Ratkaisut yleisimpiin hiusongelmiin + IG-arvonta ja alekoodi

Kaupallinen yhteistyö: Session salon

Postaus toteutettu yhteistyössä Session salonin kanssa (tuotteet saatu*).

Listasin yleisimpiä hiusongelmia, joihin olen törmännyt kampaajantyössäni usein asiakkaiden kanssa keskustellessa. Moni kärsii hiuspohjan ja hiusten kuivuudesta tai rasvaisuudesta, joskus myös molemmista eri vuodenaikoina. Viimeistelyssä yleisimmät ongelmat ovat kiharoiden kestävyys sekä volyymi, jota harvemmin hennolta ja lasimaiselta hiukselta löytyy omasta takaa. Haluaisin hieman pureutua näihin ongelmiin ja tarjota teille hyviä vinkkejä sekä ratkaisuja, joilla hiuspäivistä voi tehdä mieleisensä!

Hiuspohjan ja hiuspituuden rasvoittuvuus/kuivuus

Moni kokee hiuspohjansa olevan joko rasvoittuva tai kuiva. Hyvin yleinen syys hiuspohjan nopeaan rasvoittuvuuteen on hiuspohjan liikapesu. Jos hiuspohjasi tuntuu heti pesujen jälkeen rasvaiselta ja hiukset raskaalta, suosittelen tarkastelemaan hiusten pesuväliä sekä shampoota, jolla hiuksia pesee. Erityisesti teini-iässä hiuspohja rasvoittuu siinä missä kasvojenkin iho, jolloin on erityisen tärkeää tarkastella käytettävää shampoota. Shampoo ei saa olla liian pesevä (yleinen virhe on pestä rasvoittuvaa hiusta joka päivä syväpuhdistavalla shampoolla) muttei myöskään silikonipohjainen eikä liian hoitava. Kun hiuspohjaa ärsyttää liian pesevällä tuotteella, alkaa hiuspohja tuottaa ekstra talia korvatakseen sieltä puuttuvan normaali flooran eli rasvan, joka suojaa hiuspohjaa luonnostaan. Kun hiuspohjan talintuotanto on runsasta, näkyy hius ulospäin nopeasti rasvoittuvana. 

Kuiva hiuspohja on yleinen vaiva varsinkin talvisin. Kuitenkin asiakkaat, keiltä olen kysynyt hiuspohjan tuntuessa kireältä vastaavat etteivät he käytä hiuspohjassa hoitoainetta. Hiuspohjalle kannattaa käyttää hoitoainetta, sillä hiuspohjan iho on ihoa siinä missä kasvojen tai vartalonkin iho, eikä sille ole erikseen laitettavaa ”kosteusvoidetta”. Tokikaan hiuspohjalle ei sovi kaikki hoitoaineet, erityisesti liian rasvaiset hoitoaineet ja hoitoaineet, jotka sisältävät runsaasti hiusta siloittavaa silikonia eivät toimi hiuspohjalle parhaalla mahdollisella tavalla.

Mikä tähän sitten auttaa?

Paras ohjeeni on valita hiuspohjaa tasapainoittava shampoo, joka pesee riittävästi muttei jätä hiusta narskuvan puhtaaksi (sisällä liikaa peseviä ainesosia eli sulfiitteja, kuten sodium laureth sulfatea). KEVIN.MURPHYn kosteuttava HYDRATE-ME.WASH* shampoo sopii hyvin tällaisen hiuspohjan hoitoon, sillä se  sisältää hellävaraisemmin peseviä ainesosia ja runsaasti hiuspohjaa ja hiusta kosteuttavia raaka-aineita, joilla hiuspohjan talituotanto pystytään tasapainoittamaan. Saman sarjan hoitoaine* sisältää samoja raaka-aineita, mitä suositaan myös ihokosmetiikassa, joten se on ihanteellinen käytettäväksi hiuspohjan iholla. Molemmat tuotteet kosteuttavat, ravitsevat ja lisäävät myös hiuspituuksien kiiltoa, joten et tarvitse erikseen hoitoainetta hiuspohjalle ja latvalle.

 

Pysyvät kiharat ja vallaton volyymi

Suomen sää on helppo kohde syyttää hiusten viimeistelyn kanssa syntyneitä ongelmia. Kiharat lässähtävät ennen kuin pääsee ovesta ulos ja volyymista ei ole tietoakaan. Kiharoiden pysyvyyteen vaikuttaa hyvin pitkälti se, mitä tuotteita kiharoiden alle laitetaan. Tuotteita ei saa laittaa liikaa, eikä liian raskaita tuotteita. Kiharoiden alle riittää yksi tuote kevyesti suihkuteltuna kauttaaltaan kaikkialle hiuksiin (erityisesti siis hiuspituuksiin, hiuspohja ei pitoa kaipaa). ANTI.GRAVITY.SPRAY* sopii föönauksen alle sekä raudan alle kuiviin hiuksiin. Tuote sisältää lämpösuojan ja siinä on kevyt pito, joka pitää kiharat kestävinä mutta joustavina. Oma suosikkivinkkini on suihkauttaa sprayta muutama osio kerrallaan kauttaaltaan hiuksiin, kammata kevyesti läpi ja kihartaa hiukset suoristusraudalla tai kihartimella.  Jos hiuksesi ovat superliukkaat, voit kostuttaa hiukset kevyesti tuotteella, kuivata väliin hiustenkuivaajalla ja kihartaa vasta sen jälkeen.

PROTIP: Jos kiharat eivät todella meinaa pysyä mitenkään, kiinnitä kiharasuortuva kiharanmukaisesti tyveen pinnillä tai klipsulla jäähtymään ennen kiharoiden aukikampaamista.

Kun kiharat ovat tehtynä on hyvä kiinnittää kiharat säänkestäviksi. Liian suuren molekyylikoon hiuskiinteet eivät ole parhaimpia kiharan kiinnittämiseen vaan saattavat pahimmillaan lössäyttää kiharan takaisin suoraksi (eli liian märät hiuslakat). Paras vaihtoehto on yksi tuote, jossa yhdistyy hiuslakan, hiuspuuterin ja kuivashampoon ominaisuudet. Tällainen tehotuote on DOO.OVER*, jolla nimensä mukaisesti saat ylitsepääsemätöntä volyymia sen lisäksi, että saat koko päivän kestävät kiharat. Tuote suihkutellaan hiuspohjaan sekä kevyesti pituuksiin, eikä sen päälle tarvita enää hiuslakkaa.

Kuivat hiukset saattavat muuttua raudalla kiharrettaessa kuiviksi ja korppuisiksi, jolloin on tärkeää käyttää kiharruksen alla ja viimeistelyn lopuksi jotakin hiusta kosteuttavaa tuotetta. SHIMMER.ME.BLONDE* on öljypitoinen kiiltosuihke, joka ei jätä kosteuttavista ja korjaavista ominaisuuksistaan huolimatta hiuksia latteiksi tai tahmaisen tuntuisiksi. Karheisiin ja pörröisiin hiuksiin tämän voi laittaa jo kiharruksen ja föönauksen alle kevyesti suihkuteltuna (muista ravistaa valoa heijastavat kimallehippuset hyvin ennen käyttöä!), jolloin tuote suojaa hiusta lämmöltä ja silottaa hiusten pintaa kiharruksen aikana. Kiiltosuihkeen voi myös suihkaista aivan viimeistelyn lopuksi tuomaan kiiltoa. Blonde-versio tuosta kiiltosuihkeesta korostaa ihanasti vaaleiden hiusten sävyä!

Meillä on Instagram-tilini puolella (@beautyidam) menossa aikas kiva arvonta, jossa arvomme yhteistyössä tällaisen tuotepaketin, johon kuuluu kaikki nämä viisi tuotetta (paketin arvo 135€). Jos haluat osallistua, käy seurailemassa mun sekä Session salonin ig-tilejä (@sessionsalontre ja @beautyidam) ja tykkäämässä Instagram- feedistäni löytyvästä arvontakuvasta, niin olet mukana arvonnassa! Instagram ei ole osallisena arvonnassa millään tavalla. Jos et halua osallistua arvontaan mutta tuotteet kuitenkin kiinnostaisivat, klikkaile itsesi Session salonin verkkokauppaan ja käytä koodi UUSI15 saadaksesi -15% alennusta (alennuskoodi täysin vilpitön vinkki, en hyödy linkistä mitenkään rahallisesti). Verkkokaupasta löytyy koko KEVIN.MURPHY valikoima sekä muutamia muita tuttuja ja eettisiä hiustuotemerkkejä.

 

kauneus hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *