Raskausajan neuroosit

Tässä on ehtinyt menneiden kuukausien aikana luulosairastaa vaikka mitä. Ok, tiedostan että stressaantuneena minulla on aavistuksen taipumus heijastaa sitä ulkoista stressiä itsen sisäiseen tarkkailuun mutta jotenkin se tieto ei välttämättä lopeta sitä 😀 Plus että koen stressaavana ajatuksen että lapselle tapahtuisi jotain koska en reagoinut johonkin asiaan ajoissa. Joten paljastetaan nyt kaikille mistä kaikesta sitä voikaan ihminen itselleen ongelman kehittää 😀

1. Virtsatietulehdukset. Vaati yhden päivystyskäynnin kun olin menossa pitkään työvuoroon seuraavaksi päiväksi ja aloin stressata että miten selviän jos se pamahtaa kunnolla päälle (sairastin usein nuoruudessa ja tiedän miten v-mäinen se pahimmillaan on). Traumatisoi enemmän miestä ensiavun huonon parkkitilanteen vuoksi. Jostain syystä ei ole huolestuttanut enää tämän jälkeen.

2. Ennenaikaiset supistelut. Rv 20 olin jo varma että nyt supistaa, osoittautui että ovat ilmeisesti liitos ja/tai endometrioosikipuja ja tosiaan myöhemmin on käynyt ilmi että supistaminen tuntuu erilaiselta, tai ainakin epäilen, koska ihan täysin varma niistä supistuksista en vieläkään ole… Mutta nyt siis kyllä ilmeisesti ajoittain supistaakin, mutta jostain syystä en ole tästä kovin huolissani. Ehkä siksi että tässä on eri yhteyksissä ultrattu ja kohdunkaula ei ole mitenkään reagoinut niiihin.

3. Ennenaikainen lapsivedenmeno. Yksi päivystyskäynti, osoittautui että ei ollut lapsivettä mikä on erittäinen iloinen asia, mutta en halua spekuloida enempää mitä se sitten oli… 😀 Mutta istukanpaikkakontrollissa ultrattiin samalla kohdunsuu ja lääkäri rauhoitteli samalla että yleensä se vedentulo jatkuu kyllä  jos niikseen tulee ja kohdunsuu oli niin kiinni että ei sieltä kyllä tihkumalla mitään pääse tulemaan. 

4. Liikehälytys, vaati yhden soiton illalla synnärille, kun en ollut muistanut neuvolassa asiaa kysyä. Tämä meidän kaveri on TODELLA aktiivinen liikkumaan ja silloin kun ei nuku on (ainakin useamman kerran päivässä) lähes jatkuvasti liikkeellä. Ok, seurantaohjeissa lukee että 10 liikettä tuntiin riittää mutta tuli vaan mieleen että jos kriisitilanteessa sikiöt ensinnä vähentävät liikkumistaan niin pitääkö huolestua jo vaikka 10 liikettä tulee mutta se on vain todella paljon vähemmän kuin ennen mutta kätilön mielestä ei, 10 riittää. Oli viikonloppuna pari aika hiljaista päivää, mutta tällä viikolla on menty entiseen tapaan… ilmeisesti tosin vauvan kasvaessa liikkeet muuttuvat erilaisiksi ja tilan vähentyessä eivät ole enää niin reippaita potkuja vaan enemmän kääntelyä ja vääntelyä. 

5. Uusin villitys: päänsärky – normaalia vai raskausmyrkytys? Tosin jos olisi päänsärkyä raskausmyrkytyksen vuoksi olisi varmaan muitakin oireita jo kuten näköhäiriöitä tai turvotuksia, koska kyse olisi silloin jo vakavasta pre-eklampsiasta eikä vain lievästä verenpaineen kohoamisesta. Saatan silti lainata äidiltä verenpainemittarin kotiin, vaikka mies ei tätä tuekaan, ”se mittailu lähtee sulla kuitenkin käsistä” 😀 

Mitähän sitä voikaan vielä ennen synnytystä keksiä… ainakin sitten kun se lapsi on ulkona en ole pelkästään yksin vastuussa tilanteesta!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *