Helluntailaisuus ja homoseksuaalisuus

Poliitikko Sebastian Tynkkynen julkaisi 22.11.2018 lyhytdokumentin, jossa hän kertoo tulleensa erotetuksi helluntailaisesta kotiseurakunnastaan homoseksuaalisuutensa vuoksi. 

youtube.com/watch?v=8NBRWPAg8o8

Tämä on todella rohkea ja tärkeä avaus hengellisestä väkivallasta, jota seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset joutuvat Suomessa kokemaan. Älkää siis sanoko, ettei täällä ole homofobiaa ja että pride on turha. 

Tämä ulossulkeminen, kulissiliitot ja itsensä häpeäminen ovat arkipäivää monille ihmisille Suomessa. 
 
Uskokaa pois, nuorena kun minäkin kävin helluntaiseurakunnissa, minä rukoilin muiden asioiden ohella, että biseksuaaliset tunteeni häviäisivät. Että olisin hetero. En tuolloin uskaltanut kertoa vielä kellekään, että pidän myös naisista, tämä oli yksityinen kamppailuni seurakunnan penkissä. Mitä muuta voi teini-ikäinen ihminen tehdä, kun hänelle saarnataan, että tunteet, joita hän on tuntenut viisivuotiaasta lähtien, ovat yhtäkkiä väärin ja vievät helvettiin? 
 
Minulla oli ja on avarakatseinen koti ja äiti, joka opetti minulle pienestä pitäen, että kaikki rakkaussuhteet ovat yhtä arvokkaita ja oikein, jos ne tapahtuvat suostuvien aikuisten välillä. Yhtäkkiä sain kuulla, että kaikki se kaunis, mitä minulle oli opetettu, onkin väärin ja monet ystäväpariskuntamme ja perheenjäseneni joutuvatkin helvettiin. 
 
En päässyt eroon tunteistani naisia kohtaan ja pidin ne visusti omana tietonani. Uskokaa tai älkää, niin suuren haavan itsetuntooni ja itseluottamukseeni se vakuuttelu homoseksuaalisuuden vääryydestä teki, että vielä Munattoman miehen julkaisunkin jälkeen Herran vuonna 2015, olen yrittänyt rukoilla, että jos tunteeni naisia kohtaan ovat sittenkin väärin, voiko Jumala poistaa ne minusta. Eivätkä ne ole lähteneet. 
 
Tänä päivänä tiedän, että ne eivät ole väärin, Jumala on luonut minusta tällaisen ja Hän rakastaa minua. Tähän on auttanut läheiset, joiden seurassa voin olla oma itseni, yleisesti parantuneet asenteet sateenkaarivähemmistöjä kohtaan ja yksinkertaisesti se, että olen tajunnut, ettei helluntailaisuus ole minua varten. Minä olen luterilainen ja uskon pelastukseen yksin uskosta ja yksin armosta. 
 
En usko, että ihminen omilla teoillaan pystyy ansaitsemaan pelastuksen. Nämä ovat tietysti henkilökohtaisia ajatuksiani ja minulla on paljon ystäviä, jotka ovat helluntailaistaustaisia, muslimeita, ateisteja ja buddhalaisia. En tyrkytä omaa uskoani ja minulle riittää, kun kukaan ei tyrkytä omaa uskoaan minulle. 
 
En enää epäile, että biseksuaalisuuteni olisi synti, tai henki, jonka vallasta minun täytyy vapautua. Se, mikä on järkyttävää on juurikin Sebastianin tällä videolla kertomat asiat. Se, että Suomessa on tuhansia nuoria, jotka käyttävät aivokapasiteettiaan siihen, että he koittavat tahdonvoimalla vaikuttaa omaan seksuaalisuuteensa. Jotka luulevat, että heidän tunteensa, joille he eivät voi mitään, ovat väärin ja tuntevat syyllisyyttä niistä. Miten monta menetettyä rakkaustarinaa, miten monta menetettyä mielenterveyttä ja se kaikista järkyttävin- miten monta menetettyä henkeä. 
 
On tutkittu fakta, että sateenkaarinuorilla on kohonnut itsemurhariski. Hengellisen väkivallan lisäksi seksuaalivähemmistöön kuuluminen altistaa myös fyysiselle väkivallalle. Homofobia, helluntaitausta ja fyysisen väkivallan arkipäiväisyys on aika myrkyllinen coctail. Jos tällaisella ihmisellä on esimerkiksi lapsi, joka paljastuu homoseksuaaliksi, seuraukset ovat veriset. 
 
Rakkaat ihmiset. Suomessa tapahtuu hirvittäviä asioita, joista te ette tiedä. Homoja on täällä ammuttu, puukotettu ja vedetty auton perässä. Se, että sairaat ihmiset saavat lisää kimmoketta väkivaltaansa uskonnosta, on seurakuntien vastuulla. Se, että te käytätte Raamattua aseena seksuaalivähemmistöjä vastaan, on itsessään väkivaltaa ja sillä väkivallalla on karmivat seuraukset. 
 
Tulen aina seisomaan sateenkaariveljieni, -siskojeni ja muunsukupuolisten ja sukupuolettomien sisarusteni puolella tässä asiassa. Aina. Ja kulissivaimojen puolella. Tämä on teitäkin kohtaan niin väärin. Ymmärrän teitä enemmän, kuin vielä tässä kohdassa pystyn kertomaan. Joskus kerron koko tarinan ja sitten kaikki tulevat kuulemaan kaiken, mitä olen nähnyt sateenkaaren pimeällä puolella käydessäni. 
 

D7B04888-51F3-45D8-BCC6-81278ACF5364.jpeg

 

Kommentit (3)
  1. Helluntailaisuus | äänekosken Uutiset
    18.7.2020, 03:51

    […] Helluntailaisuus ja homoseksuaalisuus – Bee Stings | Lily – Helluntailaisuus ja homoseksuaalisuus – Bee Stings | Lily – Tänä päivänä tiedän, että ne eivät ole väärin, Jumala on luonut minusta tällaisen ja Hän rakastaa minua. Tähän on auttanut läheiset, joiden seurassa voin olla oma itseni, yleisesti parantuneet asenteet sateenkaarivähemmistöjä kohtaan ja yksinkertaisesti se, että olen tajunnut, ettei helluntailaisuus. […]

  2. Helluntailaisuus | F1 Uutiset
    19.5.2020, 06:04

    […] Helluntailaisuus ja homoseksuaalisuus – Bee Stings | Lily – Helluntailaisuus ja homoseksuaalisuus 0 Poliitikko Sebastian Tynkkynen julkaisi 22.11.2018 lyhytdokumentin, jossa hän kertoo tulleensa erotetuksi helluntailaisesta kotiseurakunnastaan homoseksuaalisuutensa vuoksi. […]

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *