Iltainen ihonhoitorutiini pintakuivalle iholle

Kirjoitin viimekuun lopussa pintakuivan ihon aamurutiinista, joten tänään on luvassa pintakuivan ihon iltarutiini. Jos et ole jo ehtinyt lukemaan aamurutiinista, voit palata postaukseen tästä. Iltarutiiniin sisältyy ihon kosteutuksen lisäksi iltapuhdistus, joka tosin päivästä riippuen saattaa tapahtua jo iltapäivästä. Puhdistuksella on tarkoitus kaksoispuhdistaa iho meikistä sekä päivän aikana iholle kerääntyneistä talista ja liasta. Kaksoispuhdistus on itselleni suhteellisen uusi juttu ja olen puhdistanut noin puolen vuoden ajan ihoni tällä menetelmällä. Iho on huomattavasti puhtaampi ja voi paremmin kuin että puhdistaisin vain yhdellä puhdistustuotteella.

Kaksoispuhdistus aloitetaan raskaimmasta puhdistustuotteesta eli öljymäisestä puhdistustuotteesta. Kun päivän ajan iholla on ollut meikkiä ja iho on tuottanut rasvaista talia, puhdistuu öljyt iholta parhaiten öljypohjaisella tuotteella. Etsin pitkään parasta puhdistustuotetta meikkien poistoon ja tämä Cliniquen Take the day off cleansing balm on ollut aivan huikea! Tällä lähtee niin luomivärit kuin ripsiväritkin ja tuote on riittoisa; tämä pönikkä on kestänyt jo yli puoli vuotta käytössä.

Kun meikki ja öljyt on puhdistettu öljypuhdistuksella, puhdistetaan iho vielä uudelleen puhdistusvaahdolla tai geelillä. Käytän Misshan Super seed cleansing foamia Vihreä tee- versiona, joka on geelimäistä mutta veden kanssa vaahtoutuu pehmeäksi vaahdoksi. Tämä vaihe puhdistaa iholta lian ja mahdolliset meikin rippeet. Kaksoispuhdistus ei suinkaan kuivata ihoa, sillä öljypuhdistus kosteuttaa samalla ihoa ja vaahtopuhdistukseen voi valita kosteuttavan puhdistusvaahdon. Lopuksi viimeistelen puhdistuksen kasvovedellä. Iltaisin yleensä valitsen Pixin Glow tonicin, joka kuorii kevyesti ihoa ja jättää sen ihanan kuultavaksi. Käytän Glow tonicia kuitenkin kuureina tai parina iltana viikossa, joten muut kerrat kosteutan ihoa tämän sijasta Malu Wilzin Tender rose- kasvovedellä.

Kaksoispuhdistuksen jälkeen on tärkeää kosteuttaa ihoa. Siinä missä pintakuivan ihon päivärutiinini oli suhteellisen monivaiheinen, on iltarutiini siitä vielä askeleen vaiheikkaampi. Kosteutus ja kosteutukseen valmistautuminen alkoi jo puhdistuksen viimeisessä vaiheessa eli kasvovedessä. Tämän jälkeen lisätään iholle seerumi. Koska ihollani on aknearpia ja epäpuhtauksia, vaihtelen yleensä niitä hoitavan seerumin ja kosteuttavan seerumin välillä. Olen vaihdellut The Ordinaryn Lactic acid 10% + HA- seerumin ja Hyaluronic acid 2% + B5– seerumin välillä. Lactic acid eli maitohapposeerumi kuorii kevyesti ihoa ja häivyttää aknearpia ja epäpuhtauksia kosteuttaen samalla ihoa. Tässä on kevyt, vesimäinen koostumus. Hyaluronhapposeerumi on taas täyteläisempi superkosteuttaja, joka sopii janoiselle iholle. Seerumin kuivahdettua lisään silmänympärysvoiteen eli Cien Naturen Wild rose eye creamin. Yövoide viimeistelee usein kasvojen kosteuttamisen, tällä hetkellä käytössäni on Cien Naturen Pomegranate yövoide.

Jos ihoni kaipaa superkosteutusta lisään yövoiteen jälkeen vielä kasvoöljyn. The Ordinaryn 100% Plant-Derived Squalane on ihanan kevyt, öljymäinen kosteuttaja, joka lukitsee kosteuden iholle. Tämä vaihe on itselleni sellainen, jota harkitsen aina ihoni tarpeiden mukaan.

Pienenä kertauksena vielä; pintakuivaa ihoa kannattaa kosteuttaa huolellisesti kerros kerrokselta kevyillä tuotteilla. Ihon puhdistukseen kaksoispuhdistus on loistava, sillä öljymäiset puhdistustuotteet eivät kuivata ihoa entisestään.

Ihonhoitorutiini elää ja muuttuu, jos löydän uusia itselleni sopivia ihonhoitotuotteita. Päivittelen aina uusista löydöistä tai jos jokin tuote on syrjäyttänyt toisen! Lisäksi tietysti kuorin ihoa ja käytän kasvonaamioita viikottain tärkeänä osana ihonhoitorutiiniani, näistä lisää omassa postauksessaan myöhemmin.

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *