XZ Natura – biohajoavaa ja vegaanista lähimarketista

Berner toi jo jonkin aikaa sitten markkinoille uudet shampoot ja hoitoaineet pumppupulloissa, joita markkinoitiin luonnollisempina vaihtoehtoina hiustenhoitoon. Kotiutin tuotteet jo alkukeväästä Tokmannilta alle 7€/kpl hintaan. Tuotesarjaan kuuluu kosteuttava Kanerva-sarja, tasapainoittava Koivunmahla-sarja sekä normaaleiden hiusten Lakka-sarja. Itse vierastan termiä ”normaalit hiukset” koska onko edes olemassa yhtä ”normaalia” hiustyyppiä? Joka tapauksessa tuotteiden ulkoasu kuvastaa luonnollisuutta, ne sisältävät riittoisan 375ml tuotetta ja tuotetta on helppo annostella tukevasta pumppupullosta. Uskoisin tuon pumppupullon tuovan hieman lisähintaa tuotteelle. Pumppupullo on siitä näppärä että sen voi vaikka uusiokäyttää, jos ei pidä perinteisistä ruutattavista shampoista ja hoitoaineista.

 

 

XZ Natura– sarjan tuotteet on kehitetty niin, että ne sisältävät biohajoavia raaka-aineita ja ovat vegaanisia. Vegaaniushan ei automaattisesti tarkoita eläinkokeetonta ja tästä olikin XZ:n Instagram-postauksessa hyvää keskustelua. Tuote kuitenkin XZ:n mukaan on eläinkokeeton, sillä EU:n sisällä on kiellettyä testata tuotteita tai raaka-aineita eläimillä ja tuote on kuitenkin valmistettu Suomessa. Ilmeisesti olisi myös mahdollista hankkia tuotteelle Cruelty free- merkintä mutta jostain syystä sellaista ei merkillä vielä ole. Joka tapauksessa plussaa vegaanisista raaka-aineista.

Ostin itselleni tasapainoittavan Koivunmahla- shampoon, jonka koin sopivaksi hiuspohjalleni. Hiuspohjani ei siis ole erityisen rasvoittuva, kuiva tai muuten erikoinen mutta olen tykännyt käyttää hiuspohjaa rauhoittavia tuotteita pitääkseni hiuspohjan tasapainossa. Hiuspohja reagoi kuitenkin helposti erilaisiin asioihin ja erityisesti kesällä kun aurinko voi kuivattaa ja ärsyttää hiuspohjaa, on hyvä tarkastella millaisella shampoolla hiuksensa pesee. Shampoo ei käytössäni vaahtoa juurikaan, mikä voi johtua pelkästään käyttämästäni kuivashampoo määrästä. Jos vaahdotan shampoon ”puhtaisiin” hiuksiin, joissa ei ole muotoilutuotteita, vaahtoaa shampoo paremmin. Käytänkin tämän yleensä kaksi kertaa tai vaahdotan toisen kerran eri merkin shampoolla. Suosittelen tätä shampoota erityisesti niille, ketkä eivät käytä paljon muotoilutuotteita. Shampoossa on ihanan raikas suomalaisen luonnon tuoksu.

 

 

Hoitoaineeksi valitsin kosteuttavan Kanerva- hoitoaineen. Tässä on ehkäpä jopa vielä huumaavampi tuoksu kuin edellisessä ja pidän todella paljon tästä hoitoaineesta. Tämä on helppo levittää hiuksiin tasaisesti ja hiuksista tulee oikeasti sileät ja selvitellyt. Ehkä ainoa miinuspuoli tässä tuotteessa on sen juoksevuus. Hoitoaine on todella juoksevaa, olen tottunut hieman paksumpiin koostumuksiin. En silti koe että tuo miinuspuoli haittaisi käyttöä, sillä tuote kuitenkin selvittää hiuksia tehokkaasti. Kyse on enemmän mieltymyksistä ja tottumuskysymyksistä.

Näissä on ehdottomasti potentiaalia jos ei muuta niin ainakin hyviksi markettishampoiksi peruskäyttöön. Vaativampi kuluttaja näistä shampoista tuskin ihastuu, varsinkin jos hiuksissaan käyttää paljon kuivashampoota mutta hoitoaineita suosittelen lämpimästi jokaiselle!

 

 

kauneus hiukset suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *