Miten voidemaisia korostustuotteita käytetään?

Moni on sisällyttänyt korostustuotteen eli someskenestä tutuksi tulleen ”highlighterin” osaksi meikkirutiiniaan. Korostuspuuterilla saa todella helposti sipaistua hehkua kasvoille, jolloin meikkipohja herää aivan uudella tavalla henkiin. Markkinoilla kuluttajaa saattaa kuitenkin hämmentää erilaiset korostustuotteet ja niiden koostumukset. Korostuspuuteri on ehkäpä yleisin käytetty korostuksen muoto mutta yhä useammalta merkiltä lanseerataan mitä ihanampia voidemaisia korostustuotteita. Mikä ero näillä on ja miten näitä käytetään?

Korostuspuuteri on helppo sipaista siveltimellä poskipäille meikkipohjasta riippumatta. Se saattaa kuitenkin korostaa kuivan ihon tekstuuria. Vaikka puhutaan, että tietynlaisen helmiäiskiillon sisältävät korostuspuuterit luovat jopa hieman märän näköisen kiillon, ei silti mikään muu tuota yhtä kosteaa, luonnollista kimallusta kuin voidemainen tai nestemäinen korostustuote. Erityisesti luonnonkosmetiikan hoitavia ainesosia sisältävät korostusbalmit ovat ihanteellisia kuivalle iholle tai iholle, johon ei päädy yleensäkään paljon puuterisia tuotteita. Tällainen tuote on omiaan esimerkiksi kesällä, kun iholle haluaa lisätä paljon hoitavia tuotteita ja välttää paksua meikkikerrosta. Voidemaiset tuotteet myös kestävät pidempään, joten esimerkiksi kovasti hikoilevalla iholla voidemainen tuote kestää kauemmin.

Kuvassa Makethemake Hyaluronic light-diffusing highlighter (22€), Hurraw Aura balm sävyssä Pearl* (27,90€), Ere perez Vanilla highlighter sävyssä Falling star (29€)

Kuvassa kasvoilla käytetty Kicksin Beautyact by Kicks Mixologist glow- highlighteria sävyssä 02 (17,90€).

Mihin ja kenelle voidemainen/nestemäinen korostustuote soveltuu?

  • Kuivalle iholle, jolla puuteriset tuotteet korostavat ihon tekstuuria
  • Vähän meikkaavalle, joka haluaa meikkiinsä mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen
  • Kosmetiikan hoitavuuteen keskittyvälle. Luonnonkosmetiikan korostusbalmit ovat usein samalla myös kosteuttavia ja ihoa hoitavia.
  • Monitoimituotteita suosivalle. Korostusbalmeja voi käyttää myös huulikiiltona tai sipaista luomille, mikäli ei omista kovin rasvoittuvia luomia.

Voidemaista tai nestemäistä korostustuotetta voi lisätä kasvoille helposti sormin painelemalla tai siveltimellä. Varsinkin meikittömälle iholle sormin levittämällä saa todella luonnollisen lopputuloksen. Jos iholla on meikkivoidetta, kannattaa korostusvoiteen lisäämisessä käyttää mahdollisimman vähän painetta, jottei meikkipohja liiku sormien alla. Tällöin siveltimellä tai kevyesti sormilla taputellen tuotteen lisääminen voi olla paras vaihtoehto.

Miten valitsen korostusvoiteen sävyn?

Kaikista luonnollisimman lopputuloksen saa, kun valitsee korostustuotteen sävyn mahdollisimman läheltä ihon omaa sävyä. Liian tummat tai omasta ihonsävystä kovin poikkeavat pohjasävyt saattavat jättää iholle laikkuja, eikä korostusvoide sulaudu osaksi ihoa. Vaalealle iholle turvalliset korostussävyt ovat vaaleat shampanja- ja helmiäissävyt, joissa voi olla ihonsävystä riippuen hieman lämmin/kultainen pohjasävy (shampanja) tai aavistuksen vaaleanpunertava pohjasävy (helmiäinen). Ruskettuneella tai tummemmalla iholla pronssiset sävyt näyttävät todella upeilta!

Pidätkö sinä enemmän voidemaisista vai puuterisista korostustuotteista?

kauneus meikki
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *