Helppo kulmakarvatutoriaali

Kulmakarvatrendit muuttuvat koko ajan ja jokaisella meikkaajalla on omat mieltymyksensä omien kulmiensa muotoiluun ja meikkaamiseen. Jokin aika sitten uudeksi trendiksi villitsivät niinsanotut ”instakulmat”, jotka ovat todella vahvat ja graafiset ja monesti hieman ombremaisesti väritetyt, jolloin kulmien alku on todella häivytetty ja väri tummenee vahvasti kohti kulmakarvan häntää. Luonnollisuus on kuitenkin korostunut vahvasti puolen vuoden sisällä meikkitrendiessä ja tänäkesänä viihdytäänkin luonnollisissa- tai ainakin luonnolliselta näyttävissä kulmakarvoissa. Tässä postauksessa kerronkin helpon tyylin tehdä kulmat parilla tuotteella.

Tarvitset kulmakynän tai pomadan sekä kulmaharjan ja halutessasi kulmageelin (värillisen tai värittömän). Kulmien meikkaamiseen käytettävä aika on n. 2 minuuttia mutta aluksi sinulla voi mennä hieman pidempään, jollet ole jo harjaantunut kulmakarvojen meikkaaja. Älä siis harmistu, jos aluksi et selviä parissa minuutissa!

 

Tutoriaalin kulmiin käytin Essencen micro precise eyebrow penciliä sekä Nyxin Tinted brow mascaraa* sävyssä Brunette. Halutessasi voit korvata värillisen kulmageelin täysin värittömälläkin geelillä. Jos kynä ei pysy kädessäsi kulmia tehdessä tai pidät vain enemmän pomadasta, on oma suosikkini kulmien tekoon myös Anastasia Beverlyhillsin Brow dip pomada* (tällä hetkellä alennuksessa Bangerheadilla reilu 22€). Pomadaa voit käyttää myös tätä tutoriaalia käyttäessäsi.

 

 

Ensimmäiseksi harjaa kulmat kulmaharjalla muotoonsa, eli kulmien alusta puoliväliin karvat ylöspäin ja kulmien korkeimmasta kohdasta karvan mukaisesti kohti kulmien kärkeä. Kulmien on hyvä olla muotoillut, hajakarvat tekevät kulmista suttuisen näköiset. Luonnollisuuden vallitessa suositaan vain hieman siistittyjä kulmia, joten mitä tuuheammat niin sen parempi! Jos et kuitenkaan omaa omasta takaa tuuheita kulmia, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota kulmien muotoiluun meikillä.

Yleisimpiä kulmamokia ovat liian kulmikkaat kulmat, liian tummat kulmat (hyvä ohjenuora on n. asteen tummemmat kulmat kuin hiusväri) tai kulmien alkukohdan epäpukeva muoto (esimerkiksi liian kulmikas, liian pyöreä tai liian lähellä toisiaan). Toki jokainen saa toteuttaa kulmien meikkaamisessa omia mieltymyksiään, meikkaamisessa mikään ei ole täysin väärin.

Kun kulmakarvat on harjattu, muotoillaan kulmien alapuolelle kulman muoto. Jos teet kulmat kynällä, kannattaa kynää painaa hyvin kevyesti. Näin pystyt helpommin korjailemaan mahdollisia mokia eikä kulmista tule liian tummia. Väriä on helpompi lisätä kuin ottaa pois.

 

Kulmien alalinjan jälkeen siirrytään kulmien hännän muotoiluun. Häntä saa olla terävin osa kulmista. Tämän jälkeen hahmotellaan kulman korkeinta kohtaa ja siirrytään kevyesti värittäen kohti kulmakarvan alkua. Muista painaa erityisen kevyesti värittäessäsi kulmien keskeltä ja värittää kulmia karvamaisesti omien kulmakarvojesi mukaisesti. Näin saat mahdollisimman pehmeän ja luonnollisen lopputuloksen. Kulmakarvojen alkuun kannattaa piirtää hieman vähemmän karvoja erityisesti silloin, jos kulmasi ovat tuuheahkot kulmien aloituskohdasta. Tässä kohtaa karvat saavat olla selkeästi näkyvät, sillä seuraavaksi niitä häivytellään kulmaharjalla.

 

 

Kulmaharja toimii kulmia piirrettäessä ”pyyhekumina”. Jos kulmia piirrettäessä tulee mokia tai liian vahvoja vetoja, voit aina käydä piirtämäsi viivan läpi kulmaharjalla kevyesti harjaamalla. Erityisesti kulmien aloituskohta kannattaa häivyttää hyvin jos ei halua vahvoja rajoja kulmien alkuun.

Jos haluaa hyvin häivytetyt kulmat, voi niiden piirtämisen jättää tähän. Viimeaikaisten trendien valossa olen kuitenkin pitänyt kulmageelillä omien karvojeni korostamisesta, jolla saa kolmiulotteisuutta kulmiin.

 

Tummemmalla kulmageelillä saa omat karvat erottumaan vielä paremmin piirretystä viivasta mutta kirkas geeli sopii tähän aivan yhtä hyvin.

PROTIP: Jos omat kulmasi ovat todella vaaleat ja tahdot niistä tummemmat, suosittelen värjäämään kulmat ennen niiden meikkaamista. Värjätyt kulmat helpottavat ja nopeuttavat kulmakarvojen meikkausta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *