Olaplex No.4 & No.5 – shampoo ja hoitoaine testissä

 

Pari kuukautta sitten hankin Olaplexin shampoon (No.4) sekä hoitoaineen (No.5) itselleni tuotteista aiheutuneen hypetyksen keskellä. Olaplex on monelle tuttu käsittely kampaamoissa, joissa erityisesti vaalennuksiin suositellaan käsittelyä suojaamaan hiuksen rakennetta. Olaplex sisältää patentoidun Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate ainesosan, jonka tehtävä on estää hiuksen vauroitumista kemiallisten käsittelyiden aikana (värjäykset, permanentit, vaalennukset). Olaplexista on tähän asti ollut markkinoilla kampaamoissa käytettävien tuotteiden lisäksi No.3, joka on samaa vaikuttavaa ainesosaa sisältävä naamio, jonka tehtävä on ehkäistä vaurioiden syntymistä kotioloissa. Vaurioita hiuksen rakenteeseen syntyy useimmiten hiuksen mekaanisesta- sekä lämpökäsittelystä (harjaaminen, suoristaminen, föönaaminen).

Olaplex on kuitenkin laajentanut tuotevalikoimaansa ja hyllyiltä löytyy nyt myös Olaplex shampoo sekä hoitoaine. Sekä shampoossa että hoitoaineessa on vaikuttavana ainesosana tuo sama ainesosa, joka löytyy myös kampaamokäsittelyissä käytettävissä aineissa. Näissä kuluttajalle suunnatuissa tuotteissa vaikuttavaa ainesosaa on luonnollisestikin hieman vähemmän, kuin kemiallisessa käsittelyssä käytettävissä No.1 ja No.2 tuotteissa. Tuotteet ovat sulfaatittomia, parabeenittomia, gluteenittomia sekä vegaaneja.  Olaplex lupaa näiden tuotteiden vahvistavan hiuksia jokaisella pesukerralla.

Miltä nämä tuotteet sitten ovat tuntuneet käytössä?

 

Ensituntuma shampooseen ja hoitoaineeseen oli hämmästyttävä. Shampoo todella vaahtoaa helposti hyvin pienellä määrällä. Tuoksu on miellyttävän sitruksinen muttei voimakas. Nyt pidemmän käytön jälkeen hiukset tuntuvat vahvemmilta ja huonokuntoiset latvani ovat vahvemman tuntuiset. Uskon tuotteiden vahvistavaan vaikutukseen mutta aina Olaplexista puhuttaessa (ja myös kampaajan työssä asiakkaille näistä kertoessani) olen aina painottanut sitä, että jos hiuksessa ei enää ole mitään mitä korjata eli rakenne on täysin pilaalla, ei siihen enää välttämättä auta mikään muu kuin sakset. Nämä ovat kuitenkin ihanteellinen lisä esimerkiksi vaalennusprojektin aloittaville tai ihmisille, jotka lämpökäsittelevät hiuksiaan paljon (itse lukeudun erityisesti tähän viimeiseen porukkaan).

Siinä missä shampoo on super riittoisaa ja rehellisesti sanottuna ehkä yksi parhaimmista shampoista, mitä olen kokeillut, on hoitoaine kuitenkin hieman pettymys koostumuksensa puolesta. Ohjeissa suositellaan pullon säilyttämistä väärin päin, mikä on oikeasti ihan välttämätöntä, sillä hoitoaine on sen verran paksua ettei sitä meinaa saada purkista ulos oikein päin säilytettäessä. Hoitoaine on selvittävä mutta sen vaikutuksen huomaa vasta vaikutusajan jälkeen. Kun hoitoainetta levittää hiuksiin, tuntuu että sitä saisi laittaa lusikkakaupalla. Tässä kannattaa muistaa levittää hoitoaine hyvin hiuksiin ja luottaa siihen, että se riittää. Kun hoitoaineen huuhtoo pois, ovat hiukset sileät ja pehmeät ilman latistavaa vaikutusta. Tuota latistavuutta pelkäsin ensimmäisiä kertoja näitä kokeillessa, mutta yllätyin positiivisesti! Hoitoaineeseen minulla on kuitenkin jäänyt pieni ”viharakkaussuhde”, koska se on toimiva mutten pidä sen koostumuksesta. Lisäksi yhden shampoopurkin käytön aikana kuluu kaksi hoitoainepurkkia omassa käytössäni.

 

Yhteenvetona sanoisin, että nämä ovat kaiken hypetyksen väärti. Jos kahden tuotteen kohdalla vain toisen tuotteen koostumus on miinuspuolena, eivät tuotteet voi vain olla huonoja. Tuo koostumuskin on niin käyttäjäkohtaista, joku voi tykätäkin tällaisesta hieman jänkimmästä hoitoaineesta. Tuotteilla on hintaa n. 27€ per purkki, mikä on samaa hintaluokkaa esimerkiksi KEVIN.MURPHY- tuotteiden kanssa. Onhan se hintavammalta puolelta, mutta näissä tuotteiden vaikutus ja lopputulos hiuksissa tuovat tuotteille arvoa. Lopuksi vielä pieni yhteenveto molemmista tuotteista.

 

Olaplex No.4 shampoo

+ riittoisa, pieni tippa pesee koko pään

+ mieto, sitruksinen tuoksu

+vegaani, gluteeniton, parabeeniton ja sulfaatiton

+ pesee hiukset puhtaiksi ilman niitä sulfaatteja

 

Olaplex No. 5 hoitoaine

+ hiuksia  vahvistava

+ selvittää tehokkaasti

+ miellyttävä sitruksinen tuoksu

–  todella jäykkä koostumus, jonka takia ei yhtä riittoisa kuin shampoo

 

Parin kuukauden käytön jälkeen tuotteita on vielä puolet jäljellä. En ole pessyt näillä hiuksiani joka pesussa, sillä koen selkeästi kosteuttavat tuotteet hyvänä yhdistelmänä näiden kanssa. Tuotteet on kuitenkin suunniteltu käytettäväksi joka pesussa.

 

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *