Näin teet hikoilun kestävän meikkipohjan

Kesä on melko haastavaa meikkaamisen suhteen, jos on kova hikoilemaan kasvoista. Kovimpien helteiden iskiessä meistä kuka tahansa hikoilee enemmän tai vähemmän, jolloin meikin kesto lyhenee. Olen testannut lähestulkoon kaikenlaiset keinot meikkipohjan keston pidentämiseksi erityisesti helteillä ja hyvin hikisissä olosuhteissa, joten vinkkaankin nyt teille parhaaksi kokemani tipsit hien kestävän meikin tekemiseksi!

 

Vedenkestävä meikinpohjustaja

Muistan, kun vuosia sitten olin sitä mieltä, ettei meikinpohjustajilla eli primereilla tee mitään. Elin ehkäpä ihoni kanssa silloin sellaisessa tilanteessa, ettei meikin pysyvyyden kanssa ollut ongelmia. Nykyisin varsinkin kun tahdon meikkipohjan pysyvän koko päivän tai eletään esimerkiksi hyvin helteisiä aikoja, valitsen meikin alle aina primerin. Oma suosikkini on Smashboxin Photofinish primer*, joka on silikonipohjainen, hajusteeton pohjustustuote. Tämä on loistava pohja erityisesti rasvaiselle ja sekaiholle, mutta kesällä uskaltaisin tätä kokeilla myös kuivaihoisellekin, mikäli iho on kovin hikoileva. Primer levittyy ohuena kerroksena iholle ja sen päälle pystyy heti levittämään meikkivoiteen. Tuotteessa ehdottomasti plussaa on hajusteettomuus sekä riittoisuus, tuo 30ml täysikokoinen putilo kestää iäisyyden käytössä!

Vedenkestävä meikkivoide

Hyvä vedenkestävä meikkivoide takaa meikkipohjan pysyvyyden myös hikisissä olosuhteissa. Hiki on kuitenkin kuin vettä, joten meikkipohjan on oltava sellainen, että se kestää sitä. Oma suosikkini vedenkestävistä meikkivoiteista on Estee Lauderin Double wear*– meikkivoide, joka kestää todella hyvin iholla. Tämä on hieman tuhdimpi meikkivoide, joten se sopii parhaiten rasvoittuvalle tai sekaiholle. Vaikka meikkivoide on hieman paksumpaa, saa tämänkin levitettyä hyvin ohueksi kerrokseksi iholle. Ohut meikkipohja on aina kestävämpi, kuin paksu pakkeli. Olen todennut, että Double wear levittyy kauneiten käsin tai meikkisienellä levitettynä. Sormin levitettynä meikkivoiteen paksuutta on helppo tunnustella, ja näin saadaan tosi kaunis meikkipohja myös tällä meikkivoiteella!

Toinen ohuempi mutta lähestulkoon yhtä kestävä meikkivoide on Fenty beautyn Eaze drop Blurring skin tint*, joka on tosi ohut meikkivoide loistavalla kestävyydellä. Tämä sopii myös paremmin kuivemmalle iholle kuin Double wear.

Meikin kiinnitys

Meikkipohja on hyvä kiinnittää ihotyypille sopivalla tavalla. Puuteri kiinnittää meikkivoiteen ja vie iholta pahinta rasvaisuutta. Jos ihosi on rasvainen, puuteri on äärimmäisen hyvä vaihe meikkivoiteen levityksen jälkeen. Puuteroit tai et, suihkaise kesällä iholle lopuksi kuitenkin meikin kiinnityssuihke eli setting spray. Tämä lukitsee tehdyn meikkipohjan paikoilleen eikä meikki hätkähdä heti ensimmäisten hikipisaroiden noustessa pintaan. Oma suosikkini on kulttituote Urban Decayn All nighter- kiinnityssuihke*, joka on ehdottomasti markkinoiden suosituimpia. Suihkuta kiinnityssuihketta n. 20cm päästä kasvoista tasaiseksi kerrokseksi (ei ihan märäksi asti) iholle. Anna kuivua. Setting sprayta voi lisätä tarvittaessa päivän mittaan kasvoille, jos kaipaa meikille extrakestoa.

 

Meikillä ei kuitenkaan ole mahdollista estää hikoilua. On ihan luonnollista, että iho hikoilee kun on lämmin. Meikin on kuitenkin mahdollista kestää, vaikka hikoilisi. Valuvaa hikeä voi varovasti painella esimerkiksi pyyhkeeseen tai nenäliinaan, kannattaa kuitenkin välttää pyyhkiviä liikkeitä, jottei meikkipohja lähde paikoiltaan. Vedenkestävä meikki kestää hyvin hien ja sen painelun iholta, eikä meikkipohjaa tarvitse stressata koko päivänkään kestävissä kesäriennoissa!

 

kauneus meikki iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *