Forget me not- vastuulliset, kotimaiset shampoopalat

Kaupallinen yhteistyö: Forget me not

Näin pitkät hiukset omaavana ja paljon kuivashampoota käyttävänä hiukset tulee pestyä yleensä joka toinen päivä. Shampoota kuluu melkolailla, sillä vaahdotan pesun yhteydessä hiukset aina kahdesti, jotta saan varmasti kaikki muotoilutuotejämät pois hiuspohjasta ja hiuksista.

Forget me notin Jaana lähestyi minua sähköpostitse ja kertoi itse valmistamistaan shampoopaloista, jotka henkivät ihanaa suomalaista käsityöläisyyttä. Arvion mukaan ihminen tuottaa 30 kiloa muovijätettä vuodessa, joten arvata vain saattaa, kuinka iso osa tästä muovista on juurikin shampoopulloja. Omalle hiustyypille sopiva shampoopala on omastakin kokemuksesta hankala löytää. Monelle on jäänyt mielikuva tahmaisesta, huonosti pesevästä shampoopalasta, johon hiusta pitäisi totuttaa viikkotolkulla. Itsekään en haluaisi tinkiä shampoossa vaahtoavuudesta, pesutehosta ja hyvinvoivasta hiuspohjasta.

Sain Jaanalta testiin Forget me notin kolme shampoopalaa eli rasvoittuville hiuksille sopivan Matcha & sitrus- shampoopalan, normaaleille hiuksille sopivan Greippi & appelsiini shampoopalan sekä kuiville hiuksille sopivan hajusteettoman shampoopalan.

Forget me not- verkkokauppaan pääset tästä. 

Hyvin vaahtoutuva ja pesevä shampoopala

Olen nyt testaillut shampoita normaalissa hiustenpesurutiinissani tavallisen shampoon sijasta. Ensimmäiset pesuni tein rasvoittuville hiuksille sopivalla Matcha & sitrus- shampoopalalla, jolla vaahdotin hiukset kuten yleensäkin kahdesti. Shampoo vaahtoutuu TODELLA hyvin, mikä on ainakin itselleni iso osa mielikuvaa hyvin pesevästä shampoosta. Vaahtoavuudellahan ei todellisuudessa siis ole tekemistä pesevyyden kanssa, mutta se on monelle osa miellyttävää pesukokemusta, myös minulle. Shampoo ei tuoksu vahvasti ja shampoiden tuoksut tulevat luonnollisista eteerisistä öljyistä, joita palat sisältävät. Omaan nenääni en haistanut juuri mitään, ehkä ihan hyvin miedon sitruksisen tuoksun. Kahden vaahdotuksen  ja normaalisti tavallisen hoitoaineen käytön jälkeen olin vakuuttunut shampoon tehosta. En joutunut tinkimään mistäkään ominaisuudesta, mitä shampoolta kaipaan! Tuote on helppo annostella suoraan hiuksiin hieromalla (lähtee nopeasti vaahtoamaan) ja shampoopalaa on helppo säilyttää luffasienen päällä, jossa se kuivuu käytön jälkeen eikä kerää pöpöjä itseensä. Rasvoittuvan hiuksen shampoo on oma suosikkini näistä, sillä hiuspohjani on tuntunut rasvoittuvan viimeaikoina. Tämä piti hiukset myös raikkaan tuntuisena pitkään eikä tarvetta nopeammalle pesurytmille ollut.

Forget me not- shampoopaloja ei ole testattu eläimillä, ne eivät sisällä parabeeneja, sulfaatteja, keinotekoisia hajusteita tai palmuöljyä, niissä on biohajoava koostumus (myös pakkausmateriaaleissa) sekä ne ovat aitoa suomalaista käsityötä. Mielestäni aivan hellyyttävä tuotesarja ja konsepti!

 

Jään innolla jatkamaan testailuja näiden shampoopalojen parissa, mutta luulenpa että tuo Matcha & sitrus- pala jää ihan jatkuvaan käyttöön ja pitää hankkia ihan täysikokoinen versio!

Oletko jo testannut Forget me not- shampoopaloja?

kauneus hiukset suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *