Hiusväritrendit vaaleille hiuksille

Moni viihtyy vaaleissa kutreissa ympäri vuoden mutta keväällä lisääntyneet vaalennusprojektit kertovat yleensä kesän tulosta. Erilaiset raidoitukset ja sävyt vaaleissa hiuksissa ovat aina muodissa, mutta muutamia tiettyjä tyylejä näkyy nyt erittäin paljon katukuvassa ja asiakkaiden toiveissa liiketyöskentelyssä. Tässä postauksessa esittelen teille muutamia tällä hetkellä halutuimpia vaaleita hiusväritrendejä, joista voit ehkäpä inspiroitua seuraavaa kampaamokäyntiä varten!

Babylights – ohuen ohuet raidat

Ehkäpä yksi kaikkein suosituimmista raidoitustekniikoista ovat babylightsit, eli tutummin ohuen ohuet folioraidat. Tällä tekniikalla voidaan raidoittaa reilusti kokonaisuutta vaaleammaksi tai yhdistää miniraitoja muihin raitoitustekniikoihin lisäämään vaaleutta esimerkiksi kasvojen ympärille tai jakaukselle. Yllä olevassa kuvassa asiakkaalle tehtiin reilusti ohutta raitaa koko päähän, jolloin yleisilme on lähes tasaisen vaalea. Raitojen määrällä voidaan säädellä haluttua vaaleutta ja tietysti myös sitä, tuleeko hiuksen kasvaessa tyvikasvua näkyviin kuinka jyrkästi. Yleensä mitä vaaleampi yleisilme, sen suurempi todennäköisyys että tyvikasvun raja on näkyvä hiuksen kasvaessa (mikäli oma hius on tummempi kuin raidoituksen lopputulos).

Balayage- vapaan käden raidat

Balayage on noussut lähes yhtä suosituksi hieman perinteisemmän folioraidoituksen rinnalle. Vapaankäden raidat ovat hieman pehmeämpiä ja niistä ei jää tiukkaa tyvikasvun rajaa. Raitoihin käytetään savimaista vaalennusainetta, joka kovettuu hiuksen pintaan. Näin ei tarvita folioita raitojen ympärille!  Tämä on ihana tekniikka erityisesti niille, keillä kampaamokäyntien välit ovat pidempiä. Tähän tekniikkaan voidaan yhdistää yllä mainitut babylightsit esimerkiksi hiusrajoille ja kasvojen ympärille, jotta saadaan kirkas yleisilme myös hiusten ollessa kiinni. Tämä on oma henkilökohtainen suosikkitekniikkani!

Lämpimät vaalean sävyt

Superkylmät, hopeat ja harmaat sävyt vaaleissa alkavat olla historiaa. Tällä hetkellä kysytyimmät sävyt vaaleisiin hiuksiin ovat pehmeitä puuterisävyjä, kultaa, ruusukultaa, vaaleaa kuparia ja lämpimän beigen sävyjä. Nämä sävyt imartelevat useimpia ihonsävyjä eivätkä vaadi kotona niin armotonta hopeashampoilla kikkailua. Lisäksi nämä ovat aivan upeita sävyjä kesän auringonpaisteessa, kun lämpimän sävyinen auringonvalo saa hiusvärin muutenkin säihkymään kauniin kultaisena! 

Pastellisävyt kokeilunhaluiselle blondille

Pastellisävyt palaavat aina kesäisin asiakkaiden huulille. Ollaan ehkä mietitty jotakin söpöä vaaleanpunaista tai laventelin sävyä, muttei ehkä haluta pysyä sävyssä liian pitkään tai halutaan syksyksi palata takaisin pehmeään, luonnolliseen vaaleaan. Hapeteväreillä värjätty vaaleanpunertava tai laventelinen pastellisävy ei ole onneksi ikuinen ja se kuluu kauniisti pois hiuksista hempeän pastellin kautta takaisin helmiäisvaaleaan. Voit huoletta antaa sävyn kulua syksyksi, jolloin alta paljastuu upea vivahteikas raikas vaalea. Jos pastellisävyyn kuitenkin ihastuu pidemmäksi aikaa, on sitä mahdollista sävyttää kampaajalla uudestaan tai käyttää suoravärituotteita ylläpitämiseen kotona. Suoravärien kanssa kikkailussa kannattaa kuitenkin muistaa, että ne on hankalampi poistaa hiuksesta. Pastellisävytys voidaan tehdä erilaisten raidoitustekniikkojen päälle (esimerkiksi babylights tai balayage), jolloin sävyn kuluessa alla on kuitenkin kaunis raidoituspohja. Ylläolevassa kuvassa alle tehtiin babylightseilla tyviraidat, pituuksiin lisättiin muutamia tummia raitoja ja sävytettiin vaalea pohja kahdella eritummuisella vaaleanpunaisen/pinkin sävyllä.

Tumma vaalea

Keväällä moni haluaa tummentaa kovin vaalentunutta yleisilmettään aavistuksen tummemmaksi, kuitenkaan luopumatta täysin vaaleasta hiusväristä. Vanhat vaaleat raidat ovat loistava pohja luoda yllä näkyvän tyylistä tulosta lisäämällä väriin esimerkiksi tummia raitoja ja sävyttämällä liian vaalea latva kevyesti tummemmaksi vaaleaksi. Tummempi vaalea sävy on myös ihana balayage- raitojen päällä, jolloin lopputulos on kauniin vivahteikas.

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *