensimmäinen osa käsittelee hiukan henkilökohtaisempia asioita työhön ja bloggaamisen liittyen,  toinen osa vähän kepeämpiä aiheita matkustamiseen ja lempikohteisiini liittyen, ja kolmas osa vähän syvällisemmin elämää ja hyvinvointia. Jos henkilökohtaiset asiat eivät kiinnosta, suosittelen skippaamaan tämän postauksen suosiolla. 

Toivottavasti suurin osa kuitenkin pidätte tästä? Lukuiloa ja ihanaa lauantaita!

 

Paris-ootd1.png

 

Missä asumme?

Helsingin kodin lisäksi meillä on koti pienemmällä paikkakunnalla, jossa vietämme pääsääntöisesti arkiviikkomme. En mielelläni jaa sen enempää tästä toisesta kaupungista, koska kyseessä on suhteellisen pieni paikkakunta. Sen ja tietyn anonyymiteetin säilyttämisen vuoksi olen rajannut kaupungin ja toisen kotimme tietoisesti pois blogistani. Moni täällä pikkukaupungissa ei edes tiedä, että kirjoitan blogia ja olenkin täällä mielelläni jotain muuta, kuin ”bloggaaja”. Paikkakunta ei toki ole mitenkään mystinen salaisuus ja halutessaan sen saa hyvinkin helposti selville!

Tällä hetkellä meidän molempien työt pitävät meidät pääsääntöisesti tällä pienemmällä paikkakunnalla. Kotikaupungikseni miellän kuitenkin Kuopion, sillä olen sieltä alunperin kotoisin. Jotenkin en vain osaa, vielä neljänkään vuoden jälkeen, kutsua tätä nykyistä kaupunkia kotikaupungikseni. Mieheni kyllä on täältä kotoisin, mutta itselläni ei ole tänne sen suurempia siteitä tai tunteita. Työtä lukuunottamatta. 

 

Helsingin koti

Hankimme Helsingistä kakkoskodin, koska työmme vievät meitä epäsäännöllisen säännöllisesti pääkaupunkiseudulle. Lisäksi oma elämänpiirini ja sosiaalinen verkostoni ovat pääpiirteittäin pääkaupunkiseudulla, joten toisen tukikohdan hankkiminen Helsingistä tuntui luonnolliselta ja oli myös yhteinen haaveemme. On ihanaa päästä aika-ajoin täältä pikkukaupungista pois. Pikkukaupungissa elämämme pyörii aikalailla töiden ympärillä, mutta Helsingissä arkeen mahtuu muutakin. Olemme olleet ratkaisuun todella tyytyväisiä ja olemme viihtyneet Helsingin kodissamme äärimmäisen hyvin. En edelleenkään voisi olla onnellisempi tämän haaveen toteutumisesta. Täällä lisää ajatuksia ja tunnelmia kakkoskodistamme! Kahden kodin välillä reissaamisesta tullee varmasti enemmän kokemuksia jaettavaksi, kunhan aikaa kuluu. Tällä erää Helsingissä nautitut hetket korvaavat mennen tullen kahden kodin välillä ramppaamisen.

 

Mitä haluaisin tehdä työkseni, jos voisin tehdä mitä vain?

Olen siitä onnellisessa asemassa, että toisaalta teen juuri nyt sitä, mitä haluaisinkin tehdä työkseni, eli töitä muodin markkinoinnin parissa. Olen ollut aina töissä suhteellisen suurissa yrityksissä, joten joskus olisi mielenkiintoista päästä tekemään töitä esimerkiksi jonkin (yhden) pienemmän brändin parissa. Toisaalta jos voisin tehdä mitä vain, haaveissani perustaisin joku päivä ikioman lifestylemerkin tai tekisin töitä jollekin arvostetulle muotilehdelle. Täällä lisää siitä, mitä teen tällä hetkellä työkseni sekä vinkkejä muodin parissa työskentelyyn!

 

Olenko aamu- vai iltaihminen?

Olen ehdottomasti aamuihminen! Rakastan (rauhallisia) aikaisia aamuja, jolloin koen olevani virkeimmilläni ja skarpeimmillani. Ajatukseni ovat aamusta kirkkaat ja olo useimmiten levännyt. Illalla puolestaan käyn useimmiten helposti ylikierroksilla ja sanonta ”aamun virkku, illan torkku” pitää hyvinkin kohdallani paikkansa, sillä olen todellakin illan torkku. Menen lähes poikkeuksetta nukkumaan jo 22 maissa 😀

 

Miten minusta tuli bloggaaja?

Minusta tuli bloggaaja vähän sattuman kautta. Aloitin blogin aikoinaan, kun muutin toiselle paikkakunnalle opiskelemaan ja lähdin Pariisiin vaihtoon. Blogi oli päiväkirja, joka piti perheenjäsenet ja ystävät ajan tasalla uusissa elämän käänteissä. Sittemmin bloggailu on ollut vuosia tauolla ja myöhemmin muotoutunut tällaiseksi muoti-lifestyle painotteiseksi blogiksi, joissa kuvilla on valokuvausharrastuksen myötä edelleen suuri rooli. 

Valokuvaamisesta olen ollut kiinnostunut oikeastaan niin kauan kuin muistan. Olen aina kuvannut paljon, mutta lukion valokuvauskurssi sai erityisesti minut innostumaan kuvaamisesta. Blogi on itselleni ensisijaisesti paikka kanavoida valokuvausharrastustani ja visuaalisuuttani.

”Bloggaajaksi” en oikein miellä itseäni vieläkään. En tarkoita vähätellä tällä lainkaan blogimaailmaa, päinvastoin. Itselleni on vain jostain syystä ollut aina kynnys kertoa bloggaamisestani ja olenkin visusti aina viime vuosiin asti ”piilotellut” blogini kanssa, koska olen ajatellut, että blogini on yksinkertaisesti surkea! Niin typerältä, kuin kuulostaakin! 

 

Parasta blogin kirjoittamisessa

Blogin kirjoittaminen on itselleni ehdottomasti yksi rentoutumiskeino. Blogin parissa rentoutuminen ja inspiroituminen onkin ehdottomasti parasta blogin pitämisessä. Päivätyöni vastapainoksi blogimaailma tarjoaa ihanan pienen luovan hengähdystauon. Mielenkiintoisten ihmisten tapaaminen ja erityistilaisuudet ovat myös parasta bloggaamisessa, vaikka päivätyöni puolesta harvoin pääsenkään tapaamisiin ja tapahtumiin mukaan. Kaikki kommenttinne lämmittävät tietenkin myös mieltäni aina mielettömästi! Toivoisinkin vuorovaikutteisuutta yhä enemmän mukaan blogiini, koska on aina mukava kuulla ketä siellä ruudun toisella puolella on ja millanen sisältö juuri teitä kiinnostaa.

 

 

Paris-ootd2.png

Coat R/H Studio, shirt Zara, polo H&M, pants Vila, shoes Acne, sunnies Dior

 

Kiitos vielä kaikille kysymyksistä! Tätä postausta oli mukavaa ja mietteliästä tehdä! 

Ps. Jos sinulta on jäänyt väliin, millainen tyyppi tätä blogia ylipäänsä kirjoittelee, niin kurkkaa tämä!

M.

 

// Something about me!

suhteet oma-elama syvallista tyo
Kommentit (2)
  1. Hauska kuulla, että sinäkin olet Savon kasvatteja. 🙂 Itsekin olen aika läheltä Kuopiota kotoisin, mutta kotiutunut sitten aikuisiällä Helsinkiin. Nyt tosin täällä vähän sama tilanne kuin teilläkin, että kahden kaupungin väliä reissataan ja koti on molemmissa. Arki menee toisaalla ja kotiin Helsinkiin aina viikonlopuksi. Meillä vaan on toisinpäin, eli Helsingissä on varsinainen kotikoti ja enemmän neliöitä ja Tampereella minä vietän viikot omassa yksiössäni. Toki perhe välillä sielläkin vierailee, mutta pääasiassa minä yksin reissaan. Onhan se jatkuva edes taas ajaminen rankkaa, mutta tietyllä tapaa hienoa, että pääsee viettämään aikaa molemmissa paikoissa ja Tamperekin on alkanut tuntua jo ihan toiselta kotikaupungilta.

    Tosi kiva tällainen postaus, jossa avasit vähän enemmän sitä yksityistäkin puolta. 🙂

    1. Hei ihana kuulla, että löytyy kohtalotovereita, vaikka teillä tilanne onkin vähän toisinpäin! Ja mikä sattuma, että olemme Savon likkoja molemmat! 🙂 Täytyy juurikin olla kiitollinen, että on mahdollisuus viettää aikaa kahdessa kaupungissa ja parhaimmillaan saa kokea kahden erilaisen kaupungin parhaat puolet. Kiva kuulla myös, että tykkäsit postauksesta. Tällaisten henkilökohtaisempien asioiden jakaminen aina vähän jännittää…

      Kiitos kommentistasi ja ihanaa sunnuntaita! xx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *