STOCKHOLM TIPS

Sunnuntailukemiseksi muutama vinkki vitonen Tukholmaan teemalla täydellinen päivä Tukholmassa!

Stockholm1.png

Stockholm3.png

Stockholm5.png

 

Aloita aamu aamiaisella tai brunssilla Strandvägen 1:ssä, jatka matkaa jalkaisin kohti Norrmalmstorgia. Norrmalmstorgin ympäriltä löydät lähes kaiken Acnen, Filippa K:n, Massimo Duttin myymälöistä pikkuputiikkeihin. Ympäröiviltä kaduilta löydät niin ikään myös kansainväliset ketjuliikkeet. Biblioteksgatania on pitkään pidetty ja pidetään edelleen yhtenä Tukholman ”pää” shoppailukatuna, ja sieltä löytyykin lähes kaikki putiikeista, lounaspaikkoihin ja ketjuliikkeisiin. Mäster Samuelsgatanilla voit puolestaan ihastella Célinen ihanuuksia ja Birger Jarlsgatanilta löydät Chanelin, Pradan ja Guccin lippulaivaliikkeet. Birger Jarlsgatanilla sijaitsee myös ihastuttava Nathalie Schutermanin putiikki, josta löydät lähes kaikki sen hetken it merkit. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen paikka, vaikka ostoslistalla ei erityisesti mitään olisikaan.

Shoppailujen jälkeen suuntaa lounaalle Vau De Villeen. Ihana Keski-Eurooppalainen, nuorekas tunnelma keskellä kauneinta Tukholmaa. Nauti lounas ulkoilmassa sään salliessa ja kurlaa alas kuohuvalla paikallisten tapaan. Jatka Normalmstorgilta kohti NK:tä. Vieraile NK:ssä ainakin uudella Nordiska Designers –osastolla. Sieltä löydät uudet pinnalla olevat skandimerkit. Suunnista NK:lta Kungsträdgardenin puistoon ja nauti jäde tai lasilliset puiston uumenissa. Toukokuussa puiston kirsikkapuut ovat kauneimmillaan ja niistä nauttivat turistien lisäksi sankoin joukoin myös paikalliset.

Jos kaipaat lisää shoppailumahdollisuuksia Mood, Sture Gallerian ja Gallerian ostoskeskukset ovat myös aivan kävelymatkan päässä. Moodista löytyy erityisesti perusliikkeiden lisäksi myös kivoja kahviloita ja pienempiä putiikkeja, sekä ilmaiset hyvät vessat, jotka tuntuvat jostain syystä olevan kiven alla keskustassa. Posh Living sisustusliike Mood Galleriassa on myös vierailun väärti!

Jos taas kaipaat shoppailujen sijaan nähtävyyksiä suunnista Kungsträdgardenin puiston jälkeen kohti kuninkaan palatsia tai vanhaa kaupunkia. Sään salliessa lähes kaikki on kävelymatkan päässä! 

Nauti päivän päätteeksi lasilliset tai illallinen Tukholman kattojen yllä juuri avatussa Takravintolassa. Vinkki: Ainakin perjantai-iltana paikkaan oli satojen metrien mittainen jono, joten jos mielit nopeasti after workeille, suosittelen suuntaamaan jonnekin muualle tai varaamaan pöydän etukäteen. Kauniissa kevätsäässä paikka kaupungi kattojen yllä on toisaalta varmasti jonotuksen arvoinen.

Jos mielit vielä illan päätteksi pientä huikopalaa suuntaa Phil’s Burgeriin. Linda ei todellakaan kehunut tätä paikkaa suotta, sillä söin täällä varmasti yhden elämäni parhaimmista burgereista! Voilà, päivä pulkassa ja vatsa täynnä!

Viikonloppu tässä kauniissa kaupungissa meni nopeasti ja esimerkiksi Södermalm ja vanha kaupunki jäivät meiltä tällä kertaa kokonaan käymättä. Ensi kerralla täytyykin ehdottomasti siis suunnata myös sinne. Parhaimmat vintagekaupat tuntuvat myös löytyvän Södermalmin huudeilta(?), joten siinä myös yksi hyvä syy suunnistaa eteläisempään Tukholmaan!

 M.   // Stockholm tips, remember at least these: Strandvägen 1, Normalmstorg, Vau de Ville, Nathalie Schuterman, Phil’s Burger, Tak, NK and Mood. 

Kommentit (2)
  1. Södermalm on todellakin vierailemisen, pidemmänkin sellaisen, arvoinen paikka! Täällä asun nyt tämän kesän ja voin sanoa että olen rakastunut!

    xx från STHLM

    1. Ooh ihanaa! Nauti!! Vinkkejä otetaan vastaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *