Mini-babymoon Helsingissä ja neuvolointia

The Baby Show

Olimme viikonloppuna minilomalla Helsingissä mieheni kanssa, ja vasta jälkikäteen tajusin, että reissusta voi käyttää myös trendikkäitä nimityksiä 'irtiotto', 'babymoon' ja 'pako arjesta'. Oikeasti me vain lähdimme Helsinkiin, kun lahjakortit asian meille saneli! Saimme häälahjaksi naurettavan ihanan määrän ravintolalahjakortteja, ja Turun kortit possuteltuamme siirryimme käyttämään pääkaupungin lahjakortteja. Helsingissä on aina omat ongelmansa, sillä olisi kiva yöpyä paikan päällä, jotta edes mieheni voisi hyödyntää ravintoloiden alkoholitarjontaa. Tällä kertaa meillä natsasi hyvin myös hotellin kanssa, sillä Scandic-pisteillä oli tarjolla erikoispalkintoyö, joten yövyimme Katajanokan Grand Marinassa ilmaiseksi. Tämä oli mielestäni täydellinen miniloma: ilmainen ruoka ja ilmainen hotelli!

Herkkuhetkemme sijoittui kehuttuun ja hehkutettuun Farangiin, jossa herkuttelimme maistelumenun ja ihanien juomien parissa. Mieheni otti menuun kuuluvan viinipaketin, ja minä lipittelin onnellisena alkoholittomia cocktaileja, jotka ovat oikein tehtynä aivan järjettömän hyviä! Ruoka oli hyvää, palvelu oli hyvää, ja kokemus oli erinomainen. Menemme toistekin mielellämme, sillä myös Farangiin tuli useampi lahjakortti lahjaksi. Jos joku tietää hyvän hotellitarjouksen, vinkkaa kommenttiboksissa! :) Muun ajan keskityimme lähinnä hotellihuoneessa rötväämiseen, ja siunailimme sitä, kuinka ihanaa on, että tykkäämme samanlaisista asioista. Paluumatkalla kävimme pyörimässä Sellossa, ja sydämiä silmissämme ostimme ensimmäisen oman ostoksemme vauvalle. <3

* * *

Maanantaiaamuna olikin karu paluu arkeen, sillä meitä odotti neuvolakäynti aamukahdeksalta. Joka kerta ihmettelen, miten aina valitsen niin tyhmiä neuvola-aikoja meille. Nyt oli kyseessä se pitkä Kela-käynti, joka tosin sujui odotettua nopeammin. Kaikki oli jälleen ihanasti hyvin, vauvan äänet kuuluivat odotetun voimakkaasti, enkä saanut satikutia mistään. Salaa epäilen, että meidän neuvolantäti on vähän liian lepsu, mutta silti kuulen näitä asioita oikein mielelläni neuvolassa:

  1. "Kyllä sun kohtu on mukavan siro, eikä haittaa yhtään, että sen koko on vähän käyrän alapuolella."
  2. " --- " [tämä hiljaisuus demonstroi sitä, kuinka hoitaja vain laittoi painoni koneelle kommentoimatta sitä mitenkään, vaikka mennään reippaasti suositusten yläpuolella]
  3. "Kaikki näyttäs olevan hyvin tässä voimavaralomakkeessa, joten ei sitä tarvitse sen tarkemmin käydä läpi."

Vastapainoksi en tykännyt yhtään siitä, että jouduimme todennäköisesti sanomaan hyvästit aivan mahtavalla hoitajallamme ja ihanalle neuvolalle, sillä meillä on edessä muutto (tästä lisää myöhemmin), ja neuvola-asiointihan määräytyy katuosoitteen mukaan ainakin täällä Turussa. Saamme synnytysvalmennuksen käydä vielä täällä vanhalla puolella, kuten myös seuraavana vuorossa olevan lääkärineuvolankin, mutta sitten pitäisi soittaa seuraava aika uuteen ja outoon neuvolaan. Harmittaa!

 

Silti: aurinko paistaa ja kevät on täällä! Ihanaa! :)

 

 

 

 

Kuva: The Baby Show.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.