Jouluaatto
Jouluaamu alkoi riisipuurolla ja joulun ihmettelyllä. Joulu tuli ja super nopeasti tulikin. Edellisenä päivänä tein laatikot, glögi-kuivakakun ja keksejä. Ainut laatikko minkä ostin oli vegaaninen imelletty perunalaatikko. Muistan miten lapsena aika mateli, mutta yhtäkkiä kello olikin jo kaksi ja lähdettiin käymään joulukirkossa. Pappi puhui läsnäolosta ja siinä taidettiin onnistua, kun tajusin ettei otettu yhtään kuvaa (muutamaa hassua ruoka kuvaa lukuun ottamatta).
Päiväsaunan jälkeen laitettiin pöytä koreaksi ja syötiin pitkään ja hartaasti. Tänä vuonna porkkala tehtiin keittämällä suolavedessä. Tein myös ensimmäistä kertaa punajuurilaatikkoa linssejä ja couscousta käyttäen (koska en jaksanut odottaa riisin kypsymistä). Rakastan jouluruokaa ja päiväsaunan jälkeen nälkäisenä se maistuu vielä paremmalle. Mun sisko oli tehnyt oman versionsa vegaanisesta juustokakusta valmiina kippoihin. Pohjana appelsiini Annas-piparit ja päällisenä vegaanista tuorejuustoa ja kaurakermaa sekä sekaan raastettua appelsiinin kuorta ja tomusokeria. Päälle hillosokerilla tehdyt appelsiini hyydykkeet.
Iltaa jatkettiin lahjojen jakamisella, syömällä ja pelailulla. Päivän jälkeen olo onnellinen ja kiitollinen. Moni viettää joulun yksin, vailla perhettä, ruokaa ja lahjoja. En pidä joulua itsestäänselvyytenä vaan sen eteen nähdään paljon vaivaa ja vuosi vuodelta arvostan sitä enemmän.
-Vilma