30/30

Täällä on ollut vähän hiljaista viime aikoina. Siis blogissa. Ehkä enimmäkseen siksi, että mun kuulumiset viimeisen kahden kuukauden aikana voi tiivistää yhteen lauseeseen: olen opiskellut. Ja kun sanon näin, tarkoitan että olen oikeasti viettänyt päiväni nenä kiinni kirjassa liki pitäen heräämisestä silmien ummistamiseen. Voitte kuvitella, miltä huoneeni näytti kolmannen tentin jälkeen. Ja miltä itse näytin. Totta puhuakseni, ekan lukukauden viimeiseen tenttiin raahautui kolme varsin stressaantuneen ja uupuneen näköistä opiskelijaa – ja sieltä poistui kolme yhtä räjähtäneen näköistä tapausta tyypertyneen helpottunut hymy naamallaan. Ystävien kanssa opiskelu on vaan niin paljon mukavampaa kuin yksin puurtaminen, miksiköhän en ole sitä ennen tajunnut..? Ja onhan toki aina hauskempi olla totaalisen uupu yhdessä kuin yksin.

Opiskelu on kannattanut. Olen puolivälissä vaihtovuottani ajallisesti ja tenttien suhteen. En jättänyt siis mitään roikkumaan kevään ja kesän uusintoihin, vaikka rehellisesti sanottuna mieli välillä tekikin. En ole koskaan aiemmin ollut erityisen kiinnostunut arvosanoista, mutta tunnistan toisaalta kilpailuviettini, mikä varmasti kiritti osaltaan ja sai minut sulkemaan lähes koko ympäröivän maailman hetkellisesti ulkopuolelle. Hullua tai ei, se kannatti. Ensimmäisestä suoriuduin täysin pistein, ja kahdesta muustakin sain varsin hyvän arvosanan. Välillä täytyy muistuttaa itseäni, että piste sinne tai tänne ei niin kovin paljon haittaa, Suomessa kun asteikko on varsin paljon suppeampi kuin täällä. Alkuärsytyksestä selvittyäni (lähinnä siis tekemäni virheet suututti) olen kyllä varsin tyytyväinen tähänastiseen suoriutumiseeni.

Tällä erää viimeisen tentin jälkeen nukuin yhden päivän ja siivosin kaksi. Seuraava viikko menikin muuntautuessa taas yhteiskuntakelpoisen ihmisen näköiseksi. Ja nyt olen tässä, uuden jakson kynnyksellä. Kuulostaa hullulta minun suusta, mutta olen oikeasti jo odottanut luentojen alkamista ja kaikkien mun tyyppien näkemistä. Koulunörtti kuittaa!

 

image.jpeg

Ystävänpäivää vietin varsin herkissä tunnelmissa

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *