VAATEKAAPILLA W/ MARIA

Pienen kesätauon jälkeen sunnuntailukemiseksi luvassa ihastuttavan Marian ihailtava vaatekaappi, olkaa hyvät!

 

Vaatekaapilla-Maria23.png

Vaatekaapilla-Maria22.png

Vaatekaapilla-Maria21.png

 

Vaatekaapilla-Maria19.png

Knit Acne Studios, culottes H&M, shoes Gucci, bag & sunnies Céline, watch Larsson&Jennings

 

 

Jos pukeutumistani pitäisi kuvailla muutamalla sanalla sanoisin, että tyylini on minimalistinen ja melko skandinaavinen. Sellainen classic with a twist. Tykkään pukeutua yksinkertaisesti ja käytännöllisesti. Minua ei nähdä juuri koskaan kerroksiin pukeutuneena, vaan tykkään pitää asukokonaisuuden yksinkertaisena: Hyvät housut ja neule riittävät. Vaatekaappini on myös melko väritön. Pidän kuoseista ja väreistä, mutta ylläni niitä ei juurikaan nähdä. Värien sijaan tykkään leikitellä leikkauksilla ja materiaaleilla. Mielenkiintoinen materiaali voi tehdä yksinkertaisestakin asusta kiinnostavan. Materiaalit ovat minulle muutenkin tärkeitä. Ostaessani jotain tarkistan aina myös pesulapun. Hyvät materiaalit kestävät ja ovat mukavia yllä.

 

Vaatekaapilla-Maria5.png

 

Vaatekaapilla-Maria3.png

 

Vaatekaapilla-Maria1.png

 

”Ei akryylille!”

 

Luottovaatteitani ovat ehdottomasti neuleet! Siskollani on tapana manata yhteisillä shoppailureissuillamme, etten saa ostaa enää yhtään neuletta, mutta rakastan neuleita ja ne ovat ehdottomasti se juttu pukeutumisessani. Laadukkaita neuleita ei voi koskaan olla liikaa. Juuri nyt olen myös erityisen ihastunut nilkkamittaisiin housuihin. Etsin pitkään itselleni sopivia Culottes housuja ja kun viimein löysin ne, on niistä tullut yksi luottojutuistani. Culottesit ovat myös pelastus Suomen kesässä: Kun lyhyet lahkeet tuntuvat liian kylmiltä ja farkut liian kuumilta, culottesit toimivat! Célinen Trio laukku on myös luottotuotteeni ja minua nähdään harvoin ilman sitä.

 

 

Vaatekaapilla-Maria7.png

 

Vaatekaapilla-Maria8.png

 

Vaatekaapilla-Maria6.png

 

Vaatekaapilla-Maria13.png

 

Vaatekaapilla-Maria9.png

 

Vaatekaapilla-Maria17.png

 

 

Se onkin yksi parhaista ostoksistani. Ostin sen asuessani Pariisissa, laukkuun liittyy paljon muistoja. Parhaimpiin ostoksiini liittyy muutenkin paljon muistoja. Hankin ostoksiani usein ulkomailta ja reissuilta, jolloin niihin vääjäämättä liittyy jokin erityinen muisto. Kultaiset korvarenkaat löytyivät Amsterdamista pikkuputiikista. Banana Republic harmaa neule on puolestaan puolen hinnan löytö New Yorkista ja musta luottovillakangastakkini 6€ löytö kirpparilta. Célinen aurinkolasit ovat unelmien täyttymys, sillä etsin pitkään itselleni sopivia aurinkolaseja ja viimein Célineltä löytyi sopiva malli.

 

Vaatekaapilla-Maria2.png

 

Parhaita ostoksiani ovat ehdottomasti myös &Other Stories teräväkärkiset mokkanilkkurit. Haaveilin Acnen klassikoista, mutta lesti ei vain yksinkertaisesti sovi minulle, joten etsin vastaavanlaiset muualta. &Other Stories nahkakengät ovatkin oiva budjettilöytö! Merkiltä löytyy ihania malleja ja laadukkaita materiaaleja ilman silmiä sokaisevaa hintalappua. Merkkiä tai trendiä tärkeämpää onkin mielestäni juuri se, että tuote oikeasti toimii ja sopii itselleen.

 

”Hyvä pukeutuminen on myös oikeasti käytännöllistä.”

 

Vaatekaapilla-Maria16.png

 

Vaatekaapilla-Maria18.png 

 

Olen harkitseva shoppailija. Mietin melko tarkasti mitä ostan ja usein mielessäni on myös selkeä visio siitä mitä etsin. Se voi olla jokin tietty vaatekappale, asukokonaisuus tai tyyli. On ihanaa, kun löytää juuri sen etsimänsä! Shoppailuni on ehdottomasti kuitenkin myös kausittaista: Välillä vaatekaappi täydentyy tiheämpään tahtiin, välillä verkkaisemmin. Teen harvoin hutiostoksia, koska tiedän mistä pidän ja tiedän milloin vaate on oikea minulle. 

 

”Jos vaatetta ei halua heti seuraavana päivänä laittaa ylleen, sitä tuskin haluaa laittaa myöhemminkään. Vaatteesta pitää innostua!”

 

Shoppailen sekä kivijalkamyymälöissä että nettikaupoissa. Netissä valikoima on laajempi ja sieltä voi tehdä upeita löytöjä myös alennusmyyntien aikaan ilman, että tarvitsee kestää alerumbaa kaupungilla. Arvostan kuitenkin asiakaspalvelua ja tykkään myös sovittaa hankintojani. Sovittelenkin vaatteita todella paljon, vaikka en aina olisikaan ostamassa mitään. Sovittaessa oppii mikä toimii ja mikä ei, mikä istuu ja sopii omalle vartalolle ja mitkä materiaalit tuntuvat hyvältä.

 

”Seuraan paljon muotia, mutta en osta asioita vain trendien vuoksi. Ostan itselleni sopivia juttuja, koska oikeasti haluan, en koska pitäisi.”

 

Vaatekaapilla-Maria14.png

 

Lempimerkkejäni ovat Acne Studios, Banana Republic, COS, &Other Stories sekä Filippa K. Myös H&M Trend ja Premium Quality mallistot puhuttelevat minua. Viime aikoina olen myös tehnyt loistavia löytöjä Mangosta. Unelmissani vaatekaapistani löytyy enemmän Totêmen, Célinen, Stella McCartneyn, Chloén ja The Rown tuotteita.

Juuri nyt pukeudun vajaamittaisiin kick flare housuihin ja väljään yläosaan. Odotan myös syksyä ja sitä, että pääsen käyttämään villakangastakkejani!

Saan eniten inspiraatiota suosikkiblogeistani (esim. Fashion Me Now, Hannas Journal, Mia Flatau, Life of a boheme). Jaan kiinnostuksen muotiin myös ystävieni kanssa, keskustelemme ja fiilistelemme yhdessä. Myös lempimerkkieni myymälöissä käyminen on todella inspiroivaa. On inspiroivaa seurata kuinka lempikauppojeni myyjät ja asiakkaat pukeutuvat. Voisi sano, että olen pieni tyylikyylä –hyvällä tavalla. Inpiroidun tuttujen ja tuntemattomien tyyleistä, ja kerronkin sen kyllä!

Tyyli-ikoneitani ovat Lucy Williams ja Mija Flatau. Myös tyylikkäät ystäväni ovat minulle tyylimuusia! Tärkeää on, että ajatukset ja tyyli kohtaavat. Samankaltaisista pukeutujista saa todella paljon inspiraatiota.

 

Vaatekaapilla-Maria15.png

 

”Kauniit alusvaatteet eivät katso kokoa tai parisuhdestatusta. Ne kuuluvat kaikille.”

 

Pukeutumisvinkkini on hyvät alusvaatteet! Rakastan kauniita alusvaatteita ja mielestäni kauniit ja hyvin istuvat alusvaatteet ovatkin tyylin lähtökohta. Hyvät alusvaatteet ilahduttavat ja tuovat itseluottamusta. Kauniit alusvaatteet myös mielestäni kuuluvat kaikille kokoon tai parisuhdestatukseen katsomatta! Sinkku voi aivan hyvin panostaa laadukkaisiin alusvaatteisiin samalla tavalla kuin parisuhteessakin oleva.

 

– – –  

 

M.

 

// Maria’s beautiful closet!

 

Kommentit (2)
  1. Marialla on ihana vaatekaappi ja ihana blogi. <3

  2. Ihana suloinen Maria ja täydellinen tyyli!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *