Savinaamioita Karjalan Käsämäsavesta

*Tuotteet saatu blogin kautta

Kuulin Käsämä cosmeticsista ensimmäistä kertaa vasta joitakin kuukausia sitten, kun törmäsin tuotteisiin Instagramissa kollegani mystoryssa. Käsämä cosmeticsin tuotteet ovat Suomessa täysin luontaisista raaka-aineista valmistettuja ekologisia naamioita, jotka kulkeutuvat paperipakkauksissa, jotka eivät sisällä laisinkaan vettä. Veden kuljettaminen kosmetiikassa ei ole kovin ekologista, joten Käsämä on luonut nämä kätevät naamiojauheet ajatuksena siitä, että kuluttaja saa sekoittaa naamion veden kanssa haluamansa vahvuiseksi.

Käsämä cosmeticsin naamioissa käyttämä savi on peräisin Karjalasta ja savi sisältää paljon ravintorikkaita mineraaleja. Käsämäsavi puhdistaa ja hoitaa ihoa, poistaen epäpuhtauksia ja saaden ihon hehkumaan sen omaa luonnollista kauneutta. Naamioita on tällähetkellä saatavilla Karpalo- sekä Tyrni- versioina. Karpalo-naamio* sopii hyvin herkälle/normaalille iholle ja Tyrni-naamio* sopii täydellisesti rasvaiselle/sekaiholle. Naamiota saa tilattua Käsämä cosmeticsin verkkokaupasta riittoisissa  10 tai 30 annoksen pusseissa (17,90-24,90€/kpl). Näin yhdelle naamiolle jää hintaa halvimmillaan 0,83€! Todella edullinen hinta suomalaiselle luonnonkosmetiikalle, joka ei sisällä mitään ylimääräisiä raaka-aineita.

 

Molemmat naamiot sisältävät käsämäsavea, joko tyrniä tai karpaloa sekä maissitärkkelystä. Ei mitään muuta. Kaikessa yksinkertaisuudessaan häkellyin naamioiden toimivuudesta. Erityisesti Tyrninaamio sopii iholleni kuin valettu, se kuorii ihoa ja jättää sen kirkkaaksi ja tasaiseksi kuitenkaan yhtään ihoa kuivattamatta. Itse naamio on helppo sekoittaa, ohjeen mukaan 1-2 teelusikallista pieneen määrään vettä esimerkiksi lautasessa tai pienessä kulhossa. Vesi kannattaa lisätä pikkuhiljaa esimerkiksi lusikan kärjellä ja sekoittaa massaksi. Massan vahvuutta pystyy säätelemään lisäämällä vettä.

 

Naamion annetaan vaikuttaa iholla 10 minuuttia, jonka aikana se kuivuu ihon pinnalle. Naamio voi murustua hieman ja tippua kasvoilta (erityisesti puhuttaessa), joten suosittelen esimerkiksi ottamaan ihan oman rentoutumishetken sohvalla tai sängyllä, jottei naamio pääse sotkemaan. Mitään radikaalia murustumista en huomannut tapahtuvan, hieman savea oli päässyt murustumaan paidan rintamukselle. Naamio huuhdellaan kasvoilta runsaalla lämpimällä vedellä, jonka jälkeen pääsee nauttimaan ihanasta, raikkaasta ihosta!

Pidän naamioista todella paljon ja tarinasta naamioiden takana. Puhdas kotimaisuus ja suomalainen luonto ja sen ravinnerikkaat raaka-aineet ovat inspiroivia ja niitä mielellään tarjoaa kasvojen iholle. Pystyn hyvin kuvittelemaan itseni ostamassa lisää näitä naamioita, kun pääsevät loppumaan.

 

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *