Tarvitsenko oikeasti silmänympärysvoidetta?

Säännöllisesti silmänympärysvoiteen tarpeellisuutta punnitaan naistenlehdissä ja blogipostauksissa- niin tehdään myös tänään. Silmänympärysvoide on yksi tuote lisää ihonhoitorutiiniin ja pienestä määrästä voidetta voi joutua pulittamaan isojakin määriä. Ihonhoitorutiinin hinta on varmasti yksi syy, miksi silmänympärysvoiteen tarpeellisuutta punnitaan. Onneksi hyviä voiteita löytää edullisesti ja lisäksi myös isommista purkeista, kuin niistä perus 10-15ml tuubeista. Tässä postauksessa murretaan muutamia silmänympärysvoiteisiin liittyviä myyttejä ja jaan vinkkejä silmänympärysvoiteen käyttöön.

Ylläoleva tämän hetken suosikki sy-voiteeni Dewytreen Ultra vitalizing snail eye cream on riittoisa ja hoitava (beautyko.fi 18,90€/40ml)

Väite: Mikä tahansa voide sopii silmänympärysiholle

Tämä väite on väärä. Silmänympärysiho on ohuempaa ja herkempää kuin muualla kasvoissa oleva iho, joten se vaatii hieman extra hellyyttä. Siinä missä muu iho voi kestää hajustettuja tuotteita, ei silmänympärysiho sitä välttämättä kestä. Silmänympärysiho ärsyyntyy ja turpoaa helposti liian raskaista, öljyisistä ja hajustetuista tuotteista eikä kaikki aktiiviaineet ja niiden pitoisuudet sovi silmänympärysiholla käytettäviksi.

Silmänympärysiholla voi käyttää päivä- tai yövoidetta silmänympärysvoiteen sijasta, mikäli voide sopii sy- iholla käytettäväksi eikä aiheuta ärsytystä. Jos ei kuitenkaan ole varma tuotteen sopivuudesta tai omaa hyvin herkän sy- ihon, suosittelen käyttämään tälle ihoalueelle suunniteltuja voiteita.

Väite: Silmänympärysvoiteen käyttäminen aloitetaan vasta kun ensimmäiset juonteet syntyvät

Väärin. Silmänympärysihon hoitaminen kannattaa aloittaa silloin, kun alkaa meikkaamaan tai muuten säännöllisesti huolehtimaan ihostaan. Usein tämä tapahtuu siinä teini-iän tietämillä, viimeistään 18-vuotiaana. Silmänympärysvoide ei ole taikavoide, joka puhaltaa tuoreet juonteet pois silmien alta niiden ilmestyttyä. Sensijaan silmänympärysihoa säännöllisesti hoitamalla voi ehkäistä kuivuudesta syntyviä pintajuonteita. Vanhenemista ja sen aiheuttamia juonteita ei pysty kosmetiikalla poistamaan, joten kaikki lupaukset juonteiden poistumisesta ovat kosmetiikkapurkkien kyljessä markkinointikikka.

Bybin ihanat silmänympärysvoiteet eli kirkastava Bright eyed- voide* sekä kosteuttavampi, bakuchiolia sisältävä Eye plump- voide*

Miten silmänympärysihoa kannattaa hoitaa?

Silmänympärysihoa käsiteltäessä varovaisuus ja hellävaraisuus on tärkeää. Iho venyy ja liikkuu helposti erityisesti, mitä vanhemmaksi tullaan. Liiallinen kovakouraisuus voi aiheuttaa ärsytystä iholla. Silmänympärysihoa on suositeltavaa kosteuttaa aamuin illoin osana ihonhoitorutiinia. Meikkien huolellinen poistaminen iltaisin kuuluu myös asiaan, jota kannattaa erityisesti painottaa omille teineilleen, kun meikkausikä on ajankohtaista. Silmänympäryksillä käytettäviin tuotteisiin kannattaa kiinnittää huomiota puhdistusaineista aina meikkeihin saakka. Liian voimakkaasti pesevät tuotteet voivat herkästi kuivattaa sy- ihoa ja paksut voiteet voivat aiheuttaa iholla turvotusta.

Tässä vielä koottu vinkkilista silmänympärysihon hoitoon:

  • Puhdista meikit silmien ympäriltä huolellisesti silmänympärysiholle tarkoitetulla puhdistusaineella. Älä hinkkaa silmänympärysihoa vanulapulla tai karkealla pyyhkeellä, vaan paina puhdistusaineella kostutettua vanulappua suljetun silmän päällä ja pyyhkäise kevyesti.
  • Kosteuta silmänympärysihoa sille sopivalla voiteella aamuin illoin. Pieni määrä voidetta riittää ja voidetta kannattaa levittää kevyesti painellen alaluomelle sekä yläluomelle kulmakarvan alapuolelle.

 

kauneus iho
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *