Miten hiuksia hoidetaan kesällä?

Kesällä moni ottaa huolettoman vaihteen silmään ihon- ja hiustenhoitorutiinessa. Tukka huolettomalla ponnarilla tai järviveden jälkeen ihanilla sotkulaineilla on osa kesää. Kesällä kuitenkin lisääntyvät kysymykset; miksi hiukset ovat niin kuivat? Miksi hiukset rasvoittuvat niin nopeasti? Mitä hiuksille ylipäätänsä pitäisi tehdä kesällä? Kokosin tähän postaukseen yleisimpiä ”hiusmokia” liittyen kesään sekä jaan kampaajan näkökulmasta vinkit ja tipsit hiusten hoitoon kesää ajatellen. Näitähän saa siis käyttää ympäri vuoden, mutta erityisesti näin kesällä.

Tarvitsevatko hiukset UV- suojaa?

Tämä on yleinen kysymys kesän korvilla. Hiukset haluttaisiin suojata auringolta ja luonnollisesti ihon tarvitessa UV- suojaa, ajatellaan myös hiusten tarvitsevan sitä. Hiukset eivät kuitenkaan hyödy samanlaisesta UV- suojasta, kuin iho. Aurinko ja lämpö tosin vaikuttavat haitallisesti hiuksiin ulkona oltaessa, joten ihan täysin tätä kesän valoilmiötä ei kannata sivuuttaa hiustenhoidossa. Suojaa auringolta ja UV- säteilyltä kuitenkin hiuspohja, sillä hiuspohjan iho on usein suorassa auringonpaisteessa ja altistaa ihon palamiselle, auringonpistoksille ja muille haittavaikutuksille. Eli hattu tai huivi päähän!

Voiko kesällä unohtaa hoitoaineen käytön?

Ei voi! Tätä kuulee todella paljon ihmisten suista, ettei kesällä tule käytettyä hoitoainetta. Kesällä nimenomaan sekä hiuspohja että hiuspituudet kaipaavat ekstrakosteutta, sillä hiuspohjan mahdollisesti altistuessa auringolle iho kuivuu ja voi alkaa kiristelemään. Hiukset ottavat osumaa auringosta ja lämmöstä sekä mahdollisesti lisääntyneitä hiustenpesuista, joita hikoilu ja järvivesi aiheuttavat. Jos näissä olosuhteissa unohtaa hiuspohjan ja hiusten kosteuttamisen, voi syksyllä lopputulos olla aika hurja. Siksi suosittelen  erityisesti kesäksi päivittämään hiustuotteet sopiviin, valita hiuksille sopiva hiusnaamio (hoitoaineenhan voi tarvittaessa vaihtaa kokonaan naamioon, jolloin hoitoteho on korkeampi) ja hiuksiin jätettävä hoitoaine tai öljy. Hiuksiin suihkutettavan UV-suojan sijaan suosittelen jokaiselle kesäksi hiuksiin jätettäviä hoitotuotteita, joilla ennaltaehkäistään hiuksiin kesällä syntyviä vaurioita.

Tämä Maria Nilan Heal hair masque on aivan täydellinen naamio hiuspohjalle ja hiuksille kesällä!

Vaurioittaako kapeampi hiustenpesuväli hiusta?

Hiusten peseminen ei vaurioita hiuksia (jollet hinkkaa niitä tuhannen takkuun mäntysuovalla). Jos hiuspohja on likainen, se kannattaa pestä. Kesällä monella hiustenpesujen määrä lisääntyy, sillä uidaan paljon järvivedessä ja hikoillaan päästä. Liika hiki, lika ja rasva hiuspohjassa on haitallisempaa hiuspohjalle, kuin sen pois peseminen. Kesällä voi olla myös aiheellista ottaa käyttöön sulfaatiton shampoo tai pesevä hoitoaine, mikäli hiuspohjaa tekee mieli pestä hiestä puhtaaksi useammin. Muotoilutuotteita käytettäessä suosittelen aina käyttämään hieman pesevämpiä shampoita, jotta muotoilutuotejäämät peseytyvät varmasti hiuspohjasta. Kesällä niitä ei kuitenkaan tule välttämättä käytettyä niin paljon, joten shampoolta ei välttämättä vaadita niin tuhtia pesutehoa kuin normaalisti. Pesevä hoitoaine (oma henkilökohtainen suosikkini on tämä KEVIN.MURPHYn RE.STORE) on siitä loistava että se hoitaa samalla hiuspohjaa ja hiuspituuksia. Yhdellä tuotteella pärjää niin mökillä kuin kotonakin ilman, että tarvitsee tinkiä hiusten hyvinvoinnista.

Miten niitä hiuksia sitten hoidetaan kesällä?

Pese hiuksesi kun ne tuntuvat likaisilta. Hiustenpesu ei ole hirviö, hiuksia saa ja pitää pestä aina kun ne tarvitsevat sitä. Mieti kuitenkin, millä peset hiuksesi. Onko hiuspohjasi likainen hiestä ja talista vai onko hiuksissasi kolmen päivän kuivashampoojäämät? Hien ja talin pesuun riittää pesevä hoitoaine tai sulfaatiton shampoo, kuivashampoon pesuun suosittelen pesevämpää shampoota ja mahdollisesti kahta vaahdotuskertaa.

Ravitse hiuksiasi hoitotuotteilla. Naamiot, hiusöljyt, hoitosuihkeet ja hoitoaineet eivät ole lomalla kesäisin. Muista hoitaa hiuksiasi rakkaudella myös helteillä, sillä hiuksesi tarvitsevat sitä.

Suojaa pääsi vaatteilla. Hattu tai huivi on kesän paras asuste! Hiuspohja on suorassa auringonpaahteessa ja aiheuttaa hiuspohjan palamista, auringonpistoksia ja ihovaurioita, mikäli et suojaa päätäsi.

Muista selvittää välillä hiuksiasi. Harjaa saa käyttää kesällä. Viikkojen sotkunuttura ei ole hyvä ajatus, mikäli et halua selvitellä hiuksiasi megatakuista sen jälkeen. Muista välillä avata hiukset ja selvittää takut, tämän jälkeen hiukset voi huoletta sutaista takaisin nutturalle! Takkujen selvityksessä maltti on valttia, mikäli halutaan välttyä vaurioilta.

Tuleeko vielä jotakin kysymyksiä mieleen kesän hiustenhoidosta? Heitä kommenttiboksiin kysymyksesi, vastaan kaikkiin kysymyksiin mielelläni!

Ihanaa kesää!

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *