Vinkit silmänalusihon meikkaamiseen

Silmänalusihon meikkaaminen on monelle haasteellista. Jos tummat silmänaluset eivät peity, meikki vain korostaa juonteita tai muuten silmänaluset eivät näytä meikattuina hyvältä olet juuri nyt oikean postauksen parissa! Olen kerännyt tähän postaukseen vinkkejä silmänalusten meikkaamiseen sekä kuvittanut postauksen tutoriaalihengessä tämän hetkisellä silmänalusten meikkaustyylilläni.

 

Silmänalusiho kaipaa kosteutta

Ovatko silmänalusesi kenties kuivat? Näyttääkö meikki silmien alla puuteriselta ja kuivalta? Todennäköisesti iho meikin alla on kuiva tai meikkituotteet ovat liian mattaisia/kuivia sinun ihollesi. Silmien alle kannattaa laittaa aina ennen meikkiä voidetta ja antaa sen kuivua, jottei meikki kakkuunnu silmien alle. Suosikkini meikin alle on Lidlistä muutamalla eurolla saatava Cien Naturen Wild rose- silmänympärysvoide. Pieni määrä silmänalusille taputeltuna ehkäisee ihon kuivumista ja auttaa meikkiä asettumaan iholle tasaisesti.

 

 

Kevyet kerrokset ehkäisevät juonteiden korostumista

 

Kosteutuksen jälkeen lisätään meikkivoide. Jos silmien alla ei ole peitettävää, voi pelkkä meikkivoide riittää. Silmien alle ei tarvitse kerrostaa meikkivoidetta paksulti, kevyt määrä riittää. Silmien alla vähemmän on enemmän. Mitä enemmän meikkivoidetta ja peitevoidetta on silmien alla, sen helpommin ne karkaavat silmien alla oleviin juonteisiin. Juonteita on mahdotonta täysin poistaa tai peittää silmien alta. Jokaiselle niitä syntyy kallisarvoisista elinvuosista johtuen enemmän tai vähemmän, joten juonteita ei kannata pelätä. Siksi on tärkeää, että mitä enemmän juonteita on niin sen tarkempaa on valita tarpeeksi kevyitä tuotteita silmänalusiholle. Kannattaa myös välttää liiallista puuterointia, sillä puuteri korostaa ihon kuivuutta ja juonteita jos sitä on laitettu liikaa.

Kuten ylläolevassa kuvassa havainnollistan, olen lisännyt peitevoidetta vain kohtiin, jotka kaipaavat valoa. Silmän sisänurkan lähellä löytyy kohta, mikä monella on tummempi kuin muu iho silmien alla. Tähän on hyvä viedä ihonsävyä vaaleampaa peitevoidetta kevyesti ja häivyttää se silmienalusia kohti.

Kannattaako silmien alle lisätä puuteria?

 

Sanoisin, että kannattaa. Omasta kokemuksestani olen huomannut, että puuterin kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen. Moni suosii  Youtube- ja Instagram- artistienkin suosimaa ”baking”- tekniikkaa, jossa meikkisienellä painellaan paksu kerros puuteria silmien alle ja loput pyyhkäistään pois. Mielestäni tämä ei aina toimi varsinkaan kuivalla silmänalusiholla. Suosittelenkin lisäämään puuteria kevyesti vipalla tai siveltimellä. Silmien alta kannattaa aina tasoittaa meikki- ja peitevoide esimerkiksi sormilla ennen puuterin lisäämistä, jottei puuteroi voiteita suoraan juonteisiin.

 

Mitä jos meikki kuitenkin karkaa päivän mittaan juonteisiin?

 

En ole toistaiseksi törmännyt kehenkään, jolla ei koskaan kerääntyisi meikkivoide edes kevyesti juonteisiin, jollei ole siunaantunut todella sileällä silmänalusiholla. Jos silmien alla on ryppyjä tai juonteita, on hyvin todennäköistä että mikä tahansa meikki karkaa niihin päivän aikana enemmän tai vähemmän. Näissä huomaan tuotekohtaisia eroja, joten tuotteita kokeilemalla voi löytyä täydellinen kombo, joka mahdollisimman hyvin pysyy silmien alla. Meikkiä kuitenkin voi korjailla päivän mittaan, joten kun huomaat meikin karanneen juonteisiin, taputtele voide tasaiseksi ja lisää hyvin kevyesti puuteria päälle.

 

Mikä avuksi tummiin silmänalusiin?

 

Tummiin silmänalusiin suosittelen aina color correctivea, jos tummuus ei peity peitevoiteella. Color corrective eli kotoisammin sävyn korjaaja taittaa silmien alla olevaa yleensä sinipohjaista tummuutta. Sinisen vastaväri on oranssi, joten oranssiset color corrective- tuotteet sopivat parhaiten tähän tehtävään. Itse en käytä meikissäni normaalisti tällaisia tuotteita mutta tiedän niiden toimivan. Tällainen tuote laitetaan ennen meikkivoidetta, kosteutuksen jälkeen silmien alle, häivytetään sormin, siveltimellä tai sienellä ja päälle lisätään meikkivoide ja tarvittaessa vaaleampi peitevoide. Muunmuassa L.A girliltä löytyy edulliset color corrective tuotteet, joita saa mm. ostettua Oletkaunis.fi– verkkokaupasta.

 

Silmien alla viimeaikoina käyttämäni tuotteet:

  • Cien Nature Wild rose- eyecream
  • The Ordinary Hyaluronic acid 2% + B5 (kevyesti taputeltuna silmien alle muttei liian lähelle ripsirajaa)
  • Nyx Can’t stop Won’t stop peitevoide sävyssä Pale

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *