Push present eli palkinto synnyttämisestä

The Baby Show

Minä ostin itselleni kesällä palkinnon synnyttämisestä. Juu-u, kyllä, luit oikein. Itsensä hemmottelu on usein paikallaan mutta harvoin niin oikeutettua kuin yhdeksän kuukauden vartalonsisäisen alienhyökkäyksen ja sitä seuranneen tuskaisen poistamisprosessin jälkeen. Silti push present -konseptia pidetään modernina kotkotuksena ja jälleen uutena osoituksena nykynaisten liiallisesta itsensä korostamisesta.

Sen sijaan, että loisi paineita puolisolle täydellisen lahjan hankkimisesta, lahja kannattaa valita itse, sillä kukaan ei äitiä itseään paremmin tiedä, mikä tuottaisi iloa kaiken sen myllerryksen keskellä. Puoliso voi halutessaan vaikka maksaa laskun, mutta ei sekään ole pakollista. Minä halusin ostaa itselleni jotain ihanaa, jotain muuta kuin niitä tarpeellisia imetysliivejä tai löysiä paitoja, jotain vähän turhaakin, ja jotain ihan omaa. Lahja itselle oli myös täydellinen tapa aloittaa omasta identiteetistä kiinnipitäminen, kun kaikkialla hoettiin itsensä unohtuvan vauvavuoden aikana.

'Push present' modernina käsitteenä on yleensä puolison lahja tuoreelle äidille palkintona synnytyksen lisäksi lapsen kantamisesta, ja muunlaisia push-lahjoja voi saada perheeltä ja ystäviltä. Minun äidilläni on ihana tapa ostaa jokaisesta lapsenlapsesta synnyttäjälle korulahja, ja minäkin sain kauniin kaulaketjun. Muutenhan lahjominen kohdistuu siihen pieneen vauvaan, joka on onnellisen tietämätön ympärillään tapahtuvasta tohinasta.

Ostin itselleni uuden kameran, sillä vanhemmiltani lainassa ollut järjestelmäkamera oli liian iso ja hiukan liian vanha. Törmäsin eräässä blogissa kampanjaan, jossa Olympuksen kamerat olivat tarjouksessa, ja tilasinkin itselleni bloggaajakameranakin tunnetun PEN E-PL7:n aloituspaketin. Luonnollisesti kamera on maannut hyllyssä laatikossaan jo useamman kuukauden ajan, kunnes nyt sain aikaiseksi aloittaa kameraan tutustumisen. En ole vielä mikään ekspertti objektiivien ja muiden härpäkkeiden suhteen, mutta bloggaamisessa hyvä kamera on tärkeä, ja nyt myös yksityiselämässä on entistä enemmän kuvaamisen aihetta.

 

Mitä mieltä olet push present -ajatuksesta? Pitäisikö synnytyksestä saada muutakin palkintoa kuin se oma lapsi?

 

 

 

 

 

Kuvat: The Baby Show.

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Tämä on vähän semmoinen juttu, että jos tykkää muutenkin muistaa kaikki merkkipäivät, niin miksei :) Minusta itsensä tai puolisonsa muistaminen (oli sitten kyse hääpäivästä tai nimipäivästä) ei koskaan ole turhaa. Lahjan ei toki tarvitse olla kallis ja näyttävä, vaan ajatus on tärkein.

Mulla on tuo sama kameran, tykkään!

Maria Hakkala

Mun perheessä juhlitaan nimipäivätkin, mutta miehen perheessä ei edes välttämättä syntymäpäiviä, joten meidän oma yhteinen juhlimiskulttuuri on vielä työn alla. :)

Pax
Liikehdintää

Mikäli joulupukki ei ole riittävän hyvin kuunnellut toiveitani, saatan omia tämän idean. Vaikka sitten yli kolme kuukautta myöhässä.

Mun mielestä vauvakuplassa kannattaa pitää huolta myös itsestään ja siihen tarpeeseen tämä vastaa hyvin. :)

Maria Hakkala

Nimenomaan! Hyvä äiti on välillä myös hyvällä tavalla itsekäs ja itseensä panostava. :)

Mami85 (Ei varmistettu)

Äitini vihjaili miehelleni synnytykseen liittyvästä korulahjasta vauvan tultua kotiin, mutta mies ei innostunut ajatuksesta.
Minä tietenkin kuulin tästä ja suutuin hormonipäissäni tulisesti tyyliin "Enkö muka ole lahjan arvoinen yhyy byääh?!"
No mies ei mitään "turhaa korua" halunnut antaa ja siksi oli ollut kielteisellä kannalla. Päädyttiin sitten siihen, että hän hankki minulle laadukkaan rannekellon, jossa on vauvan syntymäpäivä kaiverrettuna taustapuolelle.
Huutelin kysellen kellonaikaa useita kertoja päivässä imettäessäni makuuhuoneessa, niin tuo lahja tuli oikeasti käyttöön ja tarpeeseen. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Maria Hakkala

Kiva, että väärinkäsitys saatiin selvitettyä! :)

En halunnut luoda omalle miehelle stressiä lahjasta, enkä siitä muutamaa vihjettä enempää puhunut etukäteen. Parempi ehkä näin, niin ainakin on mieluisa lahja ja ihan oma juttu! :)

Kommentoi