8 kuukautta ilman salitreenejä

Oon viimeisen parin vuoden aikana heittänyt aikalailla uusiksi mun kaikki liikuntatottumukset, reenit ja treenimäärät. Ennen olin laiska ja podin huonoa omaatuntoa, jos en treenannut 10-12 tuntia viikossa kuutena päivänä viikossä. Viikkoon sisältyi ainakin 4 salitreeniä, juoksulenkkejä, tavallisia kävelylenkkejä ja erilaisia jumppia.  Vähitellen määrät väheni, kun ei vaan aika riittänyt ja tuli ehkä jonkinlainen järkikin päähän. 

Nykyään treenaan noin 4-5 kertaa viikossa, sekä lenkkeilytän tietysti koiraa päivittäin. Mun treenit pitää sisällään milloin mitäkin, pääosin sitä mitä huvittaa just sillä hetkellä. En noudata mitään treeniohjelmia, vaan pidän vaan huolen, että hyvä fiilis treenejä kohtaan säilyy, eikä siitä saa tulla pakkopullaa. Salitreenistä nimittäin vähän tuli. 

Oon nyt ollut pois salilta marraskuusta saakka, 8 kuukautta. Aika pitkä aika, eikä vieläkään tee mieli takaisin. Jotenkin se kaikki alkoi vaan kyllästyttää, salillakäynti muuttui pakoksi ja väänsin siellä hampaat irvessä, vaikkei kiinnostanut. Lopulta kyllästyin ja päätin, että on paljon muutakin mitä voi tehdä, ja palaan takasin, kun taas huvittaa. 

Mulla kuitenkin on säbätreenit kahdesti viikossa, siihen päälle höntsysählyt ja pelit, niin niistäkin kertyy jo aika paljon kunnon liikuntaa. Sen lisäksi oon taas löytäny juoksemisen ilon ja juoksulenkit on kova juttu. Ja kolmantena kovana on kaikki Hiit-tyyliset treenit ulkona, sisällä, mäessä, portaissa tai puistojen kuntoilupaikoilla. Ihan huippua, kun saa aina keksiä vähän erilaisia treenejä, tehdä tabata-tyylillä, kiertoharjoitteluna tai milloin mitenkin. 

 

IMG_6022.jpg

IMG_6043.jpg

 

Liikuntaa voi siis todellakin harrastaa muutenkin, kuin salillla rehkimällä. En kiellä, etteikö salilla olisi paljon mahdollisuuksia eri treeneihin ja salitreeni on hyvästä, mutta ilman saliakin voi treenata kovaa ja nauttia liikunnasta. Mun treeniviikot sisältää nyt kesällä pääosin höntsysählyreenejä, sulkapalloa, koiralenkkejä, juoksulenkkejä, porrastreenejä ja kotitreenejä. Joogaa unohtamatta. Ja oon mä kesällä käynyt yhden extreme runin ja yhden puolimaratoninkin juoksemassa. 

 

Voisi sanoa, että vaihtelu virkistää ja kesällä on huippua treenata pihalla! Katsotaan, koska mut taas löytää salilta, vai löytääkö enää.. 

-E

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *