Vinkit kesäihon hoitoon

Kesäiholla on erilaisia tarpeita kun talvi-iholla. Kesäisin iho ei välttämättä ole yhtä kuiva kuin talvella, iho hikoilee ja altistuu suuremman määrän auringolle ja samat tuotteet eivät välttämättä vastaa parhaiten kesäihon tarpeita. Tässä postauksessa jaan yleisiä vinkkejä kesäihonhoitoon sekä oman tämän hetkisen kesärutiinini ihonhoidossa.

Suojaa ihosi auringolta

Kesäisessä ihonhoidossa on aika paljon sellaisia huomioita, joita ei välttämättä tule ajatelleeksi. Varmasti yleisin lisäys kesäisin ihonhoitorutiiniin on aurinkosuoja. Aurinkosuoja (purkin kyljessä SK tai SPF) suojaa ihoa auringon UVA- ja UVB- säteilyiltä, joilla on haitallisia vaikutuksia ihoon. Kaikki me olemme joskus kuulleet pelottelun ihosyövästä, mutta aurinko aiheuttaa myös muita ihomuutoksia, kuten maksaläiskiä ja ihon ennenaikaista vanhenemista. Ensimmäinen palaminen auringossa ei tarkoita satavarmaa syöpädiagnoosia, mutta jatkuva itsensä auringossa polttaminen lisää syöpäriskiä.

Aurinkosuoja kuuluu ihonhoitorutiinissa viimeiseksi. Aamuisin voit siis normaalisti lisätä ihonhoitotuotteesi kevyimmästä paksuimpaan ja lisätä aurinkovoiteen aina viimeisenä, oli voide minkälainen tahansa. Muista lisätä voidetta tarpeeksi saadaksesi varmasti valmistajan lupaaman aurinkosuojan! Kasvoille teelusikallinen on sopiva määrä.

Puhdista aurinkosuoja iholta oikein

Aurinkovoiteen käytön lisäksi sen poistaminen päivän lopuksi on tärkeä osa kesäistä ihonhoitoa. Kemiallista aurinkosuojaa ei suositella jättämään iholle yöksi, joten se kannattaa puhdistaa iholta huolellisesti. Fysikaalinen aurinkosuoja (jollaisia esimerkiksi luonnonkosmetiikan aurinkosuojat usein ovat) kannattaa puhdistaa öljypohjaisella puhdistustuotteella (balmit, puhdistusöljyt), sillä ne eivät välttämättä täysin puhdistu iholta kevyemmillä puhdistustuotteilla. Sama muuten pätee vartalon ihon puhdistukseen aurinkorasvasta, joten suihkuöljy on kesällä ihon paras kaveri suihkussa!

Kevyempiä koostumuksia

Kesäisin paksut voiteet ja öljyt vaihtuvat kevyempiin ratkaisuihin. Varsinkin oma ihoni on todella kova hikoilemaan ja erityisesti aamurutiinissa suosin ohuita ihonhoitotuotteita, jotka imeytyvät nopeasti eivätkä jää ihon pintaan pyörimään hikipisaroiden kanssa kilpaa.

Kesällä parasta ovat kasvovedet. Varsinkin suihkutettavat sellaiset. Kevyet kukkaisvedet (Alteyalla on ihan loistavia myös epäpuhtaalle iholle!) ovat keveydessään varsin kivoja kesähelteillä ja tuovat iholle kosteutusta ja ehkäisevät ihon epäpuhtauksia. Myös hyaluronhappoa sisältävät kasvovedet ovat loistava valinta, kun iho kaipaa kosteutusta muttei tarvitse paksumpia koostumuksia, kuten seerumeita tai voiteita.

Jos lisään kasvoille voidetta päivisin, on sekin hyvin kevyt geelimäinen voide, ohut fluidi tai muuten kevyen koostumuksen voide. Omia kesäsuosikkejani ovat esimerkiksi Huxleyn Secret of sahara, joka on todella kosteuttava ja sopii erityisesti kuivalle kesäiholle. Geelivoiteista Laveran Hydro sensation gel cream tai Lidlin sinikantinen geelivoide ovat loistavia rasvaisemmalle iholle.

Silmänympärysihoa ei myöskään kannata unohtaa kesällä. Kesällä iho saattaa hikoilla jopa sieltä silmänalusiholta, joten sy- voiteissakin kannattaa suosia päivisin keveyttä. Bybin Bright eyed- voide on kevyt, kirkastava ja sopii hyvin jopa meikin alle, sillä se ei jätä lähmäistä tunnetta silmänalusiholle. Tämä on oma henkilökohtainen kesäsuosikkini!

Mitä raaka-aineita suosia kesällä?

Kesällä iho rakastaa C-vitamiinia. C-vitamiini kirkastaa ihoa ja ehkäisee ja korjaa iholla olevia auringon aiheuttamia haittoja, kuten pigmenttimuutoksia. Hyaluronhappo on loistava raaka-aine ympärivuotiseen kosteutukseen ja kesällä se on huippuraaka-aine siksi, että se kulkee usein keveissä tekstuureissa. Vaikka kesäisin iho ei olisi kovin kuiva, on iholle hyvä antaa kosteutusta.

Retinoli on trendaava ja erittäin suosittu raaka-aine ihonhoidossa, joka vahvistaa ihoa. Retinolin kanssa kannattaa kesäisin kuitenkin olla varovainen, sillä se saattaa altistaa ihon pahemmin auringon haittavaikutuksille. Siksi retinolin käyttö kannattaa ajoittaa ihon iltarutiiniin ja suosia päivisin esimerkiksi C-vitamiinia.

Lopuksi vielä järjestys, missä esimerkiksi kuvien ihonhoitotuotteet kannattaa lisätä aamuisin:

  1. Kasvovesi
  2. Seerumi
  3. Voide
  4. Silmänympärysvoide
  5. Aurinkovoide

Miten kesä näkyy sun ihonhoidossa?

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *