linssikeitto

image.jpg

Tässä meidän kylmien vuodenaikojen vakkariruokamme, linssikeitto. Tämä soppa lämmittää ja maistuu. Minä sovellan reseptiä lähes joka kerta tehdäkseni siitä vielä vähän parempaa, ja tämänkertainen versio oli jo hyvin lähellä täydellistä. Heittelen keittoon vaihtelevasti linssien kaveriksi papuja ja kikherneitä ja tälläkin kertaa kattilaan meni purkki kidneypapuja. Siinä mielessä linssikeitto saattaa olla jonkun mielestä harhaanjohtava nimi.

Tavallisesti tarjoaisin lusikallisen smetanaa tai ranskankermaa keiton kanssa, mutta nyt laitoin sekaan purkin kookoskermaa. Oi luoja kuinka hyvää. Rehuista laitan yleensä lopuksi lautaselle vähän korianteria, mutta nyt kokeilin persiljaa ja se sopikin niin hyvin että sitä piti käydä repimässä lautaselle lisää. Mausteiden osalta keittoon saattaa normaalisti mennä vähän kaikkea, ja tällä kertaa kokeilin muutamien perusmausteiden lisäksi tuollaista Meiran intialaista mausteseosta joka kyllä toimi. 

image.jpg

Ainekset:

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

500g tomaattimurskaa

purkki käyttövalmiita punaisia linssejä

purkki kidneypapuja

7dl vettä

3tl intialaista mausteseosta

2tl cayennepippuria (tästä tuli semmoinen kivasti röörejä avaava tulisuus eli jos tykkää miedommasta niin vähempi riittänee. Tuossa mausteseoksessakin on nimittäin cayennea.)

1tl currymaustetta

2tl paprikamaustetta

purkki kookoskermaa

pala tuoretta inkivääriä oman maun mukaan, meni ehkä ruokalusikallinen

suolaa myös maun mukaan, reilusti saa olla

persiljaa

 

Sitten hommiin:

Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä kattilassa öljyssä hetki. Lisää tomaattimurska, hyvin huuhdotut linssit ja pavut, vesi, kuivat mausteet sekä raastettu inkivääri. Anna keiton kiehua puolisen tuntia ja lisää sitten kookoskerma. Ota keitto pois levyltä ja anna hautua vielä viitisentoista minuuttia.

Pistä soppaa lautaselle, persiljaa päälle ja kylkeen leipää. 

 

 

Koti Ruoka ja juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.