#olisinpatiennyt – kirje 17-vuotiaalle banskulle

kippisjpg.jpg

Hei 17-vuotias bansku, 

Lukiessani olisinpa tiennyt –kampanjasta, niin sinä tulit heti mieleeni. Toivoisin sinun tietävän muutamia asioita, jotta voisit nauttia enemmän elämästäsi. Kyllähän sinä tiedät paljon, mutta yhtä paljon myös luulet tietäväsi elämästäsi ja kulutat aivan liikaa aikaa asioiden pohtimiseen. Kaikkea ei tarvitse tietää just nyt eikä kannata murehtia etukäteen –  sitä ehtii tehdä, kun ne murheet iskevät päälle.

Toivoisin sinun ymmärtävän, ettei 17-vuotiaana tarvitse tietää mikä sinusta tulee isona. Sitä ei välttämättä ikinä tiedä. Tiedän, että näissä asioissa kuulee paljon vinkkejä ja pääsi saattaa mennä vielä enemmän pyörälle näistä neuvoista identiteettikriisisi keskellä. Älä myöskään turhaudu tai ahdistu liikaa kokemuksista joiden jälkeen voit todeta, ettet vieläkään löytänyt omaa juttuasi. Yritä nähdä se hyvänä asiana, koska on myös tärkeää tietää mistä ei ole kiinnostunut ja mikä ei tunnu hyvältä. Sen jälkeen tietää varmasti paremmin mikä tuntuu oikeasti hyvältä. On myös jotain mihin verrata.

Ympärillä puhutaan, että nykyään on mahdollisuuksia vaikka mihin, myös menestymiseen. Välillä saatat kuitenkin tuntea mahdollisuuksien rajallisuuden. Vaikka niitä mahdollisuuksia olisi, niin niitä ei aina pysty käyttämään. Välillä voi olla vaikea valita niiden väliltä ja haluta kaikkea. Välillä taas ne voivat olla hetkessä ohi, jos niihin ei heti uskalla tai ehdi tarttua. Aina ei tarvitse tai voi menestyä. Aina ei myöskään tarvitse olla paras, vaan joskus voi olla hyvä. Anna tilaa myös näille ajatuksille ja ole joskus armollisempi itseäsi kohtaan. 

Muista, ettet voi elää elämää vain tavoitteille. Elämässäsi tulee aivan varmasti olemaan aina tavoitteita, koska keksit aika nopeasti uusia juttuja kyllästyessäsi. Siksi olisi tärkeää, ettet unohtaisi elämääsi sillä aikaa kun olet matkalla tavoitteisiin. Yritä olla rakentamatta tarkkoja kuvia itsestäsi siitä, mitä sinun pitäisi olla tulevaisuudessa. Välillä asiat eivät mene niiden rakennettujen kuvien mukaan ja siksi on välillä hölmöä rajoittaa omia mahdollisuuksia niiden asioiden takia. Ole sen sijaan rohkeampi kokeilemaan ja tuntemaan erilaisia juttuja. Se oma paikkakin voi löytä monen kokemuksen kautta. Ja sitä paitsi, ne kokemukset tekevät elämästäsi mös paljon rikkaampaa. 

Sinulla on muuten aivan ihania ystäviä. Ne jaksavat kuunnella ja tuoda nenäliinoja, kun vuodatat sinkkuna olemisesta ihan samalla tavalla kuin Bridget Jones. Ja sitähän oletkin, oman elämän Bridget Jones joka odottaa sitä oman elämän Mr. Bigiä. Ymmärrän hyvin kaipuusi siitä, ettei ole kivaa olla porukan ainoa sinkku parisuhdeilloissa, jos haluaisi niin kovasti välittää omasta poikaystävästä ja unelmoi ihmisestä, joka välittäisi sinusta juuri sellaisena kuin olet. Tiedän, että osa voi ihmetellä myös ääneen eikö ole ketään poikaystävää ja sinua voi harmittaa vielä enemmän sen jälkeen. Mutta älä välitä, koska muilla tulee aina olemaan odotuksia elämästäsi. Sen jälkeen kun onneksesi (ja myös ystävien :’D) oman elämän Mr. Big tulee elämääsi, niin ruvetaan kyselemään kihloista ja odottamaan milloin tulee perheenlisäystä.

Lopuksi haluaisin vielä sanoa, että vain sinä tiedät miltä asiat sinusta tuntuvat. Siten osaat varmasti tehdä ne sinulle parhaimmat valinnat. Luota itseesi ja siihen että elämäsi kantaa tavalla tai toisella.

 

<3:lla 26-vuotias Bansku

Muita omaan elämään ja hyvinvointiin liittyviä tekstejä:

*Kun kivat jutut alkoivat ahdistaa – opiskelut hetkeksi tauolle

*Onko unelmani olleet feikkejä ja muiden keksimiä?

*Tekeekö ystävät onnellisemmaki kuin perhesuhteet?

*Kiitollinen vanhempieni 25-vuotiaasta avioliitosta

*Olenko vahvistanut itsetuntoani suorittamalla?

*Pilaako itsensä liika määrittely tämän hetken?

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *