Kasvovedellä eroon pintakuivuudesta

Ihoa vähän kiristelee, nenänpieliä kirveltää ja meikkikin asettuu aiempaa huonommin iholle? Ihosi todennäköisesti kärsii vuodenaikojen vaihtelun aiheuttamasta pintakuivuudesta. Kesälle täydellisesti sopineet ihonhoitotuotteet eivät enää jaksa riittää ihon tarpeiden täyttämiseen, joten on aika päivittää ihonhoitoa loppuvuoden haasteisiin. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän iho kaipaa kosteutusta ja reagoi herkemmin ulkona tapahtuviin säämuutoksiin. Heti ilmojen viiletessä huomasin ihon punoittavan herkemmin, kiristävän ja jopa kirvelevän kuivuudesta tietyillä ihoalueilla.

Pintakuiva iho kaipaa vesikosteutusta. Puhdistuksen jälkeen iholle lisätään kosteuttava, ihoa ravitseva kasvovesi, josta muodostuukin talviaikaan ihonhoidon yksi tärkeimmistä vaiheista.

Vanulapulla vaan iholle vai miten?

Kaikkia kasvovedet eivät toimi parhaiten vanulapun kanssa. Kun kasvoveden tehtävä on kosteuttaa ihoa, on vanulappu jopa huono idea kasvoveden lisäämiseen. Vanulappu imee sisäänsä yllättävän paljon kasvovettä ja osa tuotteesta menee näin hukkaan. Lisää kosteuttava kasvovesi käsin, hieman samaan tyyliin kuin lisäisit kasvoille seerumia. Suihkutettava kasvovesi on siitä mukava, ettei käsikontaktia tarvita vaan tuotteen saa suihkuteltua kasvoille helposti. Moni kasvovesi tulee kuitenkin hieman perinteisemmässä purkissa, josta kasvovettä voi tiputella muutaman pisaran kädelle ja taputella sen ohueksi kerrokseksi kauttaaltaan iholle.

Kasvovesi lisätään ihon puhdistuksen jälkeen ensimmäisenä tuotteena osana kasvojen kosteuttamista. Kosteutustuotteet lisätään aina ohuimmasta paksuimpaan eli esimerkiksi kasvovesi, seerumi, voide, öljy. Kasvovettä voi ihon tarpeiden mukaan lisätä useamman kerroksen, jotta iho saa mahdollisimman paljon kosteutusta. Oma kikkani on levittää kasvovettä ohuina kerroksina iholle niin kauan, ettei kasvovesi enää kokonaan imeydy iholle (usein 2-4 kerrosta riittää riippuen ihon kuivuudesta).

Kosteuttavaa kasvovettä voi ja saa pitää ihonhoitorutiinissa mukana ympäri vuoden. Kasvovettä voi myös vaihtaa vuodenajan mukaan esimerkiksi ohuemmasta hieman paksumpaan essence- tyyliseen kasvoveteen.

Listaan teille muutamia omia kasvovesisuosikkejani, jotka olen todennut hyväksi:

Whamisa Original toner* – ohut vesimäinen kasvovesi, joka kuitenkin kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti! Sopii myös epäpuhtaalle iholle keveytensä ansiosta.

Whamisa Deep rich toner* – paksumpi kasvovesi, joka on omiaan kuivalle talvi-iholle. Tätäkin pystyy kerrostamaan ihon tarvitessa reilua vesikosteutusta.

Senja Nordic nectar toner * – kotimainen kasvovesi, jossa todella kevyt tuoksu. Sopii myös kerrostettavaksi.

Huxley Extract it- toner* – korealaisen kosmetiikan kulttituote tuoksuu kevyesti kukkasilta ja kosteuttaa ihoa todella tehokkaasti.

Mario Badescu Facial spray with Rosewater* – hieman edullisempi, ruusuinen kasvovesi kätevällä suihke ominaisuudella. Tämä on yksi all-time-suosikeistani ja tätä onkin kulunut useampi 118ml purkki. Saatavilla myös isommassa koossa, mikäli tuotteeseen koukuttuu!

Ivy Aia Face mist – täysin tuoksuton suihkutettava kasvovesi sopii hajusteherkille ja herkälle iholle. Tätä on saatavilla Yliopiston apteekeissa sekä verkossa.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *