Kangasnaamiot osana ihonhoitoa

Ei ole kovin pitkä aika kun korealaisesta ihonhoidosta vasta puhuttiin uutena ja ihmeellisenä ilmiönä ja kangasnaamioita ja korealaisia ihonhoitotuotteita tilattiin Ebaysta kimppatilauksina Suomeen. Kangasnaamiot toivat ihonhoitoon pienen ripauksen uutta ylellisyyttä ja tehoseerumeita hyödyntävät naamiot alkoivat nopeasti yleistymään osana ihonhoitorutiineja. Ovatko kasvonaamiot sitten oikeasti kuinka hyödyllisiä ihonhoidossa? Miksi niitä kannattaisi käyttää? Tässä postauksessa kasaan ajatuksiani kangasnaamioista, omia suosikkejani ja miten niitä kannattaisi käyttää.

Kun kangasnaamioita lähestyy puhtaasti ihonhoidollisesta näkökulmasta, löytyy niistä paljon hyviä ominaisuuksia. Yksittäispakattuihin naamioihin ei tarvitse lisätä turhia säilöntäaineita ja niistä löytyviin seerumeihin saadaan imeytettyä runsaasti hoitavia raaka-aineita. Naamioita voi käyttää joka viikko kosteus- ja ravintopommina iholle. Omassa rutiinissani kangasnaamioita kuluu keskimäärin kaksi viikossa, joilla pakkaan ihoon kosteutta ihon kuorimisen yhteydessä.

Kangasnaamioita löydät ihan marketeista, kosmetiikan myymälöistä sekä netistä. Olen tutustunut monien merkkien naamioihin ja poikkeuksetta parhaimmat löytyvät korealaisilta brändeiltä. Holika holika, Mizon, It’s skin, Eyenlip sekä Manefit ovat olleet viimeisimpiä brändejä omissa kangasnaamiokokoelmissani. Naamioissa on paljon eroa, seerumin määrä vaihtelee ja itse kankaan ominaisuudet ovat toisistaan poikkeavia. Esimerkiksi Eyenlip- naamioissa osassa on pehmeän joustava kangas ja osassa hieman kovempi. Mizonin ja It’s skinin naamiot ovat jostakin välimaastosta, ne ovat hieman kovempia kun taas Holika holikan naamiot ovat todella ihoa halaavia. Näissäkin kuitenkin kannattaa löytää itselle se omaan makuun sopiva kokonaisuus.

Vaikka ihonhoidollisesti kangasnaamiot tuovat rutiiniin pelkkää positiivista ekstraa, on pakko silti miinuksena mainita naamioiden jälkeensä jättämä jäte. Jos viikossa käyttää useamman yksittäispakatun naamion, on roskan määrä aika hurja. Tietyt merkit ovat tuoneet markkinoille kangasnaamioiden monipakkauksia, jotka ovat pakattu hieman käsipyyhkeiden tapaan tiiviiseen pakkaukseen. Näin roskaa jää huomattavasti vähemmän. Tosin itselläni ei ole kokemusta tällaisista monipakkauksista ja siitä, säilyykö niissä seerumi kuinka hyvin. Esimerkiksi Bearel myy Holika holikan vastaavaa 30 kpl monipakkausta. Jos kangasnaamiot ovat sinulle uusi tuttavuus, helpoiten pääset tutustumaan niihin esimerkiksi nappaamalla It’s Skinin tai Misshan naamioita Citymarketista ruokaostoksien yhteydessä!

Vinkit kangasnaamioiden käyttöön:

  • Lisää naamio aina kevyesti kostealle iholle. Kostuta ihoa esimerkiksi kasvosuihkeella tai kasvovedellä, jonka jälkeen asetat naamion kasvoillesi. Näin naamion seerumi imeytyy paremmin iholle.
  • Jäikö naamiosta seerumia pakkauksen pohjalle vaikka kuinka? Sulje pakkaus huolellisesti ja lisää seerumia seuraavana aamuna kasvoille meikin pohjustajan asemasta. Seerumin voit levittää halutessasi myös muualle vartalon iholle.
  • Käytä kangasnaamiota ennen meikkiä. Kosteutettu iho on paras pohja meikille ja kangasnaamioiden raikastava ja kosteuttava vaikutus on ihanteellinen meikin pohjustukseen.
  • Kun haluat laskea kasvojen turvotusta tai muuten vain nauttia virkistävästä naamiohetkestä, laita naamio etukäteen jääkaappiin. Viileä naamio tuntuu ihanalta iholla ja laskee tehokkaasti turvotusta!

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *