Edullinen ja hajusteeton aurinkosuoja

Auringolta suojautuminen on suotavaa ympäri vuoden mutta moni aloittaa sen keväällä auringon paistaessa korkeammalta ja altistaen sisältä ulos kirmailleet ihmiset ihon kärtsäysvaaraan. Vaatteet ovat paras keino suojautua auringolta mutta lämpötilojen noustessa pitkähihaiset ja housut ovat ajatuksenakin läkähdyttävät. Tällöin on hyvä suojata paljaaksi jäävät ihoalueet rasvalla, joka sisältää sekä UVA- että UVB- suojan. Moni aurinkosuoja, jossa suoja on merkitty SK- tai SPF- merkinnällä ei sisällä molemmilta säteilyiltä suojaavia ainesosia. UVA- säteily on pidempiaaltoista säteilyä, joka aiheuttaa iholla ruskettumisen mutta myös rypyt ja ihon veltostumisen. Tämä säteily yltää ihon syvempiin kerroksiin. UVB- säteily vaikuttaa ihon pinnalla aiheuttaen ihon palamista ja punoitusta. Tästä säteilystä ihollemme syntyy hieman myös D- vitamiinia.

Aurinkovoiteita löytyy markkinoilta monenlaisia mutta usein ihmetellään mikä vahvuus on itselle sopiva. Suomessa suositellaan kesällä käytettäväksi vähintään SPF20. Ulkomailla suositeltu suojakerroin on vähintään SPF30. Keskipäivällä aurinko on korkeimmillaan ja polttaa ihon helpoiten, joten aurinkoa palvottaessa on erityisen tärkeää valita korkeampi suojakerroin ja lisätä voidetta säännöllisesti muutaman tunnin välein ja uimisen jälkeen.

Meikki ei yksinään suojaa auringolta, jollei se sisällä suojakerrointa. Monet meikkivoiteet kuitenkin sisältävät SPF15 tai enemmän, joten kannattaa tarkistaa meikkivoiteiden suojakerroin. Meikkivoiteen alle voi kuitenkin käyttää voidetta, joka sisältää sopivan suojakertoimen. Ostin täksi kesäksi Lumenen Elvyttävän päivävoiteen, josta löytyy SPF30. Tämä kerroin sopii jo hyvin ulkomaan matkallekin. Suosittelen aina kasvojen iholle eri voidetta kuin vartalolle, sillä monesti vartalolle käytettävät rasvat ovat liian raskaita kasvoille eivätkä sovi esimerkiksi meikin alle. Apteekeista saa hyviä tuotteita myös rasvoittuvan ihon suojaamiseen auringolta, joten suosittelen kurkistamaan geelimäiset ja mattaiseksi jättävät voiteet apteekeista!

Viimekesänä suosin edullisia Pirkka- aurinkovoiteita, joista löytyy sekä UVA- että UVB- suoja. Näillä on hintaa n. 7€ ja voiteita löytyy usealla eri suojakertoimella. Pirkka- aurinkovoiteita löydät Citymarketeista. Omat suosikkini ovat voimakkuuksilla SPF20 ja SPF50. Voiteissa on helposti levittyvä ja imeytyvä koostumus, joka ei jää pitkäksi aikaa tahmaamaan ihoa. Voide on myös hajusteeton, josta ehdottomasti iso plussa.

Erityisesti aurinkosuojissa on tärkeää noudattaa tuotteen parasta ennen -päiväystä. Aurinkosuojissa on yleensä 6-12kk käyttöaika, joten yli vuoden vanha voide ei sisällä enää kuin murto-osan lupaamastaan suojakertoimesta.

kauneus iho suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *