Lattemammailun alkeet

The Baby Show

Bebe nukkuu parhaiten päiväunia liikenteessä, pyörillä varustetun turvakaukalonsa syleilyssä, tasaisessa taustahälinässä, välillä raikkaassa ulkoilmassa, mutta myös tunkkainen sisäilma käy, joten luonnollisesti täydellinen ratkaisu on pyöriä kaupungilla kaupoilla. Olen nyt toista viikkoa beben kanssa kahdestaan päivät miehen palattua töihin, ja olemme pyörineet ihmisten ilmoilla jo useampana päivänä. Kaupoilla pyöriminen, jokirannassa käyskentely, torilla piipahtaminen ovat kaikki kuuluneet repertuaariimme, ja tämä uusi mama tykkää!

Välillä oikein nolottaa, kuinka lattemammailulta kärryttelymme kaupungilla varmasti näyttää, mutta toisaalta hykertelen tyytyväisenä mielessäni, sillä sehän tarkoittaa sekä vauvan että äidin viihtyvän erinomaisesti. Olemme saaneet välillä kyydin kaupungille töihin lähtevältä isiltä, ja pari kertaa olemme rohkeasti bussitelleet omillamme, ja reissut ovat sujuneet mainiosti. Sujuvuuteen liittyy erottamattomasti ympäristön uudelleen opetteleminen, ja pikkuhiljaa muistan ulkoa Turun ydinkeskustan portaat, hissit ja mahdolliset hoitohuoneet. Toki olen pysynyt paljolti omalla mukavuusalueella, joten viihdymme eniten Hansassa ja torin ympäristössä, ja uniajan vetäessä viimeisiä pyörin pakonomaisesti Hansan ravintolamaailman ympärillä, sillä siellä on ehdottomasti parhaat olosuhteet sekä pulloruokailulle että vaipanvaihdolle.

Luonnollisesti olen oppinut muitakin asioita, jotka ovat äärimmäisen tärkeitä tässä uudessa elämäntilanteessa: 1) paras paikka hakea take away -tee lattemammailuun [Stockmannin kahvila, sillä tee on valmiiksi haudutettua ja halpaa], 2) paras paikka näyttää elämästä nauttivalta mammalomalaiselta [auringossa kylpevä jokiranta], ja 3) paras paikka saada kehuja söpöstä vauvasta [mikä tahansa kassajono].

Ainoana huonona puolena tässä yllättävän nautinnollisessa keskustarituaalissamme on ajoittainen tylsistyminen (minun, ei beben). Olemme vasta yhden kerran treffailleet ystäviä kaupungin vilinässä, ja viime viikolla metsästimme ristiäisiin tarvikkeita, mutta ilman tällaisia aktiviteetteja tuppaa kaupungilla kierteleminen käydä raskaaksi tämän maman päälle ja pankkitilille. Rakastan pyöriä kaupoilla etsimässä tiettyjä, tarvittavia asioita rauhassa ja vertaillen, ja vaikka välillä on mukavaa taaplailla ympäriinsä ilman tarkoitusta, pidemmän päälle päämäärätön palloilu alkaa ärsyttää ja viedä nautinnon lattemammailusta. Nyt vaan täytyisi saada aikaiseksi laittaa viestejä päiväsaikaan vapaalle oleville tuttaville, jotta en olisi se hassu vauvalle höpöttäjä, joka juttelee myyjille vähän turhankin innokkaasti muiden sosiaalisten kontaktien puuttuessa!

 

 

 

 

Kuva: The Baby Show.

Kommentit

.sari.
O D O T U S

Oi kuulostaa kivalta! Minä en ole vielä päässyt kovin usein kaupungille typyn kanssa, tai siis ei olla jaksettu lähteä. Lähinnä tullut pyörittyä muualla kuin kaupungin vilinässä. Vähän jo jännittää tuo syksy, kun ei voikaan enää syöttää vauvaa missä vaan ulkona, vaan etsiä lämmin sisätila. Noh toisaalta ihana tekosyy poiketa itsekin kahville tms. ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.