Ihon mikrobiomi tasapainoon kuukaudessa

*tuotteet saatu blogin kautta

Ihoni on ollut aina altis epäpuhtauksille. Iholle ilmestyy säännöllisesti näppyjä ja tekstuuria, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Viimeaikoina olen testaillut ahkerasti uusia ihonhoitotuotteita, mikä tietysti vaikuttaa osaltaan myös ihon epätasapainoon. Sain kuitenkin vinkin, että afrikkalaisen luonnonkosmetiikkasarjan Essen probioottiset ihonhoitotuotteet palauttaisivat ihon ”juurilleen” ja näin rauhoittaisivat ihoa.

Essen 30 päivän Day rewild challenge ihonhoitoseti lupaa tasapainoittaa ihon juurilleen 30 päivässä. Settiin kuuluu kasvovesi, seerumi, puhdistusvoide, kasvovoide ja öljy. Käytin setin tuotteita ainoina ihonhoitotuotteinani kuukauden ajan ja purkit riittivät hyvin yli 30 päivän ajaksi. Kasvovoidetta on vieläkin reilusti 4 viikon käytön jälkeenkin jäljellä. Setillä on hintaa n. 90€ Joliella*

Ensifiilikset tuotteista olivat ylelliset, jokainen tuote on pakattu ruskeisiin lasipurkkeihin ja ne näyttävät ja tuntuvat kalliilta. Tuotteissa on ihanat, laadukkaat koostumukset ja jokaisessa tuotteessa on hennon vaniljainen tuoksu. Tuoksu tuntui alkuun vähän imelältä, mutta hyvin nopeasti totuin siihen. Tuoksu ei ole pistävä vaan sellainen luonnollisen vaniljainen.

Käytin omassa ihonhoitorutiinissani kuukauden ajan muuten täysin näitä Essen tuotteita, mutta meikinpoistoon lisäsin puhdistusöljyn vielä rinnalle. Essen puhdistusvoide ei olisi riittävän hyvin pessyt vahvoja meikkejä pois, joten siksi päädyin tällaiseen ratkaisuun. Myös silmänympärille levitin välillä erikseen toisen merkin tuotteen. Muuten pysyin koko kuukauden Essen tuotteissa, sillä kuukauden haaste vaatii sitoutumista tuotteiden säännölliseen käyttöön.

Ihon tilanne ennen hoitokuuria

Ihon lähtötilanne ennen kuuria

Ihoni lähtötilanne oli hyvin epätasapainoinen. Iholle syntyi säännöllisesti, lähes päivittäin uusia isoja kipeitä finnejä, joiden kanssa taistelin jatkuvasti. Ihosta löytyi paljon tekstuuria, epäpuhtauksia, mustapäitä ja tukkeumia. En tiennyt mitä odottaisin Essen tuotekokeilulta, täytyy sanoa että alkuun olin vähän skeptinen. Kuitenkin ihostani otetut kuvat kertovat toista sekä jo pelkästään se, että näppyjä ei enää synny yhtä tiuhaan tahtiin kuin kuukausi sitten.

Hoidon alkuun iholle ilmestyi normaaliin (tai siis epänormaaliin) tahtiin kohtuullisen usein näppyjä. Tämä on ihan normaalia ihonhoitotuotteiden vaihdon yhteydessä, joten en ollut siitä huolissani. Iho ei kuitenkaan reagoinut mitenkään negatiivisella tavalla tuotteisiin, mistä olin todella tyytyväinen. Tuntui että tuotteet olisivat kuin ”vanhoja tuttuja” jo entuudestaan ja iho vain ottaa ne uudelleen vastaan.

Tulokset

Iho näytti neljän viikon jälkeen todella paljon tasaisemmalta. Uudet aktiiviset näpyt pysyivät viimeisenä viikkona kokonaan poissa, vaikkakin vanhoista näpyistä arvet olivat vielä näkyvissä. Iho tuntui ja näytti kosteutetummalta ja ravitummalta kuin lähtötilanteessa. Päätin ottaa jatkuvampaan käyttöön Essen avaintuotteita, sillä ne tuntuvat sopivan iholleni. Normaalikokoiset tuotteet ovat hintaluokassa 40 eurosta ylöspäin, joten voidaan puhua luonnonkosmetiikan luksustuotteista. Tuo 30 päivän kuuri on mielestäni ihan loistava tapa testata tuotteiden toimivuutta omalle iholle.

Näkisin että tällainen kuuri voisi olla paikoillaan aina silloin, kun iho tuntuu taas lähteneen laukalle ja epätasapainoon. Oma ihoni tekee niin herkästi, sillä testailenhan paljon erilaisia ihonhoitotuotteita.

Ovatko Essen ihonhoitotuotteet sulle tuttuja?

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *