Kokemuksia Khao Lakista

Tervetuloa lukemaan uutta blogiani Bambumajaa!

Olen 26-vuotias sairaanhoitaja Turun seudulta. Aion kirjoittaa omasta elämästäni, etenkin matkustelusta ja muista harrastuksista. Matkusteltua tulee ympäri vuoden. Ensimmäisessä blogipostauksessani kerron teille Khao Lakin matkasta.

Khao Lak sijaitsee Thaimaan länsiosassa. Matkaa esim. Phuketiin on n. 100 kilometriä.

Yleensä Khao Lakiin tehdään matkoja talvikaudella (n. marraskuusta maaliskuuhun). Ilmasto on ympäri vuoden lämmin. Kesällä voi tulla koviakin sateita ja merenkäynti on kovempaa. Toisaalta kesällä on hiljaisempaa. Isommat turistimassat puuttuvat.

Itse matkustimme Khao Lakiin 14.2.2019 ja olimme siellä viikon verran. Lämpöä riitti +32-+34 välillä. Yölläkin tarkenee hyvin ilman pitkähihaista.

Khao Lakiin pääsee helpoiten lentämällä Phuketin kansainväliselle lentokentälle. Useat matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Phuketiin. Ensikertalaiselle tai helppoa matkaa etsivälle valmismatka sopii parhaiten. Me matkustamme yleensä aina ns. reppureissaten, joten otamme lennot kohteeseen (yleensä välilaskujen kera) ja järjestämme itse kyydit yms.

Phuketin lentokentältä voi ottaa taxin, jolla matka sujuu jouhevasti majapaikkaan. Taxi Phuketin lentokentältä Khao Lakiin maksaa n. 1200-2000 bahtia, riippuen hieman siitä, mitä kautta kyydin ottaa.

Phuketin lentokentällä on taxikuskeja päivystämässä ympäri vuorokauden. Hinta kannattaa sopia etukäteen. Hinnasta on hyvä myös tinkiä. Esim. meille taxikuski tarjosi kyytiä Khao Lakiin hintaan 2000 bahtia. Saimme kuitenkin tingattua hinnasta pois useita satasia.

Lensimme ensin Flydubailla Dubaihin, Dubaista Emiratesilla Bangkokiin ja Bangkokista Vietjetair-yhtiöllä Phuketiin. Meno-paluun Phuketiin voi saada halvimmillaan n. 500 eurolla. Oli muuten sairaan siistiä päästä Emiratesilla kaksikerroksiseen lentokoneeseen! 🙂 Välilaskullisilla lennoilla säästää rahaa yleensä useita satoja euroja per lippu. Toisaalta suora lento olisi aina mukavampi ja nopeampi. Kirjoitan myöhemmin arvostelun eri lentoyhtiöistä/heidän lentokoneistaan.

Khao Lak on rauhallinen rantalomakohde. Mielestäni ei kuitenkaan liian rauhallinen, Khao Lakista löytyi kaikki tarvittavat palvelut. Huomioitavaa on kuitenkin katsoa, mihin päin Khao Lakia suuntaa. Joistain hotelleista voi olla pitkäkin matka esim. kauppaan tai rantaan.

Khao Lak sopii niin perheille kuin pariskunnillekin. Ajattelisin Khao Lakin itseasiassa sopivan parhaiten juurikin lapsiperheille, koska matalaa rantaa löytyy silmänkantamattomiin. Jos taas tykkäät bailata railakkaasti, ei Khao Lak välttämättä ole sinua varten. Tällöin suosittelen Phuketia.

Khao Lakista löytyy lukemattomia määriä eri ravintoloita. Suosittelen kokeilemaan päivittäin eri ravintolaa, jotta paikalliset makuelämykset tulevat tutuiksi.

Khao Lakin valikoimaan kuuluu niin thai- kuin eurooppalaisiakin ravintoloita. Itse suosimme yleensä aina paikallista ruokaa, joten kokemusta kertyi matkamme aikana thai-ravintoloista. Mikään ei noussut ylitse muiden, lähes kaikissa ravintoloissa ruoka oli maittavaa. En tiedä miksi tälläkin reissulla pahin ruoka tuli syötyä turistikadulla ns. hienommassa ravintolassa.

Thairuoka on maukasta, makeaa ja välillä tulistakin. Rohkeasti vain koittamaan eri annoksia! Annokset ovat sen verran edullisia, että kannattaa tilata kerralla pari eri ruokaa. Esim. sweet and sour chicken  -annos maksaa n. 120-150 bhatia. Riisi/nuudelit täytyy usein tilata erikseen, hintaa tulee riisille n. 20-30 bhatia.

Kysymyksiä saa esittää vapaasti, vastaan mielelläni, see you soon! 🙂

Kommentit (1)
  1. Tervetuloa kommentoimaan 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *