Kokonaisvaltainen Pahan Olon Aalto

Sanoisin, että ”kuuma aalto” on lievästi understatement. Oikeampi nimi on Kokonaisvaltainen Pahan Olon Aalto. (KPOA, if you like) Aiemmin en tajunnut, mitä haittaa siitä nyt sitten on jos on hetkeksi aikaa kuuma, enkä ymmärtänyt miksi joku haluaisi vaihdevuosissa ottaa lievästi lisääntyneen rintasyöpäriskin hormonikorvaushoitojen kanssa vain päästäkseen niistä eroon. 

Omani eivät ole varmasti pahimmasta päästä, en hikoile juurikaan, mutta on ne nyt vähän enemmän kuin vain hetkellinen kuumuus. Sydän tykyttää, on huono olo ja v***ttaa nämä kaikki yhdessä. Mutta sitten se menee ohi ja on taas normaali. Onneksi KPOA tulee mulla enimmäkseen vain öisin, joskin se herättää ja häiritsee unen laatua noin muutenkin. 

Toinen juttu on mielialat, väittäisin että olen päässyt suht helpolla senkin suhteen. Ajoittain olo on vähän sellainen PMS-mäinen eli pienestä asiasta saattaa alkaa itkettämään eikä itsekään oikein tiedä miksi. Kerran lomalla sain tällaisen puoli päivää kestäneen surkukohtauksen, jota edelsi raivo miehen persumaisista vihapuheista aamiaisella, joka mielestäni sinällään ansaitsi raivoa, oli hormoneja tai ei 😀 Eli se olisi voinut mennä ihan normi lomanloppumisärsytyksen piikkiin. Sitä kestänyt puolen päivän itkuisuus tosin ei, ja vielä vähemmän viikonloppuna sattunut yöllinen itkukohtaus kun olin ihan kamalan väsynyt huonoista yöunista ja odotin pääseväni aikaisin nukkumaan mutta sitten iski KPOA ja mies vetelee sikeitä tyytyväisenä vieressä, vaikka ei ollut edes edeltävästi väsynyt! Tämä johti yölliseen itkukohtaukseen ja sen jälkeen nukuinkin ihan ok 😀 

Mutta itselleni tulevaisuuden varalle, toistaiseksi nämä eivät ole olleet mitään sellaista mitä et kestäisi tulevaisuudessakin tarpeen vaatiessa. 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *