Joulusuunnitelmia

Joulunviettovaihtoehtoja oli vielä tänään aamupäivällä viisi. Koska hyviä ideoita on välillä vaikea laittaa paremmuusjärjestykseen, esitän ne siinä järjestyksessä, kun ne tuli vastaan.

1. Joulu Suomessa. Perhe. Kyllä, paitsi että todennäköisesti käytännössä tämä tarkoittaisi käytännössä joulua mummin kanssa, kun tuntuu että muu perhe tähyää matkalippuja Suomesta pois päin. Siinäkään ei tietenkään olisi mitään vikaa, päin vastoin, mutta Suomessa ehdin kyllä olla muulloinkin, ja mummiakin onneksi näkee Skypessäkin.

2. Perhejoulu ulkomailla. Täällä Italiassa tai mahdollisesti muualla. Perheeni on ihana, mutta myös ihanan demokraattinen, ja jokainen tavallaan tähyää vähän eri suuntaan ulkomaille. Ihmettelen, kuinka onnistuimme tapaamaan viime jouluna kaikki samassa maassa.

3. Joulu yksin Italiassa. Ei ehkä kotona, mutta muualla. Haluan nähdä koko maan, etelän ja pohjoisen, lännen ja idän. Mutta en ehkä jouluna. Tai että onhan se vähän tylsää viettää joulua yksin. Eikä silloin mikään paikka ole parhaimmillaan kuitenkaan, eikä julkinen liikennekään toimi normaalisti.

4. Joulu Balkanilla junaystävien kanssa. Tapasin toissajouluna yksin Siperian halki matkatessani amerikkalaiset elämäntapatravellerit, jotka kutsuivat mukaansa viettämään joulun pyhiä Balkania kierrellen. Harkitsin tätä vaihtoehtoa todella pitkään, ja tavallaan olin jo menossa, mutta ehkä kuitenkaan ajatus joulusta Kosovossa tai Albaniassa ei tuntunut ihan omalta.

Ja nyt, rumpujen pärinää………

5. Joulu Goalla. Kyllä. Iiiiihana ystävä on siellä tekemässä harkkaa, ja yhteinen joulu maailmalla kuulostaa niin parhaalta idealta ikinä. Ostin jo lentoliput!! Ja nyt tuskailen viisumihakemuksen kanssa. Rokotusjututkin tarkistin kaverilta ihan jo kuitenkin pari tuntia lentolippujen ostamisen jälkeen. Oh my. Pitäkää peukkuja nyt että kaikki menee sen viisumihakemuksen kanssa niinkun elokuvissa, sen onneksi pitäisi pystyä tekemään sähköisesti. Kuukauden päästä väistelen lehmiä, katson mitä suuhuni pistän ja varon, ettei apina varasta mun kenkiä – tässä siis kootusti ohjeet, joita perhe ja ystävät on tähän mennessä matkaan antaneet. Mutta ihan parasta. Jahuu! 

image.jpeg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *