Kestävän huulimeikin salat

Kaupallinen yhteistyö: Oletkaunis.fi

*:llä merkityt linkit ovat mainoslinkkejä

Huulipuna sopii meikkiin ympärivuoden, mutta erityisesti kesällä sitä ihastuu kirkkaisiin sävyihin, joilla voi piristää muuten hyvin kevyttäkin meikkiä. Huulipunia löytyy markkinoilta paljon erilaisia, mikä saattaa hämmentää huulipunaostoksilla. Millainen puna pysyy parhaiten? Mikä huulipunakoostumus on itselleni paras? Miten saan huulipunan pysymään mahdollisimman hyvin? Näihin kaikkiin vastaan tässä postauksessa, joho olen kerännyt tietoa erilaisista huulipunista sekä koonnut vinkit, joilla saat huulipunan pysymään mahdollisimman pitkään!

Huultenrajauskynä avuksi kun halutaan huulimeikkiin kestävyyttä

Huultenrajauskynä on oikeasti todella hyvä työkalu, kun halutaan huulimeikkiin kestoa. Kun puhutaan huulipunista, yleinen ohje voisi olla että kiiltävimmät punat ovat aina huonoiten kestäviä. Kiiltäviä huulipunia näkee nykyään sekä perinteisenä rullattavana hylsypunana sekä nestemäisenä, huulikiiltomaisessa pakkauksessa kulkevana huulipunana. Tällaiset kiiltopunat eivät useinkaan ole kestäviä, mutta niiden kestoa ja kauniimpaa kulumista saa parannettua nimenomaan rajauskynällä.

Kaikkia käyttämiäsi huulipunia voit käyttää rajauskynän kanssa, oli punan koostumus millainen tahansa. Rajauskynällä voi rajata huulet klassisesti vain huulten ulkoreunoista, jolloin väri on helpompi levittää siististi huulten keskelle. Rajauskynällä voit myös korostaa tai häivyttää huulten muotoa tai värittää huulet rajauskynällä kokonaan, mikäli haluat superkestävän huulimeikin.

Tässä vielä huulipunat karkeasti jaoteltuina huonoiten kestävästä kestävämpään:

Kiilto – Kestää huonoiten mutta pigmenttinen huulikiilto saa kestävyyttä värittämällä huulet kokonaan huultenrajauskynällä

Kiiltopuna – Joko nestemäisessä tai puikkomuodossa kulkeva kiiltopuna on hieman huulikiiltoa kestävämpi ja pigmenttisempi, mutta liukuu helposti pois huulilta. Tämänkin kanssa keston pidentämiseksi suosittelen värittämään huulet kokonaan.

Klassinen puikkopuna – Crememäisen koostumuksen puna, jossa on kuitenkin paksumpi ja jämäkämpi koostumus kuin kiiltopunassa. Tämä on keskikestävä ja sopii hyvin perinteiselle punan käyttäjälle, jota ei haittaa lisätä punaa päivän aikana, muttei jaksa lisätä sitä kuitenkaan jatkuvasti.

Mattainen puikkopuna – Tämä alkaa olla jo kestävimmästä päästä. Mattaisen koostumuksen jämäkkä voidepuna pysyy, hylkii kosteutta ja tarrautuu huulten pintaan. Nämä ovat rajauskynän kanssa melko varma parivaljakko!

Nestemäinen mattapuna – Nestemäiset, kestävät mattapunat ovat erittäin kestäviä. Ohut kerros tällaista punaa pysyy helposti jopa koko päivän.

+ stainit ja tintit – Korealaiset lipstainit ovat yleensä kiiltäviä punia, joista jää ”stain” huulten pintaan kiillon kuluttua pois. Tämä on kestävä, sillä kiillon jälkeen jäävä puna jättää huuliin kestävää sävyä, jota on jopa vaikea saada pois. Kevyistä punista pitävälle tällainen on erittäin hyvä vaihtoehto! Suosittelen tsekkaamaan korealaisen Eglipsin Tint- tuotteet*!

Tsekkaa Oletkaunis.fi- valikoimasta Jeffree Starin velour lipliner- rajauskynistä* laaja sävyvalikoima.

Huulet rajattuna ainoastaan ulkoreunoilta. 

Huulet rajattuna ulkoreunoilta sekä kevyesti väritetty ulkonurkista. Tämä luo efektin pulleammista huulista.

Huulten rajaus sekä värittäminen kokonaan. Tämä on hyvä keino, jos käyttää huulikiiltoja tai kiiltopunia. Näin punan tai kiillon kuluessa rajauskynän sävy jää kuitenkin pysymään punan alle.

Mattahuulipunissa paras kesto

Jos halutaan oikeasti kaikkein kestävin huulipuna, suosittelen valitsemaan mattaisen huulipunan. Ne yleensä takertuvat huuliin kiinni ja kestävät esimerkiksi juomista tai rasvaisen ruuan syömistä kaikista parhaiten. Kaikista kestävin puna, mitä olen käyttänyt ja käytän edelleen on Jeffree Star cosmeticsin Velour liquid huulipunat. Vastaavia nestemäisiä mattapunia on muutenkin tullut enemmän markkinoille, mikä on kestävien huulipunien ystävälle vain hyvä juttu. Jeffreen punat sopivat myös poskille tai luomille käytettäväksi, joten punasta on moneksi.

Omia suosikkisävyjäni Jeffreeltä ovat ihana nudesävy Christmas cookie*  sekä kirkas oranssinpunainen Coral fixation*.

Nestemäisiä mattapunia käyttäessä kannattaa muistaa, että huulet ovat hyvin kuoritut ja kosteutetut. Kuivilla ja rohtuneilla huulilla nämä eivät toimi parhaiten, sillä kuivahtava koostumus saattaa korostaa huulten kuivuutta. Tärkeää on myös levittää punaa vain ohut kerros. Näitä ei kannata kerrostaa, sillä puna lähtee silloin liuskottumaan. Ohuena kerroksena tämä kestää läpi illan!

 

Kuvassa Jeffree Star cosmeticsin Velour liquid lipstick sävyssä Romeo. 

Huulilla Jeffree Star cosmeticsin Supreme gloss sävyssä Gemini

Mattapunia ja kestäviä punia löytyy onneksi myös muissakin kuin nestemäisissä koostumuksissa, mitkä sopivat paremmin kuivemmille tai kovin tekstuurisille huulille. Esimerkiksi Thebalmin Meet Matt(e) Hughes- huulipunat* tai Jeffree Starin puikkomalliset Velvet trap- punat* ovat kestäviä punia hieman erilaisella koostumuksella. Nuo Thebalmin punat ovat muuten tällähetkellä erittäin hyvässä kesäalessa Oletkaunis.fi- verkkokaupassa, 6,62€ kpl!

kauneus meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *