Milloin kertoa raskaudesta töissä?

Olen ollut nykyisessä työpaikassani jo useamman vuoden, minulla on hyvä suhde pomooni ja koen, että minua on kohdeltu hyvin, joten alunperin ajattelin kertovani raskaudesta heti toisen kolmanneksen alussa. Työhöni kuitenkin kuuluu paljon matkustamista, ja halusin, että voisimme pomon kanssa hyvissä ajoin alkaa miettiä vaihtoehtoja, kun kerran matkustamista pitäisi alkaa jossain vaiheessa rajoittaa tai lopettaa kokonaan. Lisäksi koen lojaaliutta omia alaisia kohtaan ja haluan, että jää hyvin aikaa miettiä, mitä heille käy äitiyslomani aikana.

Pomoni kuitenkin mainitsi viime viikolla, että yrittää saada minulle läpi palkankorotusta tammi-helmikuussa, ja aloin miettimään alkuperäistä suunnitelmaani. Olen mielestäni ansainnut aika runsaankin palkankorotuksen, ja en usko, että sen neuvottelu ainakaan helpottuu, jos samaan aikaan on tiedossa, että olen raskaana. Toisaalta minun pitäisi neuvotella myös itse äitiysvapaasta, koska Yhdysvalloissa perinteisesti tarjottu kolme kuukautta tuntuu liian lyhyeltä. Jos saisinkin runsaan palkankorotuksen neuvottelun tuloksena, ja heti perään alkaisin pyytää ylimääräistä äitiysvapaata, niin kärsivätkö mahdollisuuteni neuvotella jälkimmäisestä?

Samalla taistelen tässä itse aikaa vastaan. Haluan, että voin itse kertoa raskaudesta töissä ennen kuin puolet työporukasta on jo arvannut asian, ja tuntuu, että viikko viikolta eteen tulee tilanteita, joissa itse olen epämukavan tietoinen raskaudestani: alkoholittoman juoman tilaaminen häppäreillä, kieltäytyminen työpaikan virkistyspäivien jalkapallopelistä, työkaverit jotka kyselevät aina lumisen viikonlopun jälkeen, joko olen käynyt avaamassa laskettelukauden. (Asumme ihan laskettelukeskuksen vieressä, ja kerroin aiemmin työkavereille, että olen tänäkin vuonna hankkinut kausikortin.)

Lisäksi vatsa on alkanut pikkuhiljaa pyöristyä, ja seuraavan parin kuukauden aikana sen pitäisi alkaa toden teolla kasvamaan. Olen jo nyt alkanut välttää tiettyjä aiemmin töissä suosimiani vaatteita, koska ne korostavat mielestäni vatsan seutua liikaa. Jos en kohta kerro asiasta, joudun pukeutumaan töissä löysiin villapaitoihin koko talven.

Kommentit (1)
  1. Mun vastaus otsikon kysymykseen ekalla kierroksella oli rv 2+1 eli alkionsiirron seuraava päivänä 😀 En todellakaan halunnut töissä a. raskaudesta tai b. hedelmöityshoidoista mutta meillä käytetään töissä säteilyä joten töissä on pakko kertoa heti. Tästä ei tosin valitettavasti oo apua sun pohdintoihin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *