Mitä hiusten ja ihonhoidon tuotteita pakkaisin mukaan matkalle?

Reissulle pakkaaminen on aina oma tyylilajinsa, erityisesti kun puhutaan ulkomaan matkasta. Tällä hetkellä tätä postausta lukiessasi vietän aikaa Kroatian lämmössä (tai ukkosessa, mikäli sääennusteet pitävät paikkaansa). Tässä postauksessa jaan vinkkejä miten pakata matkalaukkuun mahdollisimman tiivis paketti ihonhoito- ja hiustenhoitotuotteita. Samalla kerron hieman asioista, joita kannattaa ottaa huomioon ihon- ja hiustenhoidossa ulkomailla ja sieltä palaamisen jälkeen.

Matkustamme yleensä mieheni kanssa viikon reissulle käsimatkatavaroilla. Olemme budjettireissaajia, joten edulliset lennot ovat tärkeä osa matkan kokonaishinnan pudottamista. Käsimatkatavaroihinhan saa ottaa tietyn kokoisen minigrip-pussin, johon laitetaan kaikki nestemäiset tuotteet. Pussukka on yllättävän pieni, kun ajatellaan että sinne pitäisi mahtua kaikenlaista shampoista hajuvesiin. Meillä tietysti hieman helpottaa se, että molemmilla on pienet matkalaukut joten osa nesteistä menee miehen laukkuun. Pienestä tilasta johtuen on hyvä jättää kaikki ylimääräinen pois nestemäisistä tuotteista ja panostaa täsmätuotteisiin, joilla on monta käyttömahdollisuutta.

Mitä ihonhoitotuotteita tarvitsen ulkomaille?

Ihonhoitorutiini on monella hyvin laaja kotimaassa ja hyllyt pursuilevat erilaisia seerumeita ja naamioita. Jos siis matkustat enintään viikon matkalle ja käsimatkatavaroilla, on hyvä miettiä valmiiksi millainen ilmasto kohteessa on ja mitkä ovat ne välttämättömimmät tuotteet, joita ihosi tarvitsee. Yleensä ainakin yksi ihonpuhdistustuote on välttämätön. Yleensä matkakokoinen puhdistusgeeli ajaa asiansa ja sopii monesti myös meikin puhdistamiseen. Markkinoilla on laaja valikoima erilaisia micellar- vesiä, jotka puhdistavat meikinkin tehokkaasti ja sopivat myös meikittömän ihon puhdistamiseen. Valitsisin siis jomman kumman näistä reissuun mukaan ihon puhdistukseen.

Jos kohteessa on lämmintä ja aurinkoista, valitsisin kasvovoiteeksi voiteen, josta löytyy suojakerroin. Tälle reissulle nappaan mukaan Lumenen Elvyttävän kasvovoiteen, josta löytyy SPF30. Koska voide on 50ml purkissa voi sitä tarvittaessa sipaista hartioille ja dekolteellekin. En ota koskaan vartalolle sopivaa aurinkorasvaa mukaan käsimatkatavaroihin, sillä se vie törkeästi tilaa laukusta. Ostan aina kohteesta ensimmäisestä kaupasta vähintään SPF30 suojakertoimellisen rasvan vartalolle, jota levitän heti kämpille päästyä. Näin et tarvitse mukaasi kuin yhden voiteen.

Mitä ottaa huomioon hiustuotteissa reissulla?

Yleensä valitsen reissulle mukaan matkakokoiset shampoon ja hoitoaineen. Suosin kosteuttavia, hyviksi todettuja tuotteita, jottei reissussa iske hiuskriisiä. Aiempina reissuina olen rakastanut KEVIN.MURPHYn HYDRATE-ME – sarjan kosteuttavia shampoota ja hoitoainetta, mutta tälle reissulle en ehtinyt niitä hankkia vaan otin hotellireissuilta mukaan tarttuneita shampoo- ja hoitoainepurkkeja yhdet mukaan. Yksi hyvä tekniikka on valita itselle sopiva, kosteuttava hoitoaine täytettävään muovipurkkiin mukaan ja ostaa maista täysikokoinen shampoo, jolla voi tarvittaessa pestä nyrkkipyykin ja vartalon. Näin Suomesta ei tarvitse ottaa mukaan kaikkia hiustuotteita.

PROTIP: Jos sinulla on testereitä shampoista ja hoitoaineista, ulkomailla nämä ovat täydellisiä tapoja saada ne käytettyä ja samalla säästettyä tilaa matkalaukussa.

Reissun jälkeen on hyvä puhdistaa hiukset huolellisesti syväpuhdistavalla shampoolla. Yleensä merivedestä tai uima-altaiden kloorivedestä tarttuu hiuksiin mineraaleja, jotka voivat muuttaa hiuksen tuntua ja jopa sävyä. Huolellinen puhdistus ja kosteutuskuuri esimerkiksi hyvällä hiusnaamiolla on tärkeää matkan jälkeen.

Pyrin aina ottamaan hiuksille yhden hoitotuotteen shampoon ja hoitoaineen lisäksi. Monesti olen ottanut mukaani matkakokoisen öljyn, mutta tällä kertaa nappaan mukaani täytettävään minikokoiseen suihkepulloon KEVIN.MURPHYn SHIMMER-ME.BLONDE- kiiltosuihketta, joka toimii hiusöljyn, kiiltosuihkeen ja lämpösuojan kombona. Otsatukan vuoksi otan aina suoristusraudan reissuun mukaan, joten lämpösuoja on välttämätön ulkomailla oltaessa. Halutessasi voit säästää tämänkin tuotteen hankinnan maihin, mutta ekologisuuden nimissä koen järkevämmäksi pullottaa jo olemassa olevaa tuotetta pikkupulloon, jonka voi aina uudestaan täyttää matkalle.

Ekstrana vielä ihanimmat hiuskoristeet, joilla saada reissussa hiukset helposti laitettua tilanteessa kuin tilanteessa. Scrunchiet ovat ihana tapa saada hiukset pois tieltä ja samalla luotua nättejä ja simppeleitä kampauksia. Perusponnari, puoliponnari tai nuttura näiden avulla on todella ihana. Nämä on ostettu Glitteristä, josta näitä saa ota 3 maksa 2 tarjouksella. Lisäksi ihastuin tuollaisiin isoihin hainhammas- klipseihin, joilla saa nutturan tehtyä näppärästi kiharapohjaan!

PROTIP: Täydellinen lomavaruste hiuksille on huivi, jonka saat sidottua päähän suojaamaan auringolta. Huomasin tämän käytännöllisimmäksi Splitissä, jossa käytiin veneellä saarihyppelemässä. Veneessä tuulee kovasti, joten hattu ei olisi pysynyt päässä. Huivi on lisäksi tosi sievä asuste ja tuo ihan oman ilmeensä lomalookkiin!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *