Kuka on Ida M?

Olen puuhaillut Beauty by Ida M- blogin parissa puolitoista vuotta, enkä muista että olisin koskaan raottanut verhoa oman tarinani taakse. Halusin pitää oman elämäni erillään blogi-minästäni ja tavallaan haluan pitää edelleen pienen hypyn näiden kahden välillä mutta koen kuitenkin blogistani puuttuvan pienen palasen. Palasen itsestäni, josta te ette ehkä vielä tiedä paljonkaan. Tämä postaus on siis pieni raapaisu ja tarina tämän blogin äärellä häärääjästä, bloggaajasta eli minusta. Miten kaikki alkoi? Miksi kauneusblogi? Kuka oikeastaan on Ida M blogin takana?

Kuva: Yksi suosikkilookeistani blogihistoriani aikana!

Olen Ida (koko etunimeni Ida-Maria, josta lyhenne Ida M), 27-vuotias tamperelainen ja kauneusbloggaaja. Ammatiltani olen parturi-kampaaja ja alan töissä olen kuluttanut tiiviin 4 vuotta. Bloggaamisen aloitin jo varmaankin 17- vuotiaana, jolloin blogiskene oli hieman erilaista. Blogini oli silloin sekoitus lifestyle, muoti ja kauneus- teemoja ja muistan painineeni paljon blogin yhtenäisen teeman kanssa. Mikään ei tuntunut silloin sopivalta ja omalta, identiteettikriisi blogin parissa oli samassa jamassa kuin oma elämänikin siihen aikaan. Blogi uudistui useaan otteeseen vuosien varrella ja hain sopivaa teemaa blogilleni siinä onnistumatta, kunnes jätin koko blogiajatuksen sivuun. Keskityin opiskeluun, opiskelujen jälkeen töihin ja aloitin bloggaamisen samoihin aikoihin uudestaan, kun aloitin edellisessä työpaikassani. Ajatus oli selkeä; kauneusblogi, jossa purkaisin vuosien intohimoani kosmetiikkaa, kaunetta ja meikkejä kohtaan. Vaikka ammattini puolesta hiukset olisivat olleet lähimpänä osaamisaluettani, huomasin hyöriväni enemmän meikkien ja ihonhoidon parissa. Näistä kahdesta on tullut itselleni intohimo ja harrastus, joista tiedän jo jonkin verran ihmiseksi jolla on ”vain” parturi-kampaajan tutkinto. Vapaapäivinä löysin aina aikaa bloggaamiselle ja pian perustinkin blogilleni myös instagram-tilin (@beautyidam), jonne pääsin lisäämään reaaliaikaisemmin ideoita, ajatuksia, kuvia ja vinkkejä.

Vaikka olen pitänyt parturi-kampaajan työtä intohimona ja toiveena jo pitkään, olen etsinyt elämästäni muita merkityksiä. Kulunut vuosi on mennyt etsiessä unelma-ammattia, suuntaa jonne haluaisin itseni löytävän ja mahdollisuuksia edetä. Kauneudenhoito on intohimoni, siitä en pääse mihinkään. Haluaisin ehkä yhdistää intohimoni kirjoittamiseen sekä kauneudenhoidon tietämykseen esimerkiksi markkinoinnin, viestinnän tai vaikkapa tuotannon puolella. Tällä hetkellä pidän välivuotta pakon sanelemana ja keskityn blogin lisäksi pääsykokeisiin ja tavoitteisiini opiskelun suhteen. Tästä vuodesta tulee jännittävä ja hieman pelottavakin, sillä en osaa sanoa yhtään minne tulen päätymään.Uskon kuitenkin vahvasti siihen, että asiat tuppaavat järjestymään kunhan on selkeät unelmat ja ajatukset mutta kuitenkin avoin ja kirkas mieli. Olen alkuvuonna keskittynyt  viimevuoden takaiskuista palautumiseen ja tarkentamaan tulevaisuuteen.

Kuva: Viimekesänä rakastin vapaapäivinä istua rannalla ottamassa aurinkoa ja kutomassa villasukkia! Villasukat ja kutominen ovat olleet toinen intohimoni opittuani kutomaan sukkia noin puolitoista vuotta sitten.

Blogini on ollut täysin omakustanteinen aivan alkuaskeleista saakka. Tänä vuonna sain ensimmäisen yhteistyöehdotuksen ja blogini on pyrähtänyt nousuun puolen vuoden sisällä hurjaa vauhtia, josta olen ollut suunnattoman iloinen. Salainen haaveeni on ollut yhdistää bloggaaminen työhöni tai tehdä siitä työ. En kuitenkaan koskaan aloittanut blogia ilmaisten tuotteiden ja lahjusten vuoksi vaan halusin jakaa tietouttani, fiilistellä meikkijuttuja ja kokeilla uusia juttuja täysin omakustanteisesti, jotta lukijat saisivat aitoja arvioita, kokemuksia ja ajatuksia kauneudenhoidosta. Aitous, kodikkuus ja raikkaus ovat avainsanoja kirjoittaessani blogia ja kerätessäni tänne postausideoita. Jos kuitenkin saan yrityksiltä sponsoroituja tuotteita tai teen yhteistöitä, seison täysin niiden takana ja haluan sen tietysti teille täysin ilmaista. Vaikka blogini nousisi tulevien vuosien aikana aivan eri sfääreihin, missä se liikkuu nyt, haluan silti pystyä palaamaan tähän postaukseen ja seistä edelleen sanojeni takana 100%sesti. Haluan uskoa että lukijoita kiinnostaa vielä tuulahdus vanhoja blogiaikoja, kun kuvat otettiin digikameralla vasten pesuhuoneen kaakeleita ja meikkikuvat eivät olleet täysin käsiteltyjä.

Tällainen minä olen, kolmenkympin tienoilla pyörivä, elämän tarkoitusta etsivä nainen, joka hullaantuu kosmetiikkaosastolla, selailee päivittäin uusimpia juttuja kauneusrintamalla ja rakastaa pientä sanailua. Olit sitten uusi tai vanha lukija, toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi ja rohkaisen jakamaan toiveitasi, ajatuksiasi ja palautetta kommenttiboksissa tai sähköpostiini viiruzka@hotmail.com, jotta saadaan vuorovaikutusta aikaiseksi!

Miten sinä olet päätynyt blogiini? Sana kommenttiboksissa on vapaa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *