Tutoriaali: Rennot lainekiharat

Pian juhlitaan valmistuneita ja uskoisin että myös kesän häät, ristiäiset ja muut juhlallisuudet alkavat nostamaan reippaasti päätänsä. Moni valmistautuu omin kätösin juhliin, joten ajattelin tehdä teille paljon somekuvissani näkyneistä lainekiharoista tutoriaalin. Perinteinen spiraalikihara, jonka saa luotua suoristusraudalla ja kihartimella on aivan yhtälailla toimiva mutta jos kuitenkin haluaa kiharalta enemmän sellaista boheemia rantameininkiä, sopii tämä kihara siihen paremmin!

 

Tarvitset kiharoiden tekemiseen muotoilusuihkeen raudan alle, volyymisuihkeen tai hiuspuuterin, hiusklipstin sekä suoristusraudan. Klipsi helpottaa hiusten osittelussa, jolloin pystyt keskittymään kiharrukseen osio kerrallaan. Omasta kokemuksesta parhaimmat kiharat syntyvät kun hiuksiin suihkii KEVIN.MURPHYn ANTI.GRAVITY.SPRAYn kauttaaltaan, harjaa läpi ja aloittaa kihartamisen. DOO.OVER toimii volyymin tuojana kiharoiden valmistuttua. Käytössäni on Hot toolsin Gold titanium digital Salon flat iron, joka on toiminut jo pari vuotta käytössäni moitteettomasti. Jos raudassasi pystyy säätämään lämpötilaa, on 180 astetta yläraja. Myös 170 astetta riittää, mikäli hius ei ole erityisen vahvaa ja jouhimaista.

 

 

Vaihe 1:

Suihkuta valitsemasi muotoilusuihke kauttaaltaan hiuksiin. Suihkuta tarpeeksi mutta kuitenkin niin, ettei hius ole märkä. Anna kuivahtaa hetken ja harjaa hiukset takuttomiksi. Nosta toiselta puolelta hiukset klipsillä ylös, jätä n. 2 sormen paksuinen alue sivuhiuksiin ja laskevasti niskaa kohti.

Vaihe 2:

Ota n. 2 sormen paksuinen suortuva ja lähde kihartamaan. Kiharrus tapahtuu kuin kihartaisit tavallista suoristusrautakiharaa, eli ensin käännät rautaa alaspäin 180 asteen kulmaan, jolloin saat aikaiseksi lainekiharan ensimmäisen laineen. Kun olet saanut raudan 180 asteeseen, käännä rauta ylöspäin samaan kulmaan. Näin muodostat raudalla S- mallisen laineen. 

 

 

Vaihe 3. ja 4: 

Nämä kuvat havainnollistavat sinulle lainekiharan luomisen vaiheet. Ensin alas 180 asteen kulmaan, sitten ylös 180 asteen kulmaan. Mitä enemmän käännät rautaa, sitä näkyvämmät ja kiharamman laineen saat. Jos haluat vain kevyttä lainetta, jätä raudan kääntäminen loivemmaksi. Aivan latva osaa ei kannata kihartaa liian jyrkästi, latvan voi jättää halutessaan suoraksi tai kääntää kevyesti joko sisään tai ulospäin laineen mukaisesti.

 

 

Vaihe 5:

Kun alin kerros on kiharrettu, laske alas seuraava 2 sormen paksuinen osio. Omat hiukseni menevät yleensä 3-4 kerroksessa riippuen kuinka laineikasta haluan. Mitä pienempi osio, sitä laineikkaampi lopputulos. Muista aina napata samalla myös takaosiosta hiuksia, jotta joka puolella on lainetta.

Vaihe 6:

Anna laineiden hetki jäähtyä ja suihkuta niihin kauttaaltaan volyymisuihketta. Kuivashampoo- tyylinen suihke tuo volyymia ja kiinnittää kiharan. Voit myös halutessasi suihkauttaa laineisiin myös suolasuihketta, jos pidät enemmän beach- laineista.

Lainekihara on myös ihana pohja erilaisille kampauksille. Festareille voit nostaa hiukset puoliponnarille tai siirtää jakauksen kokonaan sivuun ja kiinnittää toisen puolen kokonaan koristepinneillä sileäksi korvan taakse.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *